Luxemburgin vero-bordellin parittajat.

Jean-Claude Juncker (1) on parittajista paras. Hänen paritustoiminta (2) ei kenties ollut lakeja vastaan, mutta teki hallaa koko EU-alueelle (3), johon myös Suomi kuuluu. Viimeisten laskelmien mukaan Saksan liittotasavalta on hävinnyt viimeisen kymmenen vuoden aikana 1-2 biljoonaa Euroa tälle Junckerin järjestämälle vero-bordellille. Tämä luku jossa on ykkönen ja kaksitoista nollaa!

Mitä tuon summan katoaminen Junckerin avustaman Luxemburgin kautta maailman tuuliin tarkoittaa tavan saksalaiselle ? Lasketaan asiaa edes sunnilleen, ylimalkaisesti ja keskiarvoittaen.

Saksassa on 42,7 miljoonaa työntekijää joista 30 miljoonaa maksaa osuutensa sosiaalivakuutuksista itse. Lisäksi tulee 4,4 miljoonaa yrittäjä (2011 taso). Näille luvuille perustuu seuraava laskelma.
Vuonna 2013 oli keskitulo Saksassa 31.000 euroa, josta tulisi maksettavaksi 16,1% veroa. Näin päästään 30 miljoonan veronmaksajen (loput saavat tulonsiirtoja) kautta 150 miljardin verotuloihin jokaisen veronmaksajan osuuden ollessa 5000 Euroa.

Saksan kaikki veronmaksajat maksoivat yhteensä (2014 taso) 269 miljardia veroja ja samalla Saksassa toimivat Luxemburgissa verokeitailevat yritykset kiersivät EU-komission mukaan noin 210 miljardin vuosittaiset verot Junckerin tarjoamassa vero-bordellissa. Tästä voi jokainen mielessään miettiä mitä kaikea näillä Junckerin temppujen takia maksamatta jääneillä veroilla olisi saatu aikaan.

Kansainväliset yritykset jotka kävivät Junckerin vero-bordellin kautta olivat mm. : IKEA, Apple, Pepsi Bottling Group, Coca Cola, EON, Amazon, Fiat, iTunes, Heinz, Procter & Gamble, AIG, Fresenius Medical Care, FedEx, Disney, Deutsche Bank, Burberry, BAT, Stella Artois, Glaxco-Smith-Kline, Google, Amazon, Skype, Yahoo u.v.a.m. Näitä yrityksiä neuvoivat, siis konsultoivat yritykset kuten PwC, Deutsche Bank, KPMG, Deloitte ja Ernst & Young

Malliksi muutaman kiinnijääneen yrityksen mainoslauseita:

Starbucks: „Me haluamme …olla mukana tekemässä maailmasta parempaa“
Google: „Haluamme ansaita rahaa muita vahingoittamatta.“
Fresenius Medical Care: „Meidän liikeideassamme kohtaan….hallituksia ja julkisuutta toimimme me ammattitaidolla, rehellisyydellä ja oikeudenmukaisuudella.“

Suomalaisia veroja (4 animaatio Eng) ovat väistelleet yritykset AIG, Altor Funds, Dasos Capital Oy, Global Environment Fund, Huhtamäki ja SRV.

Süd-Deutsche Zeitung (4) kertoo, että Luxemburg on USAn jälkeen toiseksi suurin finanssikeskus, jossa pyörii vuosi tasolla, melkein verovapaasti, kolmen biljoonan Euron varat.

ICIJ-järjestön (5) tutkimukset jatkuvat ja OECD (6) on nyt päättänyt lyödä lapun luukulle näille vero-bordelleille, mutta teot puuttuvat.

Tragikoomisinta koko tarinassa on, että Saksan valtiovarainministeri Schäuble on sanonut (7) RBB-inforadion haastattelussa, ettei erityisiä tutkimuksia ole syytä tehdä, koska todenäköisesti ei ole rikottu mitään lakeja. Herra lisäsi vielä, että „Tämä toiminta on ärsyttävää, mutta tulisiko tästä toiminnasta käydä henkilöön ?“

Henkilöön käytiin kuitenkin koko kohun alkuunsaattajan kohdalla. Antoine Deltour (8) entinen PwC-työntekijä, joka toi ensimmäiset asiakirjat päivänvaloon on tuomiolla ja miestä odottaa 5 – 10 vuotta vankilaa.

Suomen osuutta asiassa hoidetaan samalla intensiviteetillä, kuin Saksan Schäuble on osoittanut. Tämä on selvä osoitus siitä miten hienosti EU-johtajat osoittavat solidaarisuuttaan toisilleen.

Ehkä tähän yhtälön on lisättävä Luxemburgissa verottomana toimiva EVM, jotta ymmärämme

miksi niin Schäuble, kuin kotoiset Urpilainen ennen Rinnettä, jotka nostavat verottomat korvauksensa täydellisen immuniteetin suojassa………..ovat niin haluttomia avaamaan Luxemburgissa sijaitsevan Bandoran-rasian.

On tullut aika Euroopan kansojen perustaa tulevaisuutensa samoille periaatteille, kuin päättäjiensä maailma perustuu ja tukea toisaan yhtenä rintamana tätä mielipuolisuutta vastaan ?

Kiitos
Hämis

Ps. En voi pyytää, mutta en myöskään estää, jos joku haluaa tukea vapaakulkijan taistoa totuuden puolesta. FI 51 5025 0220 1502 54 BIC OKOYFIHH Tilin omistaja Juha Hämäläinen

Linkit:
1. http://de.wikipedia.org/wiki/Jean-Claude_Juncker
2. http://www.taz.de/!142492/
3. http://www.taz.de/!152418/
4. http://www.sueddeutsche.de/wirtschaft/luxemburg-leaks-klicken-sie-sich-durch-die-geheimdokumente-1.2207307
5. http://www.icij.org/project/luxembourg-leaks/new-leak-reveals-luxembourg-tax-deals-disney-koch-brothers-empire
6. http://www.stop-esm.org/up/doclist/Kampf_gegen_Steuertricks_HAZ_17_09_2014.pdf
7. http://www.finanzen.net/nachricht/aktien/rbb-exklusiv-Schaeuble-haelt-Sonderermittler-fuer-unnoetig-4018408
8. http://www.tageblatt.lu/nachrichten/dossier/luxleaks/story/Bis-zu-zehn-Jahre-Haft-fuer-Deltour-27183066

Yksi vastaus artikkeliiin “Luxemburgin vero-bordellin parittajat.

  1. Erittäin valaisevaa ja valistavaa tekstiä. Kunpa mahdollisimman moni Super-Neuvostoliitto-diktatuurin ihanuuteen aivopesty saisi lukea sen.

Kommentti