Kreikan uusi messias.

Kreikan Nea Dimokratia (ND) puolue on valinnut uuden johtajan Tsipaksen Sirizan-rintaman murtamiseen. Herra Kyriakos Mitsotakis on turvallinen valinta ja tuo jatkuvuutta Kreikan sisäsiitoiseen politiikkaan. Mitsotakis, kun on Konstantinos Mitsotakis:in (2) poika ja Dora Bakogiannin (3) veli. „Konsta“ on ollut Kreikan politiikassa mukana jo vuodesta 1951 ja Dora veljensä Kyriakosin kanssa ovat seuranneet isänsä umpihankeen tekemää latua kivuttomasti, kuten Kreikassa on tapana.

Itse Kyriakos on 1968 Ateenassa syntynyt, ja kasvoi vuoteen 1974 asti Pariisissa, jossa perhe oli paossa sotilasjunttaa. Koulunsa Kyriakos kävi Harvard:issa, Stanford:issa ja Harvard Business School:issa. Tehnyt töitä Chase Investment Bank:ille Lontoossa ja vaikuttanut US-ystäviensä kanssa Kreikan 346 kappaleen F-16 hävittäjän hankitaan jo 90-luvun alussa. Tämä kauppa singautti miehen kuuluisaan McΚinsey and Company:n töihin 90-luvun puolivälissä pariksi vuodeksi.

Muiden työpaikkojen sekaan kuuluu „tietysti“ kreikkalaiset Alpha Ventures, Venture capital ja Kreikan keskuspankki, joissa herra vastasi Itä-Euroopan sijoituksista ja konttoreista. Näiden lisäksi herran CV:stä löytyy mainita „European Venture Capital Association„ ja eliittijoukon (100jäsentä) ”Global Leader for Tomorrow” jäsenyys.(4)

Kreikan politiikan koukeroita suoristaneissa skandaleissa on useaan otteeseen tullut hänen perheensä nimi esiin. Itseensä Kyriakokseen on liitetty „Siemens-skandaali“(5). Siemens-sotkuja selvitellessä poliisi sai Siemens-sihteeriltä listan politikoista, jotka olivat saaneet „vaalirahaa“ ja erillaisia tavaroita lahjoituksina Siemensiltä. Poliisi ratsasi Siemensin tilat 30.toukokuuta ja kaksi päivää myöhemmin Siemens Hellas sai shekin arvoltaan 43.850,17 Euroa postissa. Shekin oli kirjoittanut Kyriakos Mitsotakis.

Näitä iloisia yllätysshekkejä voi tulla vielä lisääkin, koska Tsipraksen hallitus on käynistänyt korruptiotutkinnan Siemensin lisäksi saksalaisia, Lidl, Allianz, MAN ja Hochtief yrityksien kauppoja koskien.(6) Pelkästään Siemens-kaupoissa koskien kreikkalaista OTE-puhelinyhdistystä on arvioitu liikkuneen 70 miljoonaa lahjuksina, joten Kiriakoksen noin 44.000 on vasta jäävuorenhuippu.

Varmaa on että tämä herra sopii, kuin ruiskukka EU-herrojen poliittiseen kermaan ja pitää Kokoomus-ystävien lippua korkealla heidän ratsastaessa yhdessä horisontissa häämöttävää syvempää globaalia intergraatiota kansallisvaltioiden hyvinvoinnin jäädessä nielemään pölyjä………
Kiitos
Hämis

Linkit:
1. https://de.wikipedia.org/wiki/Kyriakos_Mitsotakis
2. https://de.wikipedia.org/wiki/Konstantinos_Mitsotakis
3. https://de.wikipedia.org/wiki/Dora_Bakogianni
4. http://www.perizitito.gr/person/mitsotakis-kyriakos/id-58413?personid=58413
5. http://www.sueddeutsche.de/wirtschaft/siemens-korruptionsskandal-die-chefsekretaerin-packt-aus-1.188910
6. http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/eurokrise/siemens-lidl-allianz-man-und-hochtief-athen-soll-korruptionsermittlungen-gegen-deutsche-firmen-geplant-haben-13730940.html

Mainokset

Kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s