Velkojen tasaus helpottaisi.

Poliitikkojen piirileikki velkojen ja pankien pelastamisen ympärille saa koomiset mittasuhteet kun niitä vertaa „ESCP“-koulun (1) oppilaiden ratkaisuun. Ongelman ratkaisu on erittäin yksinkertainen. Siinä vaihdetaan ja kuitataan velkakirjoja päittäin ja ristiin.

Lähtötilanne ristiinvelkantumisen suhteen Euroopassa tällä hetkellä:

Ja ongelmanratkaisulla saavutettava lopputulos:

Tällä ratkaisumallilla voitaisiin (tutkimuksen tekohetkellä) laskea Euroopan maiden 64% velkalastista, joka oli tuolloin 40,47% BKT osuudesta niinkin alas kuin 14,58 prosenttiin.

Kuusi maata, kuten Irlanti, Italia, Espanja, Britit, Ranska ja Saksa voisivat uloskirjata yli 50% veloistaan.

Kolme maata, Irlanti, Italia ja Saksa laskisivat velkojaan yli miljardin

Irlanti laskisi velkojen BKT-osuutta 130 prosentista niinkin alas kuin 20 prosenttiin

Ranskan valtionvelka katoaisi melkein kokonaan ollessa lopuksi vain 0,06%

Ainut joka tässä vaihdossa häviäisi olisi pankit!

Tästä ainoasta häviäjästä voisi ilkeämielinen kansalainen vetää johtopäätöksiä kenelle poliitikomme tekee töitä ja ketä he suojelevat, mutta mehän emme ole ilkeitä ? (Hämiö)

Asiasta enemmän tietää haluaville on saatavissa koko tutkimus pdf-muodossa:
http://papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm?abstract_id=1847506
Kiitos
Hämis

Ps. En voi pyytää, mutta en myöskään estää, jos joku haluaa tukea vapaakulkijan taistoa totuuden puolesta. FI 51 5025 0220 1502 54 BIC OKOYFIHH Tilin omistaja Juha Hämäläinen

Linkit:
1. http://escpeurope.eu/
2. http://econ.anthonyjevans.com/2012/08/eu-debt-write-off/

5 vastausta artikkeliin “Velkojen tasaus helpottaisi.

 1. Asia ei kuitenkaan ole näin yksinkertainen. Jos pankeilta loppuu valtionvelkakirjat taseesta, tulee ongelmaksi riittävän likviditeetin löytäminen puskureihin.

   1. Vaikka pidänkin ajatuksena kansakuntien euroopasta, paluu pikkuvaluutoihin toisi veivaajille uusia mahdollisuuksia, jos on veivaaja niin mikä ettei, mutta jos satuu elämään reaalipaskassa kädet, ehkä olisi parasta siirtyä markkinaymmärryksen kautta uuteen vaiheeseen. Eli Kogretiaa Varufakiksen suuitelmat toteutukseen. Polittisesti ogelma on kuitenkin se kun esimerkiksi eläkejärjestelmän kautta melkoinen osa väestöstä on otettu veivaajien panttivageiksi.

 2. Sehän se, kuten totesit… valtiot eivät enää luo rahaa, ja eivät ole velkaa toisilleen, vaan yksityille pankeille/finanssilaitoksille… Nämä, kun ovat monopolisoineet velan (rahan) luonnin itselleen… ’markkinat’ määräävät, eli kävelevät yli demokratian.

  Esimerkiksi Suomen Pankki lopetti kuin seinään (ilmeisimmin BIS:in ’ohjeistuksesta’ valtiomme suoran rahoituksen/lainaamisen jo Koiviston aikana vuonna 1985, kun valmistauduimme Euroon… Vuodesta -90 toissa vuoteen olimme maksaneet korkoina (yksityisille, lähinnä ulkomaalaisille finanssilaitoksille/pankeille) jo 74 miljardia. Ja kokonaisvelkamme oli rapiat 100 miljardia. Jos olisimme lainanneet tuonkin ajan omalta keskuspankilta, olisi Suomen Pankki palauttanut voittonsa takaisin valtio kassaan… ja velkaantumisemme olisikin vain noin neljännes nykyisestä.
  – Kukas nyt on se tyhmä?
  – Koskahan ihmiset heräävät?

  – Vai kiinostaako ne salkkarit yhäkin enemmän kuin se pankkiirien antamassa tahdissa puoluekurin säestämänä marssivien marionettien aiheuttamat tonnia suuremmat vuosiverot, ja toisen mikomaa heikommat etuudet…? – vaatimattomuus luvuissa kaunistaa. Mutta todellisuus kirpaisee!

Kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s