SETA–säätiö on Turkin Erdoganin äänitorvi!

Saksassa vaikuttava SETA–säätiö on vahvasti Turkin presidentin Erdoganin ja tämän johtaman AKP–puolueen käsissä. Säätiö noudattaa tarkoin Erdoganin ja AKP–puolueen linjaa ja valkopesee Turkin tapahtumia sekä pitää listaa myös Euroopan Unionin terroristijärjestöksi luokitteleman kurdien PKK–järjestön terrori–iskuista sekä listaa Turkin hallitusta vastustavia journalisteja, jopa EU:n kanssa yhteistyössä.

SETA–Saksa

SETA–säätiö on perustettu vuonna 2005. Säätiön johtajana toimi vuoteen 2009 Ibrahim Kalin, joka siirtyi 2009 Erdoganin ulkopoliittiseksi neuvonantajaksi.

Säätiö esittää itsensä riippumattomana, niin poliittisesti, kuin tieteellisesti.

SETA–säätiön päämaja on Istanbulissa, ja sillä on toimistot Washington D.C:ssä, Kairossa ja Berliinissä. Berliinin toimistoa johtaa Zafer Meşe (CDU).

SETA–säätiön työ

SETA–säätiö julkaisee analyyseja ja raportteja poliittisesta, taloudellisesta ja sosiaalisesta kehityksestä Turkissa sekä ulkoturkkilaisten osalta ulkomailla.

Toinen pääpainopiste on Turkin ulkopoliittiset suhteet, joista kirjoitetaan säännöllisesti Insight Turkey – lehdessä.

Propakandaa Erdoganin tapaan

Vuonden 2019 heinäkuussa SETA julkaisi 200–sivuisen raportin „International Media Outlets’ Extensions in Turkey”. Raportti nimesi useita Erdogan– ja AKP–vihamielisinä pidettyjen turkkilaisten ja ulkolaisten journalistien nimiä niin Turkissa, kuin ulkomailla.

Ulkolaisista journalisteista löytyy turkkilaisia, jotka ovat työskentelvät mm. Euronews:in, BBC Turkish:in, Deutsche Welle Turkish:in, Voice of America:n, Sputnik Turkey:n, Radio China International Turkey:n ja The Independent Turkish:in riveissä.

Kaikkia journalisteja syytettiin raportissa AKP–hallituksen vastaisesta agendasta, vasemmistolaisuudesta sekä sekularismista, joka tarkoittaa kirkon ja valtion erottamista toisistaan.

Raportit

SETA–säätiön raportit kertovat myös kurdien PKK–järjestön terrori–iskuista, joiden kerrotaan lisääntyneen vuoden 2017 tasolta (9 iskua) uskomattomat 589 prosenttia vuoden 2018 aikana (62 iskua).

Sivusto luokittelee ja listaa teot, joiden joukossa on mm. Itä-Kreikan Komotinissa sijaitsevan konsulaatin sotkeminen väreillä (2017) ja Tukholman konsulaattia kohtaa tehty vastaava teko vuodelta 2017.

Vuoden 2018 tekojen joukossa on vastaavia hyökkäyksiä joista yhteenvetona voidaan todeta, että 20 kohdistui turkkilaiseen moskeijaan, 8 diplomaattiseen rakennukseen, 9 turkkilaiseen järjestöön ja muita kohteita oli 25 kappaletta.

Yhteistyötä EU:n kanssa!

SETA–säätiö on tehnyt Euroopan Unionin kanssa yhteistyötä. Säätiö julkaisi lokakuussa 2019 EU:n maksaman ja Farid Hafez:in sekä Enes Bayrakli:n tekemän raportin: ”Euroopan islamofobia–raportti 2018”.

Raportin kriitikot Amer Albayati ja Seyran Ates uskovat, että Erdoganin AKP–puolue yrittää raportin ja EU–yhteistyön kautta saada lisää vaikutusvaltaa Euroopassa, pelotella AKP–kriitikoita ja tasoittaa poliittisen islamin tietä Eurooppaan.

 

Kiitos

Hämis

Kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s