Välimerestä pakolaisten hautausmaa ?

EU-ministerit ovat hätäkokoustaneet (1) ja päättäneet, että „jotain tarttis tehrä“! Suomen virkaatekevä päämies Stubbin lupaukset ovat yhtä onttoja, kuin EU-komission huoli välimeren ruumiista. (2 ja 3)

EU ja meidän Stubb on enemmän huolissaan uhrien määrästä, kuin itse uhreista. Kaikki on pelkkää silmänlumetta ja huolta yhden maailman rikkaimman maanosan maineesta. Maineella tässä tarkoitetaan „läntisiä arvoja“, yleistä mielipidettä ja sen muodostamaa kuvaa, joka käy EU-komission ja koko EUn maineelle. Tämä käy selvästi ilmi, kun kurkistetaan välimeren ongelman käsittelyyn EUn sisällä.

Palataan vuoden 2013 kevääseen, jolloin italialaisen Lambedusan saaren edustalla hukkui muutaman päivän sisällä noin 400 pakolaista. EU ei reagoinut, mutta Italia aloitti operaation nimeltä „Mare Nostrum“ (4) 18.syyskuuta 2013. Tämä operaatio pelasti lähteestä riippuen 80.000 – 150.000 pakolaista merihädästä, kunnes Italia lopetti 114 miljoonaa maksaneen operaation, kun EU ei suostunut osallistumaan kustannuksiin.

EU aloitti korvaavan operaation „Triton“ (7) oman rajavartio-organisaationsa „Frontex“ voimilla. Näiden kahden operaation eron kertoo saksalaislehti (5). Italia käytti „Mare Nostrum“ – operaatiossa kuudesta yhdeksään miljoonaan kuukaudessa, kun „Triton“ – operaation budjetti on 2,9 miljoonaa kuukaudessa. EU-lähteet (6) kertovat, ettei „Triton“ – operaatiolla ole omia laivoja tai helikoptereita saati lentokoneita, joten niitä joudutaan kerjämään jäsenvaltioilta. Vastaavasti Italian armeija ja rajavartiosto toimi oman operaatio „Mare Nostrum:in“ aikana omalla kalustollaan.

EU-sisäkomissaari Cecilia Malmström on tunnustanut, ettei „Triton“ paikkaa „Mare Nostrumin“ jättämää aukkoa ja välimeri muuttuu entistä vaarallisemmaksi pakolaisvirroille. Nyt onkin kyse siitä kuinka vaaralliseksi välimeri voi muuttua ja kuinka monta ruumista EU-arvot kestää likaantumatta. Tätä on pohdittu hätäkokouksessa ja aikaansaannos on kymmenen kohdan toimintalista (8), jonka purkamiseen tarvitaan uusi blogi tai kymmenisen kommenttia blogin loppuun.

Tätä EU-politiikan mielettömyyttä ja toimivien ratkaisujen romuttamista „rahan puutteen“ tai „Komission kontrollin puutteen“ takia on vaikea käsittää tavan timpurin aivoilla.

Varsinkin kun samaan aikaan EU-komissio/EU-parlamentti käyttää lähteestä riippuen 156-204 miljoonaa vuodessa päättömään „edestakas“ – liikkeeseen muuttaessaan kuukausittain Brysselin ja Strasbourgin väliä! (9)

Onko järkee vai ei, kun EU kaipaa uutta Gaddafia (10) rauhoittamaan tilannetta ?

Kiitos
Hämis

PS: En saa enää kerjätä rahaa tililleni (FI 51 5025 0220 1502 54 BIC OKOYFIHH Tilin omistaja Juha Hämäläinen), joten jätän pyyntoni suorittamatta. Jos ihmettelet miksi näin löydät vastauksen täältä: https://vapaakulkija.wordpress.com/2015/03/12/kerjaaminen-kielletty/
Linkit:
1. http://www.elisa.net/eu-lisaa-rajavalvonnan-resursseja-valimerella/
2. http://www.tagesschau.de/ausland/mittelmeer-fluechtlinge-103.html
3. http://www.tagesschau.de/ausland/fluechtlinge-mittelmeer-127.html
4. http://de.wikipedia.org/wiki/Mare_Nostrum_%28Marineoperation%29
5. http://www.sueddeutsche.de/politik/seenotrettung-fuer-fluechtlinge-das-mittelmeer-wird-wieder-unsicherer-1.2199997
6. http://europa.eu/rapid/press-release_MEMO-14-609_de.htm?locale=en
7. http://de.wikipedia.org/wiki/Triton_%28Operation%29
8. http://www.tagesschau.de/ausland/eu-fluechtlinge-10-punkte-plan-101.html

9. http://www.verkkouutiset.fi/politiikka/mepit_strasbourg-12633
9. https://vapaakulkija.wordpress.com/2015/04/22/eu-etsii-uutta-gaddafia/

Kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s