Työtä turvapaikanhakijalle!

Suomi etsii risukkoja siivottavaksi, rantoja kammattavaksi, puutarhoja silitettäväksi tai kyläteitä tasoitettavaksi. Näitä löytyy ja on meillä työvoimaakin. Tuoretta työvoimaa, juuri tullut maahan! Miehiä parhaassa iässään ja kehujen mukaan ovat useiden ammattien taitajia.

Meillä on myös yhdistys, joka paimentaa tuoretta työvoimaa.

Meillä on politikkoja, jotka haluavat auttaa työtä ja tuoretta työvoimaa kohtaamaan.

Meillä on metsiä, meillä on rantoja ja rempallaan olevia kyläteitä.

Meillä on metsänomistajia, meillä on rantatontin omistajia ja kyläyhteisöjä.

Oletetaan, että joku metsänomistaja soittaa yhdistykseen, jolla on tuoretta työvoimaa ja kertoo, että hän omistaa metsäpalstan, joka kaipaa ehostusta. Yhdistyksen edustaja kiirehtii paikalle katsomaan palstaa. Nämä kaksi merkkaavat palstan. Juttelevat mukavia ja sopivat korvauksen tästä jalosta työstä, jonka metsänomistaja tekee antaessaan metsänsä yhteiskunnan edun ja rauhan nimissä tuoreen työvoiman aktivoimiseen.

Korvaukseksi metsänomistaja joko tekee lahjoituksen yhdistykselle tai maksaa sovitun summan Suomen lakien mukaan verottomana yhdistykselle. Yhdistyksen edustaja ei saa muuta, kuin palkkansa yhdistyksestä ja fyysisen työn tekijätkään eivät saa mitään, koska se luettaisiin palkaksi tai luokiteltaisiin korruptioksi.

Korruptiota meillä Suomessa ei onneksi ole, joten sen suhteen voimme olla kaikessa rauhassa ?

Vai olisiko silti kaiken varalta parempi teettää tätä aktivoimista hyväksi todetulla keinolla, jota käytetään jo Suomessa. Metsänhoito ei välttämättä ole oikea aktivointikeino tuoreelle työvoimalle, joka ei ole tottunut metrin kinoksiin ja pakkasiin.

Rikosseuraamuslaitoksen resepti voisi olla parempi, koska tässä vaihtoehdossa tuoreen työvoiman kädentaitoa voitaisiin kehittää ja pitää yllä leveämmällä kaarella.

„Työn tekemisen tavoitteena on vangin ammattitaidon ja työkyvyn ylläpitäminen ja kehittäminen. Näin parannetaan vangin mahdollisuuksia toimeentuloon myös vapautumisen jälkeen. Työnteolla pyritään myös normalisoimaan vankilaelämää. Suljettujen vankiloiden ja avolaitosten työtoiminnassa vangit valmistavat erilaisia puu-, metalli-, tekstiili- ym. tuotteita myyntiin.“

„Joissakin vankiloissa tehdään vankilatuotteiden lisäksi vankityönä monenlaisia alihankintatöitä yrityksille ja yhteisöille. Yleisiä alihankintatöitä ovat osakokoonpanot, koneistustyöt, sitomotyöt, paperi- ja pahvityöt sekä metallityösuoritukset. Joiltakin vankiloilta voi tilata myös erilaisia työsuorituksia, kuten kaluste-entisöintiä, painotöitä tai ovien ja ikkunoiden kunnostusta.“
Kumpi malli antaisi paremman mahdollisuuden todentaa työvoiman laatukriteereitä ja kyvykkyyttä ?

Olisiko parempi, että tuore työvoima tekisi rahaa valtion kassaan yhdistyksen kassan sijaan ?
Kiitos
Hämis

Kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s