Politiikan korruptio EU:ssa on vakio!

Artikkelin kuvassa on ilmoitus erään saksalaisen pienleipomon kassalta. Ilmoituksessa lukee, että 01.01.2020 astuu Saksassa voimaan laki, joka velvoittaa palveluntuottajan printtamaan ja ojentamaan kassakuitin vaikka asiakas ei sitä vaatisi. Ilmoitus kertoo, että pelkästään pienleipomoiden päivittäisien kuittien takia tullaan kaatamaan noin 400 puuta paperin tuottamiseen. Ilmoitus kertoo myös, että näitä kuitteja ei voida kierrättää normaalin paperinkeräyksen kautta, koska painomuste on myrkyllistä. Kyseinen leipomo Meffert pitää tätä lakia oman ekologisen toiminta ajatuksensa vastaisena.

Miten tähän päädyttiin? Miten kansalaisia liikakulutuksesta ja CO2-päästöistä toisaalla rankaiseva politiikka on tullut moiseen päätökseen? Veronkierto ei tässä tapauksessa ole ongelma vaan politiikan mädännäisyys, joka artikkelissa myöhemmin selitetään.

Tämän kirjoituksen esittämä poliittinen idiotismi on jo yksittäistapauksena riittävä syy siirtää valtaa näissä pienissä päätöksissä suoran demokratian kautta kansalle.

Kansalle jota ei kokonaisuudessaan voi korruptoida, kuten poliittiset puolueet ovat korruptoituneet!

Kassakuittibisnes Saksassa

Saksan talousliiton (Wirtschaftsverbände) vahvasti kritisoima vuoden alussa voimaan astuva kassakuittilaki koskee kaikkia pienyrityksiä, kuten ravintoloita, leipomoita ja vastaavia pieniä yrityksiä, joissa käydään pääosiltaan käteiskauppaa. Tämän lain takana on Saksan sosiaalidemokraattinen puolue (SPD), joka myös hyötyy lain voimaan tulosta.

Poliittinen puolue, joka ajaa omaa etuaan? Ennenkuulumatonta?
Onneksi tämä ei ole mahdollista Suomessa, pohjoisen lintukodossa!

Suuren koalition haamu

Vuonna 2016 SPD ajoi kassakuittipakkoa hallitusohjelmaan, vaikka samalla puhuttiin digitalisaatiosta ja paperin kulutuksen vähentämisestä luonnon hyväksi. Nyt tämä CO2–varastojen ja ympäristön puolesta taisteltu sota on saamassa takaiskunsa, kuten Handelsblatt–lehti asian ilmaisee. ”Uusi laki velvoittaa myyjän antamaan jokaisen sämpylän tai mukaan ostetun kahvin kylkijäiseksi kuitin”, jatkaa Handelsblatt.

Bisnes lain takana

Lain hyötyjät löytyy kassakoneiden ja kuittien valmistajien joukosta. Suurin Saksassa toimiva alan yritys on Locafox GmbH Berliinistä. Yrityksen omistajien joukossa on „Deutsche Druck- und Verlagsgesellschaft“ (DDVG) 47,8 prosentin osuudella. DDVG taas on SPD:n omistuksessa sata (100) prosenttisesti.

Suoraan suomeksi: SPD tekee politiikkaa kuluttajien ja ympäristön haitaksi oman eduntavoittelu mielessään ja samalla arvostelee oppositiopuolueita (FDP ja AfD) populismista näiden vastustaessa lain käyttöönottoa haitallisena.

Suomi

Onneksi Suomessa ei ole vastaavaa korruptiota politiikassa ja kansalaiset voivat luottaa valitsemiinsa edustajiin ja näiden vilpittömään haluun toimia kansakunnan edun puolesta unohtaen oman ja puolueen edun kansakunnan hyväksi.

Kiitos
Hämis

Kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s