Turkille 10 miljardia EU:lta!

EU lupasi Erdoganin Turkille kolme miljardia, mutta Turkki on ilmoittanut ettei se riitä. Turkin uusin nokitus on 10 miljardia ja takuumiehenä toimii 2,5 miljoonaa pakolaista Turkin pakolaisleireillä. (1)

Turkin pääministeri hmet Davutoglu on antanut saksalaiselle DPA:lle haastattelun Davosin maailmantalousforumin yhteydessä. Ahmet kertoo, että: „Me emme kerjää rahaa EU:lta, mutta meillä on vakava tarkoitus istua alas ja keskustella kaikista yksityiskohdista. Luvatut kolme miljardia ovat vain poliittisentahdon ilmaus taakanjaosta. Me emme vie kriisiä, vaikka se on tuotu meille. Meillä on maassa 2,5 miljoonaa pakolaista Syyriasta ja 300.000 Irakista. Kukaan ei voi odotaa, että Turkki kantaa yksin vastuun tästä ongelmasta.“

Ahmet ilmaisi halunsa tuoda Turkki EU-jäseneksi ja tätä tukee Angela Merkelin lipevä muutaman päivvän vanha lausunto. „EU:n ja Turkin suhteissa on ollut viime päivinä posiiivisia tapahtumia ja olen varma, että eräänä päivänä Turki tulee liittymään Euroopan unioniin.“

Ahmet kertoi myös, ettei demokraattisessa maassa (HEH) hallitus voi antaa terroristien tehdä mitä haluaa. Tällä hän viittasi kurdien PKK-järjestöön, jota vastaan on hyökätty leveällä rintamalla sotilaallisesti. Sotilaallinen ratkaisu PKK-järjestön itenäisyyshaluihin on Ahmetin mukaan ainut vaihtoehto. Tämä Turkin hallitusjoukkojen aloittama hyökkäys on johtanut satojen PKK-sissien kuolemaan, mutta myös viikkoja kestäneisiin saartoihin useammassa kaupungissa ja Turkin oppositiopuolueen HDP:n mukaan satojen siviilien kuolemaan.

Tähän, kun lisätään soppaan Angela Merkelin itsepäinen linja pakolaisten kanssa ja olematon keskustelu Turkin ja IS-terroristien öljykaupasta on melkein varmaa, että EU-veronmaksajat maksavat Turkin vaatiman 10 miljardia. Tämä seitsemän miljardin lisälasku, jo luvatun kolmen „solidaarisuuden osoitus miljardin“ päälle on varmasti vasta ensimmäinen osamaksu EU:lta. Samaa kaavaa, kun on käytetty jo Ukrainan tapauksessa, eikä sielläkään ole onnistuttu poistamaan ongelmaa EKP-painotuotteilla…………

Kiitos
Hämis
Linkit:
1. http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2016/01/23/tuerkei-will-von-der-eu-mehr-geld-fuer-fluechtlinge/
2. http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2016/01/22/merkel-lehnt-alle-aenderungen-an-ihrer-fluechtlingspolitik-ab/

3 vastausta artikkeliin “Turkille 10 miljardia EU:lta!

  1. Jokainen dekkareita lukenut tietää, että kiristäjä esittää aina uusia vaatimuksia, Kun entisiin on suostuttu, uusia ja suurempia seuraa perässä. Lopulta maksaja ei saa maksuillaan muuta kuin uusia maksuvaatimuksia.

    Muinainen Rooma maksoi gooteille, vandaaleille ja hunneille lunnaita, että he pidättäytyisivät ryöstöretkistä. Kuten historiasta tiedämme, menetelmä ei toiminut. Rahat meni ja romashdus tuli. Ja sama kohtalo on oikeastaan aina luvassa sellaisille maille, jotka eivät huolehdi rajojensa vartioinnista ja kontrolloi maahanmuuttoa. Se, joka ei usko, voi kysyä Amerikkojen alkuasukkailta.

  2. Näin neuvottelu otetaan hallintaan. Turkkilaiset ovat hyviä. Ensin tarjottu 3 mrd muutetaankin pelkäksi käsirahaksi. Nyt neuvottelun pääpaino on jo siirtynyt isompiin summiin. Hieno vedätys, nollasta lähdetty liikkeelle ja nyt jo puhutaan 10 mrd tuesta. Turkkilaisilla on niskalenkki ja Merkelin on vaikea vetäytyä menettämättä kasvojaan. Eihän se toki ole hullu, joka pyytää.

    Toivottavasti Merkelin laulun viimeinen säkeistö on menossa.

Kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s