Suomessa liian vähän sielunluovuttajia!

Suomen sairaanhoitopiirit hälyytystilassa. Hiipuvan valtioavun ja SOTE-uudistuksen myötä jatkuvasti heikentyneen sairaanhoidon tilasta johtuva sielunluovuttajien pula alkaa näkyä sairaaloissa. Lääkärit pelkäävät tilanteen riistäytyvän käsistä loppukesästä tai viimeistään syksyllä.

„Sielunluovuttajat kuuluvat ehdottomaan vähemmistöön elinluovuttajien joukossa“, kertoo Uudenmaan sairaanhoitopiirin vastaava ylilääkäri Toivo Menijo. „Meille erityisiä vaikeuksia tuottaa siirtää sieluja oikeaan aikaan, ennen kuin ne karkaavat kuolevasta henkilöstä. Lisäksi valistustyötä olisi tehtävä enemmän, jotta yhä suureemmissa määrin ihmisiä tulisi ohjelmaan mukaan ja voisimme harjautua sielunsiirroissa“, selittää Toivo Menijo.

Lääkäriliitto suosittaakin uudella hallitukselle lakia, jolla sielun voisi merkitä elinluovutuskorttiin muiden elinten jatkoksi. „Tähän riittäisi allekirjoitus verellä tehtynä ja lääkärit voisivat vangita sielun heti potilaan kuoleman jälkeen“, ohjeistaa lääkäriliiton ja ekumeenisen seurakuntayhtymän yhteisesti tekemä mietintö.

„Suurin osa ihmisistä pelkää sielun poiston tapahtuvan liian aikaisin ja sen seurauksena joutuisivat vaeltamaan maailmassa iänkaikkisesti zombina, kuten kansanedustustajat nykyään tekevät“, valaisee sielunhoitaja Tee Seitse Helsingin seurakunnasta.

Toinen ongelma, joka vähentää sielunluovutusta on valtion veropolitiikka, jonka kohteeksi joutui eräs herra Kokemäeltä. Tämä kuolemansairas, mutta hyvin sieluaan hoitanut ja hurskas mies halusi lahjoittaa hienon sielunsa jollekkin ministereistämme ja asetti sen myyntiin internetin kautta Ebay-palvelussa. Hinnan noustua yli 145.000 Euron lähetti verovirasto miehelle 95.000 lisäverolapun, jonka seurauksena mies sai sydänkohtauksen kotonaan ja sielu pääsi karkaamaan.

Tämä herra X:n tapaus on johtanut Suomen tilanteen siihen, että sielukauppa on siirtynyt pimeille markkinoille ja ministerit, sekä suuri osa kansanedustajista ovat edelleenkin sieluttomia.
Kiitos
Hämis

PS: Vapaakulkija toimii pelkillä lahjoituksilla, ilman valtion tai muun toimijan tukea.

Toiminnan tukemiseen voi lähettää lahjoituksia tililleni.
FI 51 5025 0220 1502 54 BIC OKOYFIHH Tilin omistaja Juha Hämäläinen

Kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s