Yksittäistapauksina junan alle, jatkuvasti!

Saksassa on jälleen tapahtunut junasurma, jossa äiti menetti kahdeksan vuotiaan lapsensa ja joutui itse hengenvaaraan. Tätä tapausta myydään saksalaislehdissä yksittäistapauksena, jonka teki mielen häiriöistä kärsineen ulkomaalaisen tekemänä valitettavana tapahtumana.

Kuinka yksittäisiä tapahtumia voidaan erottaa järjestelmällisestä ja johdonmukaisesta tekotavasta?

 

Berliini – Kreuzberg – tammikuu 2017

Lauantai–iltana Kottbusser Tor:in juna-asemalla joukko nuoria yksittäistapauksia kävi kiinni kahteen mieheen ja heitti toisen heistä raiteille. 26–vuotiaan miehen onnistui pelastautumaan kiskoilta ennen junan tuloa. Yksittäistapaukset poistuivat paikalta juosten, mutta poliisi onnistui selvittämään kaikki seitsemän yksittäistapausta. Kuusi heistä oli Syyriasta ja yksi Libyasta.

https://www.ostsee-zeitung.de/…/Neue-Faelle-von-Gewalt-in-B…

Hampuri – St.Pauli – tammikuu 2017

Eräs 16–vuotias yksittäistapaus Marokosta pahoinpiteli ja ryösti 34–vuotiaan naisen. Teon jälkeen yksittäistapaus tönäisi naisen kiskoille. Nainen selvisi tapauksesta lievin vammoin. Yksittäistekijä oli poliisille tuttu pahoinpitelyistä ja turvapaikkahakulakien rikkomisesta.
https://www.lvz.de/…/S-Bahn-Schubser-wegen-Totschlags-vor-G…

Dresden – Metroasema – März 2017

Kaksi Dresdenin poliisille ennestään tuttua yksittäistapausta Marokosta ja Libyasta työnsivät saksalaisen perheenisän kiskoille ja potkivat miestä estääkseen häntä kiipeämästä ylös. Mies pelastui ainoastaan metron kuljettajan nopean hätäjarrutuksen vuoksi. Yksittäistapaukset pakenivat paikalta, mutta poliisi sai heidät kiinni ja takavarikoi heiltä kaksi 5 cm kokoista hasis–palaa.
https://www.lvz.de/…/S-Bahn-Schubser-wegen-Totschlags-vor-G…
https://www.mimikama.at/…/mann-vor-zug-geschubst-die-bunde…/

Munchen – Metroasema – huhtikuu 2017

Poliisille entuudestaan tuttu 38–vuotias yksittäistapaus Csilla H. Tönäisi 59–vuotiaan Werner W:n kiskoille. Metron kuljettajan nopea hätäjarrutus pelasti Wernerin hengen.
https://www.bild.de/…/kranke-frau-schubst-mann-vor-ubahn-pr…

Frankfurt am Main – Rautatieasema – toukokuu 2017

Tuntematon yksittäistapaus, jota luonnehdittiin silminnäkijöiden mukaan ”itäeurooppalaiseksi” tönäisi nuoren miehen kiskoille ja jätti miehen vakavasti loukkaantuneena makaamaan.
https://www.faz.net/…/mann-nach-streit-auf-gleisbett-geschu…

Köln – Metroasema – heinäkuu 2017

Poliisille entuudestaan tuttu 26–vuotias yksittäistapaus tönäisi 18–vuotiaan turistineidon päin asemalle tullutta metrojunaa. Uhri loukkaantui lievästi. Tämä yksittäistapaus oli otettu kiinni asemilta jo usean kerran, koska ahdisteli ja pahoinpiteli nuoria naisia.
https://rp-online.de/…/obdachloser-soll-immer-wieder-frauen…

Gerlingen – Kaupunkijuna-asema – Lokakuu 2017

Vuonna 2014 Saksaan pakolaisen tullut 21-vuotias yksittäistapaus Algeriasta oli poliisille tuttu pahoinpitelyiden ja muiden rikosten takia. Yksittäistapaus tönäisi tuttunsa kanssa oli pahoinpidellyt erään nuoren tajuttomaksi ja asettanut tämän kaupunkijunan kiskoille. Uhri loukkaantui vakavasti.
https://www.leonberger-kreiszeitung.de/inhalt.gerlingen-opf

