Korona maaottelu Sveitsi – Ruotsi

Karanteenikäytäntöjen vaikutuksesta koronakuolleisuuteen on väitelty kaikilla mahdollisilla forumeilla ja kaikilla poliittisilla tasoilla ja tantereilla. Tästä syytä ja sen takia lienee paikallaan tehdä pieni pelkkiin faktoihin ja tilastoihin perustuva kansainvälinen vertailu, jossa ei asiantunteilulle anneta tilaa.

Kyseessä on koronamaaottelu Sveitsi – Ruotsi väliaikatilanne, joka kertoo omaa tarinaansa varsin tehokkaasti. Sveitsi on täydellinen malli kireän karanteenin maana, kun taas Ruotsi on vapaamielisyydellään täydellinen vastakohta.

Ohessa taulukoita ja vertailuja molemmista maista yhdessä ja erikseen. Asiantunteilu on lukijan tehtävä, koska tämä kirjoitus ei ole valmiiksi nieltäväksi pureskeltu.

Ensimmäinen grafiikka kertoo Sveitsin kuolemantapaukset yhteensä vuonna 2020. Vaaleansininen on 0 – 64 vuotiaat ja tumma yli 65 vuotiaat.

1

Seuraavassa kuvassa on Sveitsin ja Ruotsin koronasta johtuneet kuolemantapaukset miljoonaa asukasta kohti. Sveitsi punainen ja Ruotsi sininen viiva.

2

Seuraavassa grafiikassa näytetään miten täyskaranteeni on vaikuttanut tartuntamääriin verrattuna normaaliin vaihteluväliin (korostettu alue)

3

Seuraava kuva kertoo koronakuolemien vaikutuksen normaaliin vaihteluväliin viikottain yli 65 vuotiaiden (ylempi viiva) ja alle 65 vuotiaden (alempi viiva) kansalaisten kohdalla. Vertalukohdaksi alla on vuosien 2019, 2018 ja 2017 tilastot samalta ajalta.

Korostetun alueen yläreuna on tilastollisesti odotettavissa oleva yläraja ja tietysti päinvastoin alareunan kanssa.

4567

 

Lopuksi vielä kaksi grafia korona maaotteluun Sveitsi – Ruotsi. Ensin Sveitsin koronakuolemat ja toisessa kuvassa Ruotsin vastaavat tiedot.

89

Nyt voidaan päästää sen seitsemän sortin asiantunteilijat päättelemään onko karanteenin hinta sopiva vai ei.

Mikrofoni on auki!

Kiitos
Hämis

Kaikki taulukot ovat Sveitsin tilastokeskuksen (Bundesamt fur Statistik, BfS), Sveitsin tutkimuslaitosten tai Ruotsin viranomaisten tilastoja.

Yksi vastaus artikkeliiin “Korona maaottelu Sveitsi – Ruotsi

  1. Olisi ollut reilua laittaa kahdessa viime graafissa Ruotsi ja Sveitsi samalle asteikolle. Edelleen kuolemat per capita olisivat kertoneet enemmän kuin määrät sinällään.

Kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s