Saksan pakolaiskeskusten tulipalot 2012-2015.

Suomessa elämöidään suureen ääneen pakolaiskeskuksia kohtaan tehdyistä tuhopolttoiskuista. Näin on asia myös Saksassa. Otsikot kirkuvat tulipaloista, jotka on sytytetty tai syttyneet pakolaiskeskuksissa. Sain käsiini listan Saksan pakolaiskeskuksissa tapahtuneista tahallisista tai tahattomista tulipaloista (Linkki) ja käyn pikaisesti läpi joitain tapahtumia ja yritän tehdä yhteenvedon tapahtumista vuosittain ja tekijöittäin.

Vuonna 2012 on vain yksi tapaus Heumaden pakolaiskeskuksessa, jonka sytytti pakolainen itse ja sai siitä 9 kuukauden tuomion.

Vuonna 2013 tapauksia on neljä. Chemnitzin tapaus on toisinto vuoden 2012 tapauksesta ja pakolainen sai 5 kuukautta ehdotonta. Yksi tapauksista on selvitämättä, mutta tahallaan sytytetty ja yksi huolimattomuutta. Tälle vuodelle on myös merkitty listan ensimmäinen ulkomalaisvihaa edustava teko Beelitzissä.

Vuoden 2014 saldo on kasvanut räjähdysmäisesti. Tapauksia on laskujeni mukaan 25 kappaletta. Näistä pakolaisvihaisia hyökkäyksiä kaksi ja pakolaisten itsensä tekemiä tahalliseksi luokiteltuja polttoja 11. pakolaisten itsensä aiheuttamia vahinkoja on kirjattu neljä ja tuntemattomien tekijöiden teoiksi lukitellaan seitsemän tulipaloa.

Vuosi 2015 piti sisällään uuden räjähdyksen ja erityisen paljon tulipaloja Saksan pakolaiskeskuksissa. Kaikkiaan olin laskevinani 205 kappaletta tapahtumia.

Näistä 23 oli ulkomalaisvihaisen kansan tekemiä tosin on kerrottava, että yksi tapahtumista on oletus, yksi kohdistui katulamppuun, yrityksiä oli viisi ja roskakatoksia on palanut kaksi. Vain yhdestä teosta tekijä on tuomittu.

Pakolaisten itsensä tarkoituksella sytyttämiksi on luokiteltu 41 tulipaloa.

Vahingoksi luokiteltavia tulipaloja on syttynyt 54 kappaletta. Tähän osastoon laskin myös „vaarallisesta huolimattomuudesta“ ( „Fahrlässige Brandstiftung“) syttyneet tulipalot.

Tuntemattoman nimiin on laskettava kaikkiaan 87 tulipaloa. Näissä on kuitenkin mukana, myös selvittämättömiä yrityksiä viisi kappaletta, kirjahyllyn palo sisätiloissa, roskiksen syttymisiä neljä sekä yksi postilaatikossa syttynyt lehti ja useita muita omituisuuksia, kuten raja-aidan syttyttäminen bensiinillä.

Listaa sen enempää kommentoimatta jätän sen teille tiedoksi.

Jokainen lukija tehköön mielensä mukaisen johtopäätöksen näistä tiedostossa linkein todistetavissa olevista tapahtumista.

Kiitos
Hämis

Linkki:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1n7m9T09kLn0dNU_v6NlR58sLLMWbfVp8W2pkKVdi_cM/htmlview?pli=1#gid=0

Yksi vastaus artikkeliiin “Saksan pakolaiskeskusten tulipalot 2012-2015.

Kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s