Idän syömät miljardit.

Itä-Euroopaan Euroopan Unionin pumppaamista miljardeista on osa kadonnut mysteerisesti jälkiä jättämättä. (1) EU on antanut lukisia tukimiljardeja Itä-Euroopan yksityisen ja julkisen sektorin kehittämiseen ja nyt niiden vaikutus ja fyysinen olemassaolo on kyseenalaistettu. Suurimmat ongelmat näyttäisi olevan esim. Moldaviassa, jossa kansalaiset ovat lähdössä kadulle, koska miljardi Euroa on kadonnut jälkiä jättämättä.

Vuoden 2008 finanssikriisistä lähtien on EU-komissio yrittänyt pitää unionia kasassa tukemalla pankkeja. Itä-Europpan pankeille on valunut pankkitukea miljardeja, kertoo jopa Financial Times.
Esim. Puolan osuuspankeista on silti melkein puolet (55kpl) konkurssissa. Näiden pankkien jäljiltä puuttuu taseista 350 miljoonaa Euroa. (2) Näistä konkurssipankeista pelkästään kaksi suurinta on käyttänyt 25% koko Puolan saamasta pankkituesta. Puolan hallitus toivookin unionilta kattavaa sijoitusturvaa yhteisvastuullisesti.

Puolan toivetta on lähtenyt täyttämään Saksan ja Ranskan pankkisektori. (3) Samalla uudistuksella tulisi tietojen mukaan uudelleenrakennettavaksi Ukrainan pankkisektori. Ukrainan uudelleenrakennuksessa on saksalaisilla pankeilla jo tämän hetkisen Saksan keskuspankin Bundesbankin tiedon mukaan 654 miljoonaa Euroa tulessa. (4)

Moldavian pääkaupungissa Chisinaussa oli viime sunnuntaina 10.000 kansalaista kadulla osoittamassa mieltään maassa rehottavan korruption takia. (5) Kansalaiset vaativat joukolla mm. valtakunnansyyttäjän, valtakunnantuomiosituimen tuomareiden ja useiden kansaedustajien eroa. Mielenosoituksen laukaisi viime marraskuussa pankki-skandaali, jossa maan suurimmat pankit siirsivät miljardin edestä Euroja tähän mennessä tuntemattomalle henkilölle tai yhteisölle. Tämä selvisi keskuspankin tutkimuksissa. Kadonnut summa vastaa 15% osuutta Moldavian BKT:stä. Valtakunnan syyttäjä lupasi selvittää asian aukottomasti, mutta tulokset jäivät mitättömiksi.

Moladavia liittyy Euroopan Unioniimme hyvinkin kiinteästi, koska EU on lainannut viime vuonna maalle 100 miljoonaa. Laina oli osoitettu finanssimaailman ja maanviljelyn reformeihin. (6) Tulokset näistä reformeista ovat näkyvissä, vaikka rahat katosivatkin. (Hämiö)
Olisiko aika purkaa tämä isojen herrojen sikailukerhoksi muodostunut EU ?
Tai ainakin erottaa Suomi tästä korruptiopesästä ja palauttaa demokratia Suomeen ?

Kiitos
Hämis

PS: En saa enää kerjätä rahaa tililleni (FI 51 5025 0220 1502 54 BIC OKOYFIHH Tilin omistaja Juha Hämäläinen), joten jätän pyyntoni suorittamatta. Jos ihmettelet miksi näin löydät vastauksen täältä: https://vapaakulkija.wordpress.com/2015/03/12/kerjaaminen-kielletty/

Linkit:
1. http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2015/05/07/osteuropa-gelder-der-eu-steuerzahler-bei-banken-spurlos-verschwunden/
2. http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2015/01/06/polen-braucht-banken-rettung-genossenschafts-banken-vor-dem-kollaps/
3. http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2015/02/13/deutsche-und-franzoesische-banken-sollen-finanz-system-im-donbass-aufbauen/
4. http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/wp-content/uploads/2015/02/Beiheft_3_Tabelle_II_4.pdf
5. https://euobserver.com/tickers/128556
6. http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2014/08/15/steuergelder-eu-bewilligt-moldawien-100-millionen-kredit/

Kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s