Saksassa varaudutaan sotaan!

Saksan katastrofien torjuntaan erikoistunut liittovaltio elin Technischen Hilfswerk (THW) Hattingen:issa järjestää uudestaan organisaatiotaan. Saksassa turvattomuuden kehitys 2010–luvulla on tuonut uuden uhkakuvan THW:n listoille. THW:n uhkalistalla mainitaan sisällissodan tai uloisen uhan vaara, jonka takia THW panostaa infrastruktuurin suojaamiseen katastrofitilanteissa.

WAZ–lehden juttu herättää huolta kansalaisissa kertomalla Hattingenin THW:n organisaatiomuutoksista sodan varalta. Laitoksen johtajan Ingo Brune:n mukaan ”sota Euroopassa ei ole enää mahdottomuus ja sen mahdollisuutta ei voida enää sulkea pois siksi siihen tulee varautua”. Tämä on ensimmäinen kerta sitten kylmän sodan, kun sodan mahdollisuutta pidetään virallisesti mahdollisena.

Saksan sisäministeriön strategia nojaa Pariisin, Nizzan ja Berliinin tapahtumiin

THW:n omien sanojen mukaan muutos on aloitettu 1.9.2019 alkaen ja muutos koskee ”siviilipuolustuksen konseptia” Saksan sisäministeriön (BMI) jo elokuussa 2016 esittämiä toimintatapoja seuraten. Konsepti pitää sisällään erityisesti kriittisen infran (Kritis) puolustamisen.

Sisäministeriö itse luokittelee Euroopan poliittisen kehityksen Euroopan rajoilla ja periferioissa jättäneen jälkensä eurooppalaiseen politiikkaan:

”Pariisin, Nizzan ja Berliinin iskujen jälkeen ei Euroopan turvallisuustilanne ole entisensä. Arabikevät, Syyrian sota ja Ukraina kertovat lisää tilanteen muuttumiskyvystä lyhyellä tähtäimellä. Tämän takia Saksan liittotasavallan hallitus on kehittänyt ”Siviilipuolustuksen strategian” jo vuonna 2016”.

Konseptin raamit käsittävät suuria katastrofeja liittotasavallan alueella. Perustana on yleinen riski- ja kriisikartoitus sekä näiden kontrollointi. THW on keskeisessä roolissa siviili- ja infrapuolutustuksessa ja vuodesta 2015 on suunniteltu logistiikan ja kritis-infran parantamisesta.

Hätätilahuolto suurimmassa osassa

Euroopan uhkana, ensi kertaa kylmän sodan jälkeen, mainittu sota on lisänä ennen mainittuihin myrskytuhojen, kuivuuden, maanjäristysten, suuronnettomuuksien ja epidemioiden jälkien siivoamiseen ja kontrollointiin. Nyt THW:n skenaarioissa varaudutaan suoranaisen sodan, terrori–iskujen ja cyberiskujen estämiseen ja seurauksien hoitoon.

”Meidän toinen raivausryhmämme muutetaan hätätilan ja hätähuollon erikoisyksiköksi”, kertoo THW–johtaja Ingo Brune.

Ideologinen energiamuutos (energiawende) vaikuttaa huoltovarmuuteen

Sähköntuotannossa ja informatio- sekä telekommunikaatioaloilla on huolta herättävän suuri riippuvuus ulkopuolisista tekijöistä. Lisäksi edellä mainitut vaikuttavat vesi- ja terveydenhuoltoon sekä elintarvikehuoltoon riskeinä. Energiatekniikka on entistä enemmän riippuvainen tietotekniikasta joka on riippuvainen sähköstä jne.

Tästä syystä kaikki yhteiskunnan toimintoja ylläpitävät systeemit on suojattava hakkeri–iskujen lisäksi myös poliittisilta ideologiseen energiakokeiluun pohjautuvalta uhalta. Energiawenden kriitikot ovat jo pitkään kiinnittäneet huomiota saksalaisen yhteiskunnan riippuvaisuudesta ulkopuolisista energialähteistä ja uusiutuvan energian epäluotettavuuteen.

Saksalaisen energiapolitiikan ja energiavarmuuden uhkien nähdään lisääntyvän hiilivoimasta luopumisen kautta. Saksan muihin EU–maihin kohdistama painostus luopua perinteisistä kotimaisista energiamuodoista epävarmojen tuuli- ja aurinkoenergialähteiden hyöhyksi on muodostumassa koko Eurooppaa uhkaavaksi epätasapainoksi. Tämä korostuu skenaarioissa, joissa tuontienergian saatavuus on epävarmaa tai mahdotonta.

 

Kiitos

Hämis

 

Yksi vastaus artikkeliiin “Saksassa varaudutaan sotaan!

  1. Näin se toimii, ensin luodaan puitteet ongelmille, kaaokselle, terrorille ja epäsovulle ja sitten luodaan koneisto vastaamaan kansalaisten ”epäkiitollisuuteen” monikultturismin riemuista.

    Kiitos Angela ”musta – enkeli” Perkele

Kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s