Euro-alue aloittaa konfiskaatiot!

Euro-maiden linja Euro-kriisin johdosta apua tarvitsevien pankkien suuntaan on saanut uuden, kenties odotetunkin, suunnan.

Konfiskaatio! (linkit 10 ja 11)

Kreikka on seurannut Kyproksen viitoittamaa tietä, kuten Espanjakin. Konfiskaatiot yksityisiin varoihin ja säästöihin on todellisuutta. Kreikan valtio on suunnannut kiinnostuksensa konkurssipankkien yhdistymisen kautta syntyneisiin „haamutalletuksiin“. (1) Näitä „omistajattomia“ talletuksia on ilmoitettu olevan noin. 15 miljoonaa Euroa. Näihin varoihin Kreikan hallitus haluaa päästä kiinni. Kreikan edellisen koalitiohallituksen hyväksyttämä laki 4151/2013 oikeuttaa tähän, yli 100 Euron „haamutalletuksien“ konfiskaatioon 20 vuoden „haamuilun“ jälkeen, jos omistaja ei ilmesty vaatimaan omiaan saatuaan kirjeen.

Hallituksen ja verovirastojen suoran tiedonhankinnan oikeuttaa EU-ohjeistus kansalaisten pankkitilien kontrollista. (2) Euro-kriisiä käytetään häikäilemättömästi useissakin maissa kansalaisten rahaliikenteen kontrolliin ja lopulta yksityiset raha-asiat ovat historiaa!

Kreikan hallitus on antanut määräyksen, jolla katsastetaan kansalaisten tilisiirtoja, jopa kymmenen vuotta taakse päin. Kohteena on ensi alkuun yli 100.000 Euron siirrot ja varsinkin ulkomaille kohdistuneet siirrot. Tämä avaa kiinteistökauppoja, joiden maksatuksia voidaan näin tarkastella. Lisämakua asiaan tuo 10% vero, joka kohdistetaan kaikkiin tilisiirtoihin, vaikka kyseessä olisi vanhempien varojensiirto lapsilleen. Olisi sitten kyse luxusauton ostosta tai vaaterahasta. (3)

Tämä uusi systeemi poistaa LPT-veroksi (Large Property Tax) kutsutun veron, joka oli suoravero kiinteistön omistajille. LPT-veron korvaa Single Property Tax (ENFIA), joka kohdistuu kiinteistöjen lisäksi suuriin säästöihin, taidekokoelmiin tai muihin investointeihin ja sijoituskohteisiin. Tämän lisäksi tulee „luxusvero“, jolla kerätään veroja luxusautojen, jahtien, lentokoneiden ja uima-altaiden omistajilta. Myös muita veroja tullaan korottamaan. (4) Näillä toimilla odotetaan kerättävän uuden verojen perintään erikoistuneen SDOE-erikoisjoukon avulla 2,5 miljardia Euroa.(5)

EU on valmistellut pankkisalaisuuden poistoa juuri näitä operaatioita varten. Viimeiset maat jotka liittyivät pankkisalisuuden romuttavaan rintamaan olivat Itävalta ja Luxemburg. Näin on EU-alueella mahdollista saada kansalaisten tilitietoja rajojen ylittävistä tileistä hyvinkin helposti. EU on romuttanut pankkisalaisuuden, mutta se ei koske „isoja kaloja“, joilla on „systeemirelevantti“ vaikutus. EU:n viiden suurimman maan virkamiehet ovat valmistelleet systeemiä, jolla kaikki kanslaisten pankkitoimet voidaan taltioida ja vaihtaa maiden kesken vuosittain ristiintarkastusta varten. Tämän systeemin on määrä toimia vuoden 2017 aikana.

Saksan valtiovarainministeri Wolfgang Schäuble riemuitsi viime syyskuun lopulla Berliinin kansainvälissä verokonfrenssissa: „Pankkisalaisuus sen vanhassa muodossa on aikansa palvellut.“ Tietojen vaihtoon ei tarvita uusia „CD-osto-operaatioita“ veronmaksajien rahoilla, kun tieto kulkee laillisesti rajojen yli. Pankkimaailmakaan ei asettunut vastustamaan suunnitelmaa. Michael Kemmer Saksan pankkiliiton johtajana kertoi mielipiteensä saksalaisessa „Handelsblatt:issa“ ja korosti, että tuleva suunta on oikea.

