Merkel saa potkut pakolaisten takia ?

Merkelin puolue CSU kokousti ja Merkeli sai kuulla kunniansa. Bild-lehti otsikoi uutisensa tilaisuudesta „suuri koalitio tärisee“. Merkelin ja Seehoferin johtama epämuodostuma Saksan demareiden kanssa on ollut paineenalla kesältä 2015.

Puheessaan puoluekokouksessa Merkel myönsi, että „Köln on muuttunut seksuaalisien hyökkäysten jälkeen“. Tämä kirvoitti, joitain välihuutoja salista ja Merkelin kasvoilta näki, ettei hän pitänyt siitä. Merkelin lopetus sisälsi ajatuksia herättävät hieman hermostuneet „en saanut sitä kasaan“ ja „voisitte silti toivottaa edes onnea.“ lausahdukset.

Paneelikeskustelussa käytyjä keskusteluja ja puheenvuoroja Bild-lehti lainasi muutaman saamastaan protokollasta. Joissain sanavaihdoissa on selvästi havaittavissa Merkelin epäluottamus jopa omiensa leirissä, puhumattakaan vastustajien leireistä tai kansan syvistä riveistä.

CSU-talousministeri Markus Söder: „Tilanne ei ole hallinnassa“. „Pakolaisvirta on pysäytttävä!“
Tähän Merkelin kerrotaan vastanneen, että: „Pakolaisten määrää on rajoitettava.“ Tämä ei salia rauhoittanut, joten Merkel lisäsi: „Me kaikki tiedämme miten pakolaisluvut kehittyvät.“

Useammat puhujat moittivat avoimia rajoja jyrkin sanoin, johon Merkel vastasi, että: „Jokainen ulkorajojen sulkemisyritys on oikein, mutta sisärajoja on vaikea sulkea.“ CSU-valtakunnallinen sihteeri pläjäytti tähän vastauksen. „Jos tulevaisuus ei tuo näkyvää muutosta pakolaispolitiikkaan on edessä kanslerin vaihto.“

Ilse Aigner lisäsi puuta pesään ja sanoi, että kansallisien rajojen valvonta lisää painetta naapurimaihin ja on suositeltavaa. Merkelin näkemys tähän oli että „Ettei merirajalle ole helppoa tehdä aitaa.“ Merkelin heitto viittaa vahvasti, ettei hän johda/tarkoita pelkkää Saksaa, vaan EU-ulkorajoja.

Seuraavassa teemassa pakolaisten palauttaminen Merkel yritti rauhoitella kuulijakuntaa poliittisella jargonilla. „Meidän on petrattava pakolaisten palautuksissa.“ Tämä sai Bayerin sisäministerin Joachim Herrmann:in lyömään vastapalloon. „Minä palautan mielelläni tuplamäärän pakolaisia joka päivä, kunhan siitä tehdään pikainen päätös“. (1)

Merkelin valtiovarainministeri Schäuble on yhtä avuton, kuin kanslerinsa pakolaisongelman edessä. Schäuble on onnistunut saamaan aikaiseksi 12 miljardin ylijäämän Saksan budjettiin, mutta tuokaan raha ei riitä pakolaisongelma ratkaisuksi. (2)

Puoluepolitiikantutkija Jürgen Falter on vahvasti sitä mieltä, että Merkelin hiekka tiimalasissa on kulumassa loppuun. Neuen Osnabrücker Zeitung kertoo keskustelleensa Mainzin Johannes-Gutenberg-Universiteetin politiikantutkimuksen johtajan Jürgenin kanssa, joka ennustaa tulevissa kunnallisvaaleissa rökäle tappiota Merkelin puolueelle CSU:lle. Ämä on tutkijan mukaan viimenen naula Merkelin arkkuun ja sisarpuolue CDU tulee nousemaan kapinaan. CDU odottaa, että Schäuble nousee väliaikaiseksi kansleriksi, kun Merkel katoaa näyttämöltä. (3)

Merkelin katoaminen näyttämöltä jättäisi Suomen kolme ritaria melko yksin, koska on tiedossa, ettei Schäuble pidä esim. Stubbia kovassa arvossa ja muitenkin suomalaispolitikkojen maine on peränpyyhkijän ja maksajan tasolla…….

Kiitos
Hämis

Linkit:
http://www.epochtimes.de/politik/deutschland/geheimprotokoll-angela-merkel-bei-csu-sitzung-in-kreuth-a1301058.html

http://www.focus.de/politik/ausland/wohin-das-geld-fliessen-soll-milliarden-marshallplan-jetzt-zueckt-schaeuble-in-der-fluechtlingskrise-das-scheckbuch_id_5230167.html
http://www.mmnews.de/index.php/politik/63684-2016-01-22-16-55-55

Kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s