Suomen Paroni von Münchhausen Münchenissä.

Saksan Münchenissä vuosittain pidettävästä turvallisuuskokouksesta on kirjoitettu Suomessa jonkun verran. Tosin valikoiden. Valikoidaan muutama ote Suomen mediasta.

”Venäjän haluttomuus lopettaa ilmaiskut Syyriaan sai nopeasti pisteliään vastauksen.
– Niiden, jotka todella haluavat rauhaa ei tarvitse odottaa viikkokausia sen edistämiseksi, Saksan puolustusministeri Ursula von der Leyen sivalsi Münchenin turvallisuuskonferenssissa, mutta ei maininnut arvostelunsa kohdetta.“ (1)
„– Sopimukset merkitsevät käsittääkseni keskenään taistelevia ryhmiä, sanoo Dzhabarov.
– Ne eivät koske terroristeja, joita on Syyrian alueella ja osin myös Irakissa.
Dzhabarov huomauttaa Venäjän toimivan Syyrian presidentin pyynnöstä ja taistelevan Isisin terroristeja vastaan.“ (1)
„– Me emme voi tuhota Isisiä, ellemme tuhoa al-Assadia. Hän antaa Isisin toimia ja tekee kauppaa sen kanssa, ulkoministeri totesi. „ (1)
„– Meillä on nyt sanoja paperilla. Tulevina päivinä meidän pitää nähdä toimintaa Syyriassa, Kerry sanoi uutiskanava CNN:n mukaan.“

Niinistön kerrotaan sanoneen: „ Venäjän ja lännen pitäisi Niinistön mukaan edetä vähintään pienimmän yhteisen nimittäjän kautta.
– Kyettäisiin edes sopimaan siitä, mistä ei kyetä sopimaan. Sekin olisi jo askel eteenpäin, Niinistö sanoi suomalaistoimittajille konferenssin tauolla.
Niinistön mukaan joudutaan kysymään, onko vuoden 2014 ja 2015 kaltaisiin takaiskuihin enää varaa.
Kun karttaa katsoo aina Syyriasta pohjoisnavalle asti, Venäjä näyttää olevan aina paikalla. Ja näyttää olevan paikalla aina silloin kun on isompaa ongelmaa syntynyt, Niinistö sanoi.“
„Turvallisuuskonferenssissa puhuneen Stoltenbergin mukaan Venäjä vaikuttaa Euroopan turvallisuusympäristöön, mihin Nato vastaa hänen mukaansa sekä vahvistamalla puolustusta että lisäämällä dialogia.
Haluamme lähettää vahvan signaalin, emme lietsoaksemme sotaa vaan estääksemme sotaa, Stoltenberg sanoi.“ (2)

Kurkataan myös Suomen mediasta pois jääneisiin lausuntoihin, joista vähin ei ole kokouksen johtaja Wolfgang Ischinger. Päivää ennen kokouksen alkua Herra Ischinger kertoi FAZ-lehdelle, että haluaa saksalaisia „rauhanjoukkoja“ Syyriaan. Nämä joukot sisältäisivät Ischingerin mukaan Tornado-hävittäjäkoneita tiedusteluun (ovat jo toiminnassa), jonka entinen diplomaatti Ischinger näkee „askeleen oikeaan suuntaan“. „Me tarvitsemme yhden vapautusiskun“ sanoi Ischinger, mutta ei sanonut, että tämä voisi johtaa kolmanteen maailman sotaan.

Ischinger jatkaa paatostaan, jonka tukena käyttää Saksan presidentin Joachim Gauck:in viime vuotisen kokouksen alkupuhetta, jossa vaadittiin „lisää vastuuta“ (Suom.huom: Lisää sotaa). Tämä Gauckin avauspuheen visio on toteutunut saksalaisten Tornadojen osallistumisella Syyrian pommitukseen. Ischingen valoittaa visiotaan DPA-uutistoimistolle seuraavasti: „Jos tansakalaiset, britit ja ranskalaiset osaavat tämän, osaamme mekin. Meidän liittolaisemme odottavat, ettemme ole pienempiä kuin Tanska.“

Suomessa ei myöskään huomioitu/tiedotettu turvalisuuskokouksen sponsoreita. Saksan liittotasavalta ja Saksna puolustusvoimat Bundeswehr järjestää ja maksaa osansa, mutta tilaisuuden maksajista löytyy myös joitain erittäin huolestuttavia yrityksiä. Sponsoreina on BMW, Deutsche bank, sotateollisuuden joukosta mm. Krauss-Maffei Wegmann, Raytheon ja Lockheed Martin. (3)

Mielestäni on erittäin huolestuttavaa maailman näkökulmasta, että maailman rauhaa neuvotellaan varustusteollisuuden varoilla. Suomen näkökulmasta on erittäin huolestuttavaa, että meidän media tai Suomen nimissä tilaisuuteen osallistuvat johtajat eivät kerro kuka heidän kestityksen maksoi!

Onko mahdollista ostaa aseteollisuuden rahoilla rauhaa ?
Politikkojen ja median ostaminen on selvästi jo onnistunut!

Kiitos
Hämis

Linkit:
1. https://ls24.fi/stt/sopu-syyriassa-on-vain-sanoja-paperilla
2. http://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/ulkomaat/item/97704-presidentti-niinisto-taka-askeliin-ei-ole-enaa-varaa
3. http://www.jungewelt.de/m/2016/02-13/001.php
4. https://fi.wikipedia.org/wiki/Paroni_von_M%C3%BCnchhausen

Kommentti