Thorsten Schäfer-Gümbel SPD-puolueen (Demarit) Saksan liittovaltiotason varapuheenjohtaja kertoo lisää suunnitelmista „Handellsblatt“- lehdelle: „Tulevaisuudessa ne jotka eivät selvitä tulojaan/verojaan muissa jäsenmaissa (esim. Kreikka), eivät saa toimia/investoida myöskään Saksassa“. Tätä suunnitelmaa herra S-G luonnehtii „järkeväksi ja käteväksi, mutta vaikeaksi toteuttaa“. (6)
Espanjassa on laki vuodelta 2013, joka oikeuttaa veroviranomaiset avaamaan kansalaisten tilejä ulkomailla. Tämä oikeus on jaettu kolmeen kategoriaan, pankkitilit, henkivakuutukset ja osake/fonds-osuudet, jotka ylittävät 50.000 Euron rajan. Tätä uutta verotuskeinoa varten on kehitetty kaavake, jolla katetaan tilitietojen yhtenäisyys, kuten pankkien nimi, osoite ja tilin avaamis- ja sulkemisaika. Jos tiedoissa on pienikin epäselvyys siitä rangaistaan vähintään 10.000 Euron sakolla. Toinen Madridin veroviraston kassojen täyttämiseksi keksitty keino on talletusten verottaminen. Koko maan kattava talletusvero (0,03%) (7)

Tähän kaikkeen sopii, kuin nenä päähän EUssa ja koko maailmassa vallalla oleva käsitys (9), että käteinen raha on poistettava käytöstä. Egeian-meren saarilla on jatkossa käteiskauppa rajoitettu alle 70 Euroa käsittäviin maksuihin. Tämän rajan ylittäville summille on laillista käyttää vain joko luotto- tai pankkikorttia. (8) Vertailuksi Espanjassa yläraja on vielä melko sopuisa 2.500 Euroa.

Kriisin levitessä, vai pitäisikö sanoa, kriisiä levitettäessä, tulee tämä nyt kriisimaita koskeva säännöstö leviämään myös muihin Euro- ja Euroopan maihin, kunnes kaikki EU-maat ovat samassa systeemissä ja käteinen voidaan hävittää lopullisesti!

Haluaako Eurooppa tätä pankkien ylivaltaa onkin toinen kysymys…….

Kiitos
Hämis

PS: En saa enää kerjätä rahaa tililleni (FI 51 5025 0220 1502 54 BIC OKOYFIHH Tilin omistaja Juha Hämäläinen), joten jätän pyyntoni suorittamatta. Jos ihmettelet miksi näin löydät vastauksen täältä: https://vapaakulkija.wordpress.com/2015/03/12/kerjaaminen-kielletty/
Linkit:
1. http://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/oikonomia/59143/peripou-15-ekat-evro-ypologizontai-oi-adraneis-katatheseis
2. http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2015/05/08/europa-steuer-behoerden-erhalten-zugang-zu-den-bank-konten-der-buerger/
3. http://www.griechenland-blog.gr/2015/04/griechenland-hebt-bankgeheimnis-voellig-auf/2134982/
4. http://www.ekathimerini.com/4dcgi/_w_articles_wsite2_1_04/02/2015_546899
5. http://www.ekathimerini.com/4dcgi/_w_articles_wsite1_1_10/02/2015_547115
6. http://www.handelsblatt.com/politik/deutschland/griechenland-krise-berlin-gibt-athen-nachhilfe-im-steuereintreiben/11338492.html
7. http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2015/05/08/europa-steuer-behoerden-erhalten-zugang-zu-den-bank-konten-der-buerger/Dieses%20Gesetz%20k%C3%B6nnte%20EU-weiten%20Abgaben%20auf%20Bankguthaben%20T%C3%BCr%20und%20Tor%20%C3%B6ffnen.
8. http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2015/05/01/nur-noch-70-euro-griechenland-will-nutzung-von-bargeld-drastisch-beschraenken/
9. http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2015/05/08/europa-steuer-behoerden-erhalten-zugang-zu-den-bank-konten-der-buerger/Wirtschaftswissenschaftler%20wie%20Kenneth%20Rogoff%20und%20der%20Chef%C3%B6konom%20der%20Citigroup,%20Willem%20Buiter,%20das%20Bargeld%20zu%20verbieten
10. http://fi.wikipedia.org/wiki/Menett%C3%A4misseuraamus
11. http://liberalismi.net/wiki/Konfiskaatio

Kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s