Sähköä, komissaario Katainen!

Suomen sähkönkuluttajia on huolestuttanut viime päivien uutiset sähkönhinnan noususta. Tämä huoli on nyt pois pyyhitty, koska komissaari Jyrki Katainen on iskenyt viisaat kiveksensä yhteen. Jyrki on keksinyt elämänsä parhaan idean, jolla Euroopan kilpailukykyä nostetaan mullistaviin sfääreihin.

Parasta ideassa on, että myös kuluttaja säästää. Jyrkin uutterien laskelmien mukaan säästöä tulee ainakin 50%, koska 2 miinus 1 on 1. Prosentit Jyrkille laski päivystävä dosentti Matti Watti, joka on kuuluisan Hatti Watin pojanpoika.

Jyrkin idea on yksinkertainen, kuten keksijänsä.

sähkö

Tällä maailman mullistavalla keksinnöllä on laskettu säästettävän puolet sähköntarpeesta ja näin Suomi, jota Jykä erityisesti rakastaa, tulee kertaheitolla omavaraiseksi, vaikka Olkipommi kolmosta ei koskaan saataisi valmiiksi.

Jyrki esitteli keksintönsä umpikänniselle Junckerille, joka lupasi Jykälle tieteen- ja ympäristö-Nobelin palkinnon. EU-komission asettama tutkijaryhmä on todennut Jyrkin idean toimivan ja säästöissä voidaan saavuttaa, jopa enemmän, kuin Jyrkin laskema 50%.

Direktiivi tulee EU-parlamentin vahvistettavaksi ensikuun täysistuntoon ja direktiivi velvoittaa kaikki jäsenmaat vaihtamaan sähkölaitteet kaikkialla standardin mukaiseksi vuoteen 2020 mennessä. Vuosi 2020 on maaginen, koska tuolloin EU on luvannut itselleen puolittaa CO2-päästönsä.

On hienoa olla Pisa-suomalainen, koska voi olla ylpeä kansamme ylintä osaamista edustavaa EU-komissaario Jyrki Kataista.

Kolminkertainen hurraa Jykälle!

Kiitos
Hämis

PS. Tämä kirjoitus on satiiria!

Yksi vastaus artikkeliiin “Sähköä, komissaario Katainen!

Kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s