Berliini – Marzahn – Lokakuu 2017

Joukko yksittäistapauksia pakeni paiaklta pahoinpideltyään ja heitettyään 25–vuotiaan kaupunkijunan kiskoille. Uhri loukkaantui vakavasti.
https://www.tagesspiegel.de/…/berlin-marzahn-…/20486724.html

Berliini – Gropiusstadt – Lokakuu 2017

Kaksi erillistä joukkoa joutui riitaan, jonka seurauksena 32–vuotias mies tönäistiin kiskoille ja pahoinpideltiin. Eräs 29–vuotias mies auttoi loukkaantuneen ylös kiskoilta. Uhri selvisi lievin vammoin.
https://www.moz.de/…/brande…/artikel-ansicht/dg/0/1/1624322/

Berliini – Charlottenburg – Marraskuu 2017

28–vuotias iranilainen tönäisi 20–vuotiaan naisen asemalle tulevan metrojunan alle. Neito kuoli paikalla. Yksittäistapaus oli poliisille tuttu jo vuodesta 2002 alkaen ja rikosreksiteri oli pitkä. Ensimmäisen yksittäistapauksen, puukotuksen, tämä valitettava tapaus teki 14–vuotiaana.
https://www.bz-berlin.de/…/frau-wird-auf-die-gleise-geworfe…

Hampuri – ST. Pauli – Elokuu 2018

Metroasemalla metroa odottanut 55–vuotias mies työnnettiin kiskoille. Mies kärsi useita luunmurtumia, joista pahin oli lonkassa. Mies onnistuttiin pelastamaan. Tuntemattomaksi jäänyt yksittäistapaus pakeni paikalta.
https://www.presseportal.de/blaulicht/pm/6337/4222755

Köln – Ehrenfeld – Syyskuu 2018

18–vuotias yksittäistapaus tönäisi 42–vuotiasta miestä niin vahvasti, että täm putosi kiskoille. Silminnäkijät pelastivat miehen kiskoilta. Tekijä katosi paikalta.
https://www.rtl.de/…/koeln-mann-in-u-bahn-gleisbett-gestoss…

Basel – Kaupunkijuna – Marraskuu 2018

Silminäkijöiden mukaan ”tumma ihoinen” yksittäistapaus tönäisi 73–vuotiaan raiteille. Uhri loukkaantui lievästi.
https://www.20min.ch/…/Wurde-73-Jaehriger-gegen-das-Tram-ge…

Hampuri – Sternschanze – Marraskuu 2018

Psyykkisesti sairas yksittäistapaus tönäisi 56–vuotiaan naisen raiteille. Uhri loukkaantui vakavasti.
https://www.abendblatt.de/…/Filmemacherin-an-der-Sternschan…

Nürnberg – metroasema – Helmikuu 2019

Kolme nuorta saksalaista heitettiin ”ulkomaalaistaustaisten yksittäistapauksien” toimesta. Kaksi kiskoille joutuneista kuoli.
http://www.pi-news.net/…/nuernberg-tuerke-und-grieche-stos…/

Leipzig – Kaupunkijuna-asema – Maaliskuu 2019

62–vuotias tönäistiin tuntemattomaksi jääneen yksittäistapauksen toimesta kiskoille. Uhri loukkaantui vakavasti.
https://www.lvz.de/…/Schwer-verletzt-62-Jaehrige-in-Leipzig…

Blaubeuren – Juna-asema – Huhtikuu 2019

Kaksi ”afrikkalaista” yksittäistapausta tönäisi asematyöntekijän kiskoille. Uhri selvisi lievin vammoin.
https://www.swp.de/…/unbekannte-greifen-zugbegleiterin-an-3…

Wien – Juna-asema – Toukokuu 2019

20–vuotias yksittäistapaus Irakista tönäisi 36–vuotiaan miehen kiskoille lähestyvän junan eteen. Juna onnistui hätäjarrutuksella välttämään kuolemantapauksen, mutta juna osui mieheen, joka loukkaantui vakavasti.
https://www.kleinezeitung.at/…/Wiener-UBahn_Mann-vor-Zug-ge…

Dortmund – Juna-asema – Heinäkuu 2019

Kaksi (12 ja 13 vuotiaat) yksittäistapaukset tönäsivät 14–vuotiaan raiteille ja estivät tänäm pääsyn takaisin. Yksittäistapaukset pakenivat paikalta junan lähestyessä ja uhri onnistui pelastautumaan.
https://www.24vest.de/…/dortmund-junge-gleisbett-gefangen-v…

