EU-internet sensuuri tulee! Oletko valmis ?

Euroopan piraattien nuorisojärjestö ja piraattien EU-kansanedustajat johtajansa Julia Redan johdolla ovat puhaltaneet varoitustorveen. (1) EU suunnittelee uutta „Digital-Strategia“ (2), jolla valvotaan kaikkea tietoliikennettä EUn sisällä.

Julia Reda puristaa asian kasaan tiedotteessaan (3), jonka Zippaan vielä ytimekkäämmäksi.

Reda kritisoi „Geoblocking“ käytäntöä, jolla estetään esim. YLEn ohjelmien katsomista ulkomailla, koska ne on tuotettu julksilla varoilla. Tätä ei uusi „Digital-Strategia“ halua muuttaa, vaikka se olisi sekoittuvien kansojen vähemmistöjen kannalta suotavaa. Sen sijaan EU-komisso puhuu „Netflix-roaminig:in“ rajoittamattomuudesta, joka siirtää entisestään palveluja maksulliselle puolelle.

Reda kiinnittää myös huomiota EU-komission johtajan Junckerin lausuntoon „kansallisien tekijänoikeussiilojen purkamisesta“. Tämä tarkoittaa esim. Teoston ja saksalaisen Geman päälle rakennettavaa yleiseurooppalaista tekijänoikeusvirastoa. Tätä varten Junckerin esittämä kritiikki keskittyy 28 EU-maan 28 erillaiseen tekijänoikeuskäytäntöön, joita on komission mukaan harmonisoitava yhden käytännön alle.

Tässä uudistamisen ja yhdistämisen vimmassa on Redan mielestä unohdettu muutama erittäin tärkeä tekijä, jotka ovat jo vaatineet muutosta tekijänoikeuksiin viime vuonna. Näistä kaksi tärkeintä ovat kirjastot ja arkistot, joiden toimimisen mahdollisuus tulisi säilyttää tulevan systeeminkin alla yleishyödyllisinä toimijoina.

Toinen suunta, jota komissio ei suostu kuuntelemaan on eurooppalaiset startup-yritykset, joiden etua ei oteta huomioon. Tämä johtunee suurten US-perusteisten internetjättien mainioista lobbausviinereistä. Samalla agenda epäonnistuu eurooppalaisella tasolla suojaamaan tekijöiden ja käyttäjien oikeudet kulttuurisidonnaiseen tietoon.

Kehuja saa komisson suunta ulkomaisten toimijoiden vastuuseen sisällöstä ja käytännöistä. Tässä on tarkoitus saada aikaan terve kilpailu internettiin. Tosin tässäkin on suuri vaara, että yksittäiset toimijat sementoidaan suurten linjoille ja tukahduttaa kokonaan. Reda kertoo saamiensa sisäisten teidotteiden pohjalta, että internet-alustot pakoteitetaan varmistamaan niille ladattujen sisältöjen laillisuus. Tämä tulee rajoittamaan sanavapautta, kilpailua ja asettaa pienet alustat suuren paineen alle vastuun siirtyessä palveluntarjoajalle.

Tätä pienten „teloitusta“ tukee EU-komissaarin Oettingerin lausunto, joka antaa olettaa, että komissiota johtaa konsernit. Oettinger luonnehti agendaa vastaan taistelevia tai sitä muuttamaan pyrkiviä journalisteja „Talibaaneiksi“.

Tässäkin asiassa tulee komission johtaja Junckerin tarkoitukset selviksi. Tarkoitus on vetää viiva dikitaalisien markkinoiden läpi, jonka alle jää pienien yrittäjien ryppäät ja rajatut alueet jakaa isot kansainväliset toimijat!

Lopuksi pieni video Itävallasta vuodelta 2013!

Kiitos
Hämis

PS: En saa enää kerjätä rahaa tililleni (FI 51 5025 0220 1502 54 BIC OKOYFIHH Tilin omistaja Juha Hämäläinen), joten jätän pyyntoni suorittamatta. Jos ihmettelet miksi näin löydät vastauksen täältä: https://vapaakulkija.wordpress.com/2015/03/12/kerjaaminen-kielletty/
Linkit:
1. http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2015/05/07/eu-strategie-als-weiterer-schritt-zu-massen-ueberwachung-im-internet/
2. http://ec.europa.eu/priorities/digital-single-market/docs/dsm-communication_de.pdf
3. https://juliareda.eu/2015/05/kommission-loest-dsm-versprechen-nicht-ein/

Yksi vastaus artikkeliiin “EU-internet sensuuri tulee! Oletko valmis ?

Kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s