Yksiköt pelastaa Suomen ja maailman!

Tämä uutisen jälkeen ei voi kukaan suomalainen väittää, ettei Sipilän hallitus toimi. Suomen hallitus on pitänyt oman kriisikokouksen, koska EU-kokous lässähti. EU-kriisikokous tällä kertaa teemasta pakolaiset ei kokoontunut, koska Turkki perui lentonsa Ankarassa tapahtuneen pommihyökkäyksen takia.

Suomen hallitus, kun kerran oli aikaa yli, piti oman kriisikokouksensa ratkaistaakseen ongelman. Pääministeri Sipilä kehui kokouksen, jossa oli kaikki ministerit, ilmapiiriä ja aloitteellisuutta. Valtiovarainministeri Stubb hymyili koko kuukauden tilinsä edestä ja kertoi ongelman poistuvan markkinaehtoisesti ja globaalisti, kunhan suvaitaan niin herroja, kuin narreja.

Ulkoministeri Soini oli erityisen iloinen ja hehkutti kokouksen onnistumista, vaikka kukaan ei ollut sanomassa mitä pitää päättää! Puolustusministeri Niinistö vahvisti johtajansa lauseen sanomalla, että „Hyvin me keksittiin, vaikka oltiin ihan yksin tällä kertaa!“

Sosiaaliministeri osoitti mieltään, koska uskoi uusien „sosiaaliyksikkö“ ja „pakolaisyksikkö“ termien johtavan eriarvoisuuteen ja näenäiseen kulujen kasautumiseen. Kulujen kasautuminen olisi oivaa kasvupintaa esim. Rasismille, eriarvoisuudelle ja monilukuisuus yksinkertaisena voi hajoittaa bioversiteettiä eikä tue monimuotoisuutta. Tästä ei hyvä heilu!

Työministeri oli myös hieman harmissaan kokouksen tiedotustilaisuudessa, koska hän olisi halunnut levittää kokeilun samaan heilahdukseen myös työttömiin. „Harmittaa, ettei kolleegat eivät uskaltaneet lähteä levellä rintamalla hyökkäykseen näitä ongelmia vastaan, mutta sovimme hallituksessa pelaavamme varman päälle ja siihen on tyytyminen.“

Stubb kertoi uudesta ideastaan, että markkinavoimat hoitaa ongelman yksinään, kun „sosiaaliyksikkö“ ja „pakolaisyksikkö“ termit otetaan käyttöön. Herra valtionvarainministeri selvästi uskoi termien pelastavaan voimaan. Herralla Stubbilla oli selvästi vaikeuksia antaa pääministerin Sipilän selittää idea tiedotusvälineille.

Sipilä selitti termien käyttöä seuraavasti: „Hallitus on keksinyt keinon alentaa maahanmuuttajien määrää ratkaisevasti ja samalla lasketaan toimeentulotukea saavien henkilöiden määrää tuntuvasti. Samaa keinoa tullaan myös käyttämään työttömiin, jos kokeilu toimii. Pitämässämme kokouksessa päätimme yksimielisesti, että aloitamme ensi kuun alussa „Yksikkö“-kokeilun.

Kokeilu koskee aluksi tasapuolisuuden nimissä pakolaisten lisäksi myös sosiaaliviraston asiakkailla. Kokeilun tulosten ollessa hyvät ja luvut todella laskee, niin käynnistämme ohjelman kaikkien ministeriöiden osa-alueilla. Esimerkiksi, jo mainittu työvoimayksikkö, terveydenhoitoyksikkö köyhyysyksikkö, rangaistusyksikkö jne. Näitä voidaan kehittää jokaiseen ongelmaan mittatilaustyönä.

Yhden ministeriön jätimme lain ulkopuolelle. Puolutusministeriö, koska nykyisin perheissä voi olla useampi sotilas. Puolustusvoimien uskottavuus menisi, jos puolutusvoimien vahvuuksia leikattaisiin tällä uudella „Yksikkö-ohjelmalla“.

Ohjelma on hyvin yksinkertainen. Esimerkiksi toimeentulotukea saava pariskunta tai jopa perhe laskettaisiin kokonaisuutena yhdeksi „sosiaaliyksiköksi“. Siis oli perseessä lapsia tai aikuisia mikä määrä tahansa heidät merkitään tilastoihin ykkösenä. Sama tehdään pakolaisperheiden kanssa. Uskoaksemme jo ensi viikon aikana saamme tulokset ensimmäisistä leikkauksista ja laajennamme kokeilun läpi koko hallintosektorin.

Valtionvarainministeriö on laskenut, että taloudellinen puoli ei välttämättä korjaannu samantien. Toisaalta Herra Stubb uskoo lähitulevaisuudessa kerättävän satoa, koska näitä joukkuetyyppisiä yksiköitä on helpompi käsitellä, kuin jokaista yksilöä erikseen. VM on varma, että kokeilu tuo tilaa lisäkasvuun

Ulkoministeriön pikalaskujen mukaan pakolaismäärää saadaan ratkaisulla vähennettyä noin 10-35% ja pitää sitä merkkinä, että PerusSoinilaiset ovat pitäneet kansan puolta. Sosiaaliministeriön laskelmia ei vielä ole ja arvailemaan Sipilä ei suostu.

Eurooppa pelastuu tällä idealla. Tämä hallituksen ehdotus on annettu tiedoksi EU-komissiolle, YK:lle ja kaikille vapaiden maiden johtajille ja muutamalle diktaattorille vapaaseen käyttöön.
Kiitos
Hämis

Tämä ei ole satiiria. (Hämiö)

Yksi vastaus artikkeliiin “Yksiköt pelastaa Suomen ja maailman!

Kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s