IMF pohjapalkan kimpussa.

Davosin maailman talousforumissa IMF-johtajar Christine Lagarde on ehdottanut pakolaiskriisin ratkaisuksi pohjapalkkojen poistamista. Tämä on Lagarden mukaan ainut tie pakolaisten integration saavuttamiseksi. Pohjapalkkojen laskeminen tuo talouteen liikettä lyhyellä aikavälillä ja auttaa pakolaisia kotoutumaan uuteen kotimaahansa pitkässä juoksussa.

Yksittäistapauksissa, joita Lagarde ei erikseen listaa, voitaisiin harkita vakauspäätösten ja -sopimusten väliaikaista peruuttamista tai niistä joustamista. Tämä tarkottaisi elvytysvaraa, jonka maksamiseen tarvitaan alkuasukkailta lisää ponnistuksia tulevaisuudessa. Pakolaisten osuus lisäelvytyksen takaisin maksamiseen on kyseenalaista, koska lasketun ansiotason verokertymä on mitätön.

Saksan tapauksessa Lagarden idea toisi kenties, ehkä, jopa 0,3% lisää BKT:a. Luku joka ei anna viitteitä muiden maiden oletettuun kasvuun. Puhumattakaan jo kriisin lyömien ongelmamaiden kasvuun. Hallitsemattoman maahanmuuton vaikutus pitkällä tähtäimellä on selvästi vaikeampi ennustaa. Silti Lagarden Exel-taulukoissa on koko EU-alueelle ennustettu vuoteen 2020 mennessä 0,25% suurempaa BKT:a, kuin ilman pakolaisia! Itävalta, Ruotsi ja Saksa on ennustettu EU-keskivertoa suurempaa kasvua. Kasvun näissä maissa ennustetaan olevan 0,5 – 1,1%.

EU-politikot uskovat vielä tällä hetkellä uuden pakolaisten kotouttamiseen suunnatun rahaston perustamiseen. Tämän uuden himmelin uskotaan auttavan pakolaisten työllistymiseen, jos työmarkkinoiden joustavuutta voidaan lisätä. „Joustavuus“ tarkoittaa tässä yhteydessä pohjapalkkojen joustoa ja esim. Saksassa pakolaiset saisivat heti pitkäaikaistyöttömän statuksen, joka oikeuttaa Suomessakin tunnettuihin „kukkopillin“ rakennuskurssitukseen tai muuhun orjatyöksi luokiteltavaan harjoitteluun……

Koska Suomen pystykorva tajuaa, ettei tämä pakolaisvirta ole sattumalta syntynyt ?

Koska Suomen pystykorva haukahtaa esi-isiensä sudensuulla ja kerääntyy laumaksi puolustamaan esi-isensä maita, järviä ja saloja globalistirosvoilta ?

Vai onko Suomen pystykorva jo sisäistänyt kohtalonsa globalismin alttarilla mässäävien porsaiden rosvopaistina ?

Kiitos
Hämis
Linkki:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2016/01/24/fluechtlinge-iwf-fordert-ausnahmen-bei-mindestlohn/

6 vastausta artikkeliin “IMF pohjapalkan kimpussa.

 1. Halpapalkka kilpailussa Suomi on varma häviäjä, koska täällä elinkustannukset ovat ilmastosyistäkin korkeammat kuin kaikilla kilpailijoillamme.
  Mitä ihmettelen, niin ettei toimiva ay-liike ole huomannut mitään ketunhäntää tässä ”pakolaisbisneksessä”. Tai en ainakaan ole nähnyt julkisia reagointeja. Vai onko se ay-johtajille mahdollisuus kasvattaa liittonsa jäsenmaksuja, kun väkimäärät kasvavat?

 2. Ainoa, joka tästä ’alesta’ hyötyy, on työn teettäjä. Jollainhan työntekijän on elettävä. Jos / kun ei minipalkalla elä, niin sitten isosta pohjattomasta taskusta leipärahaa. Näin pannaan kaikki kansalaiset kyykkyyn kainaloita myöten. Suomeen kun pamahtaa Venäjältä 200 000 perheen yhdistystä odottelevaa kollia maahan, niin tulevaisuus on taputeltu. 100 vuotisjuhlia ei sitten tarvitse bilettää.

  Tietty, Sss äijät ovat mielissään, kun jostain muualta tulee viisaita ratkaisuja, joille voidaan notkeasti nyökytellä ja Suomessa Vartiaisen säestämänä julkimyötäillä.

  Eroon koko EU sta, ja sassiin. Kun vielä hengissä selvitään. Ennenkuin Italian pankkeja lähdetään pönkittämään.

  1. Sen mitä olen seurannut saksalaisien ekonomien turinoita pidän Hans-Werner Sinn:iä fiksuimpana ja realistisena. Hämis-tuubissa (linkki jossain tälläkin sivulla) löytyy muutama Sinnin lausuma tekstitettynä suomeksi. Lisäksi olen blogissani joissain kirjoituksissa häpeämättä lainannut Sinnin luentojen dioja ja sanomaa……

 3. Ei palkkojen alentaminen mitään auta. Jo nyt jyllää deflaatio ja syöksy on varmaa, kun jo muutenkin huono ostovoima romahdutetaan.

Kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s