Teltta märissä alushousuissa!

Pieni Netphenin (1) kaupunki Saksan Westfalenissa on järkyttynyt. Kaupungin uimahalliin (2) tuli 20-25 miehen joukkue, jonka toiminnasta kertova rouva Andrea R:n FB-julkaisu aloitti mediarumban (3).

Andrea R. kirjoitti 11.01.2016 FB-seinällään tapahtumista ja pyytänyt sekä kaupungilta, että uimahallia pyörittävältä yritykseltä vastausta. Rouva kertoo olleensa perjantaina 08.01 uimassa kyseisessä hallissa, kun halliin ilmestyi mainittu ryhmä. Tämä ryhmä oli uinut alushousuissa, vaikka hallin vahtimestari ja useat ohjekyltit vaativat uimahousuja. Herrat vieraat olivat hyppineet suljetusta hyppytornista, ahdistelleet naisia ja metelöineet muista välittämättä. Rouva kertoo useista naisten eroottisille alueilla kohdistuneista kosketteluista ja tuon kosketelun aiheuttaneen miehissä silminnähtävää mielihyvää. Useat naiset pakenivat uima-altailta pukusuojiin tapahtumien alkaessa kärjistyä ja koskettelijoiden ”pystyttäessä telttansa”. Rouva syyttää yritystä ja kaupunkia myös edellisen vastaavan tapahtuman peittelystä ja haluttomuudesta soittaa paikalle poliisia useiden henkilöiden pyynnöistä huolimatta.

Kaupungin kanta tapahtumiin on „Pysykää rauhallisina, asia tutkitaan. Ei saa tehdä pikaisia tuomiota.“ (4)

Uimahallia pyörittävän yrityksen johtaja Bernd Wiezorek myöntää tapahtuneen, niin lausunnossaan (5), kuin Siegerland Kurierille antamassaan haastattelussa. (3). Toisin herra Wiezorek kieltää peittelyn edellisen tapauksen tiimoilta, koska sitä ei ole tapahtunut ensinkään. Johtajan mukaan joukkueen valvoja oli poistunut ja jättänyt joukkueensa yksin halliin. Hallin henkilökunta oli kehoittanut joukkuetta käyttäytymään asianmukaisesti, mutta joukkue ei kiinnittänyt naispuoliseen uimavahtiin mitään huomiota. Vasta, kun hallin vahtimestari oli uhannut miehiä poliisilla he olivat poistuneet hallista. Seksuaalinen ahdistelu kaikkinen seisovineen yksityiskohtineen on hallin johtajan tiedossa ja hän lupaa hoitaa turvallisuuden totutulle tasolle ulkopuolisen turvallisuuspalvelu yrityksen kanssa.

Tämä joukko oli liikkeellä ohjaajansa kanssa ja silti tämä ikävä tapaus pääsi tapahtumaan.
Halli on luvannut hankkia halliin ammattitaitoista turvallisuushenkilökuntaa vastaavan varalle.
Nämä kaikki varotoimet maksaa kansalaiset, joko nousevina hallimaksuina tai verojen kautta yritystukena.

Olisiko kenties parempi, jos tuo „turvamiespakko“ tulisi pakolaisbisneksestä tienaavien yritysten hartioille ja „turva“ kulkisi näiden ryhmien mukana opastamassa kulttuuriimme sopivaa käytöstä ja vastaisi sen toteutumisesta ?

Minusta on kohtuutonta vaatia jokaiselta palvelualan yritykseltä panostusta mahdollisien ongelmien varalta ja ongelmien tapahduttua on liian myöhäistä korvata vahinkoa.

 

Kiitos
Hämis
Linkit:
1. https://www.netphen.de/
2. http://www.freizeitbad-netphen.de/
3. http://www.siegerlandkurier.de/lokales/netphen/sexuelle-belaestigungen-badegaesten-durch-fluechtlinge-freizeitbad-netphen-6027155.html
4. http://www.freizeitbad-netphen.de/wp-content/uploads/2011/12/Stellungnahme-Stadt-Netphen-zum-Vorfall-am-08.01.2016.pdf
5. http://www.freizeitbad-netphen.de/wp-content/uploads/2011/12/Stellungnahme-zum-Vorfall-am-08-01-2016.pdf

Yksi vastaus artikkeliiin “Teltta märissä alushousuissa!

Kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s