Merkel: „TTIP-sopparin kanssa on kiire!“

Angela Merkel ja Jean-Claude Juncker haluavat kiirehtiä TTIP-sopimuksen kanssa. Tämä voi jopa onnistua, koska Saksan parlamentti ei ole valtuutettu osallistumaan neuvotteluihin ja kaikki neuvotteluiden arvottaminen on EUn kontolla. EU tukeutuu itse maksamaansa tutkimukseen eikä huomioi riippumatonta tutkimusta mitenkään. (linkki blogiin jossa tämä tutkimus avataan) 

Tästä neuvotteluiden kiihdyttämisestä sovittiin Barack Obaman, Angela Merkelin ja Jean-Claude Junckerin kesken Brisbanen G20-kokouksessa. Heidän tapaamisessa sovittiin, että seuraavan kahdentoista kuukauden sisällä sopimus pitää olla kasassa.

Yhteisessä julistuksessa kuvaillaan, että edelleenkin on sama tarkoitus, kuin alussa vuonna 2013 saada aikaan vahvaa, kestävää ja tasapuolista kasvua. Lisäperusteluina teroitetaan Aasian dynamiikan kasvua liittoutumisen kautta ja Euroopalle on elintärkeän selvää kiihdyttää neuvotteluita ja viedä ne loppuun.

Juncker lupaa, että elintarvikkeiden turvallisuudessa ei anneta periksi ja neuvottelut tullaan käymään „avoimesti ja läpinäkyvästi“ kansalaisten suuntaan, „me haluamme tämän sopimuksen“.

Näistä väitteistä on selvää, että Saksan parlamentti ei saa vaikuttaa sopimukseen, joten suomalaisten on myöskään turha odottaa saavansa vaikuttaa sopimukseen. Kokonaisvastuu sopimuksesta on EU-komissiolla jo vuodesta 2009. EU-parlamentti, jossa on kaksi suurta ryhmää, konservatiivit ja sosiaalidemokraatit tulee äänestämään sopimuksen puolesta.

Salaisuus on kaikille tullut selväksi ja meidän verorahoilla esitetään sopimuksen positiivisiä vaikutuksia kansalle. Kritiikkiä sopimusta kohtaan on yleensä löydettävissä vain internetissä. Näitä kriittisiä ääniä kerrotaan jopa seurattavan hyvinkin tarkkaan ja yksi kansalaisaloite on jo työnnetty silppuriin sopimuksen edestä. Tätä silppurikäytäntöä perusteltiin sillä ettei kansalaisten osallistuminen TTIP-sopimukseen ole kirjattu EU-sopimuksissa. Tämä käsitys tullaan testaamaan EU-oikeudessa, josta ei kuitenkaan oikeuden poliittisen mandaatin takia voi odottaa paljon. Oikeus kun on tarkoitettu päättämään eurooppalaisen yhteyden puolesta kansalaisvaltioita vastaan.

Wanha kansa tunsi maailmansa jossa eli, kun sanoi että „kiiressä saa vain kusipäisiä kakaroita“.

Valitettavasti nykypäättäjät näyttävät olevan liian nuoria tai heidän vanhempiensa kiireessä tekemiä.

Kiitos
Hämis

Lisää tietoa TTIP-sopparista:

https://vapaakulkija.wordpress.com/2014/11/04/ttip-sopimus-tappaa-lopunkin-demokratian-eusta/

https://vapaakulkija.wordpress.com/2014/11/15/ttip-tappaa-583-000-tyopaikkaa/

Ps. En voi pyytää, mutta en myöskään estää, jos joku haluaa tukea vapaakulkijan taistoa totuuden puolesta.
FI 51 5025 0220 1502 54 BIC OKOYFIHH Tilin omistaja Juha Hämäläinen

Linkki:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2014/11/17/angela-merkel-wir-stehen-bei-ttip-unter-zeitdruck/

Kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s