Voerde – Juna-asema – Heinäkuu 2019

Poliisille ja oikeuslaitokselle ennestään tuttu 28–vuotias kosovolainen mies, jonka vaarallisuus oli tiedossa jo pitkään, tönäisi 34–vuotiaan äidin kiskoille ohiajavan junan eteen. Uhri kuoli onnettomuuspaikalla.
https://bayernistfrei.com/…/intensivtaeter-aus-dem-kosovo-…/

Essen – Mertoasema – Heinäkuu 2019

Ulkomaalaistaustainen ”itämaisilta” vaikuttanut yksittäistapauksien joukko tönäisi brutaalilla tavalla 20–vuotiaan kiskoille. Uhri selvisi vähäisin vammoin.
https://www.24vest.de/…/essen-halbstarke-attackieren-mann-u…

Frankfurt am Main – Juna-asema – Heinäkuu 2019

40–vuotias psyykkisesti sairaaksi leimattu kolmem lapsen isä Eritreasta tönäisi äidin lapsensa kanssa ICE–junan alle. Kahdeksan vuotias lapsi kuoli välittömästi. Äiti selvisi hengissä. Yksittäistapaus yritti tönäistä saman junan alle myös toista naista onnistumatta.
https://www.zeit.de/…/hauptbahnhof-frankfurt-kind-getoetet-…

Yksittäiset yksittäistapausten lisääntymiset!

Edellä on listattu melkoinen joukko yksittäistapauksia, joissa tekotapa on sama ja seuraa tiettyä kaavaa! Tätä ilmiötä on käsitelty kriminologian kautta. Edwin H. Sutherlandin kehittelemää rikollisuuden sosiologista selitystä kutsutaan differentiaalisen assosiaation teoriaksi, joka on jaettu neljään erillaiseen kategoriaan seuraavasti:

 1. differentiaalinen assosiaatio. Altistuminen läheispiirille, kuten perheelle tai ystäville, joilta opitaan normatiiviset käyttäytymis- ja ajattelumallit matkimisen, määritelmien ja palkintojen ja rangaistusten kautta.
  2. määritelmät. Oman käyttäytymisen tulkinta ja sen erilaiset selitykset. Tämän osa-alue on neutralisaatioteoria, jossa rikollinen vähättelee ja puolustelee tekoaan esimerkiksi kieltämällä oman vastuunsa tai vähättelemällä aiheuttamaansa vahinkoa.
  3. palkinnot ja rangaistukset. Teosta aiheutuneet seuraukset, jotka voivat fyysisiä kuten rahallisesti arvokkaan omaisuuden saaminen tai poliisien kanssa tekemisiin joutuminen, aineettomia kuten ihailua tai paheksuntaa. Tässä yhteydessä käytetään termejä positiivinen ja negatiivinen vahvistaminen. Positiivista vahvistamista on, että teon tavoitteena on saada itselleen hyötyä, kun taas negatiivinen vahvistaminen tarkoittaa tilannetta, jossa (rikollinen) teko tekemällä vältetään epämieluisan asian toteutuminen.
  4. matkiminen eli toisten käyttäytymisen imitointi. Matkimisen yhteydessä tutkijat nostavat huolekseen median, kuten rikollisista tehdyt elokuvat ja rikosuutisoinnin saaman suuren huomion.

Näistä aineista on tehty usein psyykkisesti sairaaksi määritellyt yksittäistapaukset sen useimmissa ja tihenevissä määrin lisääntyvissä muodoissaan!

Kiitos

Hämis

2 vastausta artikkeliin “Yksittäistapauksina junan alle, jatkuvasti!

 1. Kiinnostaisi tietää millaisia rangaistuksia näistä on jaettu ja mikäon ollut rikosnimike. Ilmeisesti ei mitään koska rangaistuksia ei ole mainittu?

 2. Erittäin hyvä kooste ”yksittäistapauksista”

  Vielä kun itsensä kaiken arvostelun yläpuolelle kohottaneet valtamedian ”toimittajat” osaisivat tällaisen tehdä, mutta kun eihän se sovellu heidän maailmankatsomukseensa joka on punavihreä.

  Toimittajat siksi lainausmerkeissä koska he ovat nykyään enemmänkin koulutettuja papukaijoija jota vain toistavat samaa viestiä copy paste tyyppisesti.

Kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s