Sveitsin liikkeet loi uuden ongelman EU:lle ?

Sveitsin keskuspankin (SNB) liike irroittaa Frankinsa Eurosta oli melkoinen yllätys kaikille. Tällä yksinkertaisella teolla on myös suuret vaikutukset, eikä pelkästään Sveitsissä.

Ensinnä SNB:n ei tarvitse enää ostaa Eurojamme pitääkseen kurssia halutussa haarukassa. Tämä tuli SNB:lle kalliiksi, koska Euromääräiset valuuttavarannot nousivat yli 500 miljardin. Tästä määrästä SNB otti takkiinsa hetkessä useita miljardeja, jopa yhden valtion budjetin verran. Lisäksi kurssi repäisy sai hetkessä Sveitsin kaikki vientiartikkelit nousemaan ja turismi ottaa samalla mitalla takkiinsa.

Silti SNB näki tämän tarpeelliseksi jopa väistämättömäksi. Miksi näin ?

SNB näkee pidemmälle, kuin EU-komissio ja laskee Euron kaatumiselle. Tätä mahdollisuutta me emme uskalla edes ajatella, koska komission, lehdistön ja kotimaisten poliitikkojemme usko on tarttuvaa. SNB on kuitenkin ilmiselvästi arvioinut tilanteen Kreikan mahdollisen eroamisen tai vaihtoehtoisesti velkaunionin syntymisen tiimoilta. Molemmat vaihtoehdot ovat yhtä huonoja Eurolle, vaikka ensimmäinen vapauttaisi kansoja itsenäiseen ajatteluun ja useiden muiden mahdollisuuksien avautumiseen.

Sveitsiä ei voi syyttää itsensä suojelemisesta hiljaiselta Eutanasialta, jonka ovat saaneet aikaan EU-komission itseensä ja virheisiinsä luottaneet komissaarit isoimpien velkojien kompatessa ja painostaessa komissiota tekemään päättömiä päätöksiä omien etujensa suojaksi……..

Kurssiheitto näkyy haitallisesti myös Euroopan ytimessä, vaikka siitä ei suureen ääneen puhutakkaan. Valuuttaluottoja ottaneita kuntia löytyy niin Saksasta, kuin Ranskasta. Nämä kunnat ovat omalta osaltaan samassa tilassa, kuin Kreikka maana. Tämä tilanne on pahimmillaan Katetraali-kaupunki Chartres:issa, joka maksoi valuuttakurssisidonnaisia korkoja tammikuun alussa 21,9% ja pahimmillaan korko kävi 44,2% luokilla. Tämä ei voi olla vaikuttamatta myös lähiympäristöön ja koko Ranskaan, koska samassa tilassa olevia kuntia ja kaupunkeja löytyy Ranskasta 36.000 kappaletta. Nämä kunnat ja kaupungit tuntevat tulleensa huijatuiksi, vaikka valtio on perustanut 1,5 miljardin rahaston auttamaan hädässä olevia. Tätä apua saa kuitenkin vain kunnat ja kaupungit, jotka nostavat syytteen huijauksesta Dexia-pankkia kohtaan……..

Saksan vastaavissa ongelmissa kituvat ovat astetta isompia, koska pelkästään Essen:in kaupunki on ottanut 450 miljoonaa velkaa Sveisistä. Tämä tarkoitti, että SNB:n liikkeellä irroittaa Euro-Frankki kytkös Essen hävisi 100 miljoonaa……. Näistä Essenin veloista vanhenee vuoden 2015 aikana 390 miljoonaa, joka tulee vaikuttamaan suurella varmuudella velkojen korkoihin, koska Essen ei niitä pysty poiskaan maksamaan…… Ryntääkö EKP Merkelin johdolla pelastamaan omiaan ja kuinka paljon näitä pelastettavia on Saksassa jää nähtäväksi.
Kuten jo useat ajattelijat ovat todenneet kaikki vaikuttaa kaikkeen ja kukaan ei tällä hetkellä vielä tiedä miten monta muuta kuntaa tai kaupunkin Euroopassamme on hakenut „halpaa rahaa“ vahvan Euron turvin ulkomailta…………
Kiitos
Hämis

Ps. En voi pyytää, mutta en myöskään estää, jos joku haluaa tukea vapaakulkijan taistoa totuuden puolesta. FI 51 5025 0220 1502 54 BIC OKOYFIHH Tilin omistaja Juha Hämäläinen

Linkit:
http://www.propagandafront.de/1242870/das-ende-des-euros-die-schweizer-nationalbank-hatte-keine-andere-wahl.html
http://derstandard.at/2000010608003/Frankreich-Fremdwaehrungskredite-werden-zum-Bumerang
http://www.derwesten.de/staedte/essen/kursbeben-in-der-schweiz-verschaerft-finankrise-in-essen-id10240892.html

Kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s