TTIP-sopimus tappaa lopunkin demokratian EUsta!

Saksan valtiovarainministeri Wolfgang Schäuble peräänkuuluttaa „kansainvälisiä standardeja“ ja „maailman hallitusta“. Schäuble haluaa tätä kansainvälistä verotusta „Global Forum on Transparency and Exchange of Information for Tax Purposes “ kokouksessa Berliinissä.

Tässä konfrenssissa, jossa oli mukana 122 maata tuotiin esiin OECD-järjestön Common Reporting Standard muistio.
Tämä suunitelma perustuu tietojenvaihtoon, joka tulevaisuudessa koskee kaikkia tilejä maailmalla ja ilmoituksia tilinomistajan kotimaahan. Ilmoitus sisältää nimen, saldon, korot ja pääomatulot. Tällä järjestelyllä on tarkoitus luoda maailman laajuinen rajatylittävä pankkivalvonta veronkiertoa estämään. Samalla luodaan tälle globalisaation vuosisadalle kansainväliset valvontaraamit. Tätä maailman laajuista toimintaa tukee myös IMF-tutkimus.

Tällä sunnitelmalla on paralelli sisko-sopimus TTIP, joka tulee ryöstämään loputkin kansallisomaisuudet, hyvinvoinnin ja demokratian osallistujamaista. EU ja USA neuvottelee tästä sopimuksesta suuryritysten lobbareiden ja EU-kauppakomissaarin kesken suljettujen ovien takana.

Tätä sopimusta vastaan kerätään nimiä, vaikka EU-komissio on jo kieltäytynyt käsittelemään yhtä kansalaisaloitetta.
Tämä aloite on yhdistänyt Euroopan kansoja yhden liikkeen taakse, jonka voima kasvaa päivittäin ja sinä voit lisätä sanoman voimaa allekirjoittamalla.

Linkki allekirjoitussivulle:   https://stop-ttip.org/allekirjoita/

Pieni video TTIP-sopimuksesta USAn ja EUn välillä:

Sopimuksen tavoitteet on asetettu korkealle EU-komission puolelta. Sopimuksesta on tihkunut tietoja, mutta melko yleisellä tasolla ja yksityiskohdat ovat tärkeitä tässäkin sopimuksessa. TTIP-sopimuksen kunnianhimoiset tavoitteet ylittävät WTO-linjan. Toisaalta jo CETA-sopimus Kanadan ja EUn välillä avaa ovet EU-markkinoille mm. Monsatolle.

Tämä sopimus tulee altistamaan EU-kansalaiset USA-tutkijoiden tutkimuksille ja kieltämään vain tuotteet, jotka on „tieteellisesti todettu vaarallisiksi“. USA on jo vuosia syöttänyt kansalaisilleen GMO-elintarvikkeita, kloorikanoja ja hormoonilihaa. Tämä kaikki kongretisoituu sanontaan: „Mikä on jenkeille kyllin hyvää on myös eurooppalaisille kyllin hyvää!“

Tästä syystä kaikkia USA-tutkijoiden tutkimuksia vastaan sotivat tutkimukset yritetään peitellä, vähätellä tai jopa kieltää.  Monsanto väittää tehneensä saman tutkimuksen samalla määrällä rottia, tosin lyhyemmällä ruokinta ajalla ja todistanut GMO-maissin olevan turvallista. Tällä argumentilla Séralinis-tutkimus on mitätön, koska siinä käytettiin „liian pientä määrää ja väärän rotuisia rottia“.

Jos tuontituote ei miellytä meidän valtiota/kuluttajia on sopimukseen jätetty yrityksille mahdollisuus haastaa valtiot „ulkooikeudelliseen“ sovitteleluun, jossa määrätään korvaukset yrityksille. Tämä kolmen asiaajajan konklaavi käsittelee asian ja määrää sakon, josta ei saa valittaa.

Tässä on dokumentti, joka kertoo ylimalkaisesti seitsemännen kierroksen linjoista. Tästä domunentista käy ilmi, että: „Kuten viime kierroksella oli tälläkin kierroksella yksi päivä, jolloin kaikki osapuolet olivat paikalla. Tähän joukkoon kuului intressiryhmät ja alaneuvottelijat (65kpl) ja tilaisuus oli ns. kaupungin hallitus mallia. Tässä kokouksessa johtaja-alaneuvottelijat keskustelivat yli 300 intressiryhmien edustajien kanssa internet palvelujen käytöstä.

Ketkä olivat „tärkeät intressiryhmät ? Eivät poliitikot, koska heitä edustaa alaneuvottelijat. Interessi ryhmät ovat lobbaajia yrityksille, joille koko show pyörii.

DWN kertoo mielettömistä säännöistä, joilla annetaan USA/Kanada toimijoille esim. Mahdollisuus rakentaa taloja Euroopassa omine sääntöineen. Jos tätä ei hyväksytä voi yritys hakea korvausta välimiesoikeudesta, jonka maksajaksi joutuvat EU-alueen veronmaksajat. Tällä rafinoidulla tavalla EU avaa USAlle tien EU-veronmaksajien rahapusseille, jos ne kokevat tulleensa syrjityksi oli sitten kyseess mikä tahansa toimiala.

Tähän lopuksi sopii lainaus, joka kiteyttää tämän sopimuksen „demokraatisen“ oikeuden käytön hienosti. Irlantilainen Humphrey O´Sullivan kirjoitti päiväkirjaansa 1831:

„Ei ole suurta järkeä käydä oikeutta perkelettä vastaan, jos oikeudenkäynti on helvetissä.“

Kiitos
Hämis

Ps. En voi pyytää, mutta en myöskään estää, jos joku haluaa tukea vapaakulkijan kulkua.
FI 51 5025 0220 1502 54 BIC OKOYFIHH

Yksi vastaus artikkeliiin “TTIP-sopimus tappaa lopunkin demokratian EUsta!

  1. Muistetaanpa myös samaan aikaan valmisteltava CETA -vapaakauppasopimus EU:n ja Kanadan välillä. Monikansalliset amerikkalaisyritykset pystyisivät operoimaan kanadalaisen tytäryritystensä kautta aivan samoin kuin TTIP:ssä. Molemmat sopimukset olisivat yhtä tuhoisia demokratialle.

Kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s