Kreikan „ässä“.

Kreikan uuden hallituksen pikainen vierailu Eurogroupin luona on herättänyt kiivaan keskustelun. Kreikan valtiovarainministerin Varoufakiksen lupaus sovusta kaatui sopimuksen sisällön muuttumiseen allekirjoituksen hetkellä. Silti kreikkalaiset lehdet arvostelevat hallituksensa liikkeitä, jopa amatöörimäisiksi. (1)

Tsipraksen hallituksella on kuitenkin „ässä“ hihassa, jolla voidaan kaivaa maata Euron jalkojen alta. Tsipraksen ensimmäinen tapaaminen tuoreena pääministerinä oli Venäjän suurlähettiläs Ateenassa. Tämä tapaaminen ja lukuisien Tsipraksen ministereiden lämpimät suhteet ja niiden tuomat kutsut neuvotteluihin Moskovaan ovat kantamassa hedelmää.

Kreikkalainen puolimilitärinen sivusto „Defencenet.gr“ (2) kertoo melkein iloisena, että BRICS-maat ovat tekemässä Kreikalle omaa apupaketti-tarjoustaan. Kreikan ulkoministeri Nikos Hountis on tavannut Venäjän suurlähettilään Andrey Maslovin uudelleen ja he ovat keskustelleet vaihtoehdosta. Brics-maiden laina toisi mahdollisuuden pienempiin korkoihin ja vuosien 2004-2009 aloitettujen yhteistyökohteiden ja projektien uudelleen aloittamiseen.

Näyttää kovasti siltä, että kilpailu Kreikan strategisesti merkittävästä asemasta geopolitiikan ja energiapolitiikan shakkilaudalla kiihtyy huippuunsa.

Nyt palloa pelaa useampi pelaaja, vaikka uusia maaleja ei kentälle ole tuotu. Lopputulos riippuu vahvasti EU-komission ja sitä johdattelevan Saksan johtajista.

Kiitos
Hämis
IPU:n ehdokas Pirkanmaalla 2015 vaaleissa.
Ps. En voi pyytää, mutta en myöskään estää, jos joku haluaa tukea vapaakulkijan taistoa totuuden puolesta. FI 51 5025 0220 1502 54 BIC OKOYFIHH Tilin omistaja Juha Hämäläinen
Linkit:
1. http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.oikonomia&id=39579
2. http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%B2%CF%8C%CE%BC%CE%B2%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CE%BC%CF%8C%CF%83%CF%87%CE%B1-%CE%B5%CF%84%CE%BF%CE%B9%CE%BC%CE%AC%CE%B6%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%B1%CE%BA%CE%AD%CF%84%CE%BF-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%B2%CE%BF%CE%AE%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-brics-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CF%84%CE%B9-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B4%CE%AF%CE%B4%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF-rt

2 vastausta artikkeliin “Kreikan „ässä“.

Kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s