Sveitsi ja Suomi maailman myllerryksen aattona!

Euroopan Unionin yhtenäisen linjan mukana myös Suomi on rajoittanut kriisiajan varastojaan merkittävästi. Ennen EU:ta Suomi oli valmistautunut ruokkimaan ja huoltamaan kansalaisensa useiden kuukausien ajan. Tämä on EU:n myötä historiaa ja huoltovarmuus on heikentynyt huomattavasti niin Suomessa, kuin Saksassa, jossa valtiovalta on toistuvasti kehoittanut kansalaisiaan varaamaan itselleen elintarvikkeita, vettä, lääkkeitä ja kulustustavaroita pahan päivän varalle.

Sveitsi lähti taas omalle tielleen!

 • Sveitsissä on valtiovalta velvoittanut suuret elintarviketukut varaamaan 6–12 kuukauden varaston tärkeimpiä elintarvikkeita.
 • Tämä sama sääntö koskee polttoainetoimittajia oli kyseessä sitten bensiini– tai diesel–polttoaineet.
 • Useiden yksityisten niittyjen kauppakirjassa on velvoitettu omistaja luovuttamaan maansa viljelyskäyttöön tilanteen sitä vaatiessa.
 • Sveitsin puolustusvoimat on harjoitellut useina vuosina 5.000 miehen vahvuisen joukon kanssa ”EU–alueella tapahtuvan kriisin” varalta suojellakseen maansa rajoja kyseisessä tapauksessa tunkeilijoilta.
 • Sveitsissä säilytetään oman maan rajojen sisällä maailman suurin määrä kultaa kansalaista kohti.
 • Sveitsin oma hopearaha vuodelta 1968 on edelleenkin hyväksyttävä maksuväline.
 • Sveitsissä on suurin osa maailman kullanrikastamoista.
 • Sveitsissä on myös suurin yksittäinen yksityisten sijoittajien kultavarasto. Tämä varanto on pääosin yhden yrityksen Egon von Greyerz:in takana.
 • Verrattuna Englantiin, Ranskaan ja Saksaan on Sveitsillä huomattavasti vähemmän ongelmia siirtolaisiensa kanssa maan sisällä.
 • Sveitsissä on ylemäärin vettä ja sitä on varastoituna sähköntuotannon takia kuivuuden varalle suuria määriä.
 • Sveitsi ei ole lähtenyt sähköisen valuutan käyttöön niin vahvasti, kuin esimerkiksi Suomi ja suomalaiset kortteineen. Sveisissä on normaalia maksaa käteisellä.
 • Sveitsi on ollut kaikissa Euroopan isoissa rähinöissä ulkopuolinen ”turvasatama”.
 • Ja monia muita liittoutumattoman ja itsenäisen suoraa demokratiaa käyttävän maa etuja, joita kaikkia ei tässä voi luetella.

Historia kertoo oman tarinansa!

Sveitsi vältti toisen maailman sodan aikana puoluettomuutensa kautta Euroopan yli pyyhkineen tuhon vimman. Sveitsi auttoi tuhottuja maita sodan jälkeen hyvin kannattavalla elintarvikekaupalla. Tästä kaupasta esimerkkinä muutama kuva myyntiesitteestä, jossa esitellään erillaisia paketteja joita eurooppalaisien sodasta toipuvien maiden kansalaiset, myös suomalaiset, saivat tilata hätänsä helpotukseksi.

Muutama esimerkki Zürichissä sijainneen Hans Meiss nimisen yrityksen tarjonnasta:

Tarjotuista paketeista kaikki olivat toimitettavissa Saksaan ja Itävaltaan. Paketit 47, 53, 67, 68 ja 92 sai tilattua myös Suomeen , Ranskaan, Hollantiin, Belgiaan, Jugoslaviaan, Tsekkeihin, Luxemburgiin, Englantiin, Italiaan ja Puolaan.

Paketti 47: 500g riisiä, 500g kaurahiutaleita, 500g marmelaadia, 500g kahvia, 500g suklaata, 500g kaakaota, 450g leipomuksia, 100kpl sakariini tabletteja, 400g kestomaitoa, 500g sokeria ja 500g jauhoja. Tämä paketti maksoi 39 Sveitsin frangia, joka teki Suomen markoissa, noin 123.825 markkaa. Tämä määrä vuoden 1947 markkoja vastaa nykyvaluutassa 7.378 euron summaa.

1

Monopol–savukkeita sain tilattua Saksaan ja Itävaltaan 200 kappaleen paketeissa 12 frangin hinnalla. Tässä toimituksessa on huomioitava, että erimaiden miehitysalueille savukkeet tuli eripaikoista. Venäjän ja Englannin miehittämille alueille toimitettiin amerikkalaisia savukkeita ja Ranskan sekä Amerikan miehitysalueille toimitettiin itämaisia savukkeita.

Pakettien hinnoissa oli huomioitu kuljetuksen hinta, mutta toimitusaika ei ollut kiireiselle, koska tilausta sai odottaa 4 – 6 viikon ajan. Tilauksella oli myös vakuutus, joka korvaa takavarikoinnin, tilaajasta riippumattomat voimat ja jopa osavarkauden.

Maksun lisäksi toimittaja kertoo, että joissain maissa joutuu maksamaan tullin ja kotimaan kuljetuksesta erikorvauksen.

Sveitsi on taas oikealla puolella?

Sveitsi näyttää jälleen kerran ottaneen oma suuntansa ja pysyy suurten kiistojen ulkopuolella, kuitenkin varautuen niihin, edellisistä kerroista opitulla tavalla.

Sveitsi ajaa omaa pienelle maalle hyödyllistä itsenäistä ja riippumatonta politiikkaansa, joka johtaa kansalaisten ja maan hyvinvoinnin suojelemiseen, jopa hyvinvoinnin lisääntymiseen muiden tapellessa verissä päin tavan ihmiselle käsittämättömistä syistä.

Kiitos

Hämis

Kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s