US-konsernit haastavat Suomen ministereitä oikeuteen!

Bloomsbury Publishing (1) yhtiön aloittama tekijänoikeus- ja tavaramerkkiriita (2) on saanut jatkoa The Walt Disney Company:n (3) haasteesta. Molemmat haasteet ovat erittäin huolestuttavia, koska ne koskevat Suomen johtoa aina valtioneuvostoa myöten. Haasteita perustellaan sijoitussuojalla ja suojan kautta todistetusti tehdyillä imagorikkomuksilla. Kotimaisittain on harhaajohtavasti käytetty „Brändäystä“ peitenimenä tämän toiminnan laillistamiseksi. Huolestuttavinta asiassa on, että juuri imagoaan brändillä korottaneet poliitikot ovat syytettynä. Suurimman huolen aiheuttaa se tieto, että riitaa selvitellään välimiesoikeudessa, joka on koottu asianajajista!
Bloomsbury Publishing tunnetaan Harry Potter – kirjasarjan kustantajana ja syytteessä esitetään Suomen puolustusministerin Carl Christoffer ”Calle” Haglundin (4) varastaneen imagonsa brändineen kirjasarjan elokuvaversioiden Harry Potter – roolihahmoa esittäneeltä näyttelijältä. Tämä on yhtiön mielestä haitannut elokuvien imagoa ja brändäystä jopa maailmanlaajusesti, koska ”Calle” on nähty mm. US-puolustusvoimien lentotukialuksilla varastetun imagonsa kanssa sotilaskäyttöön tuotetuissa vaateparsissa. Tämä on yhtiön mukaan räikeä brändäysrike ja imagonmustaamishaitta, koska kirjailija, tuotantoyhtiö ja elokuvat ovat yrittäneet tehdä orginaali-Potterista rauhaarakastavan pasifistin. Yhtiöt vaativat vahingonkorvauksia, joiden määrää ei ole vielä määritelty, mutta yhtiön tiedottajan mukaan on kyse mittavasta vahingosta.

Tämä haaste on poikinut myös toisen haasteen, koska Disney-konserni on huomannut, että heidän lanseerama sarjakuvasankari kärsii julkisuudessa pyörivästä suomalaispoliitikosta. Disney on jo kieltänyt ohessa olevan musiikkivideon, sekä joitain muita Youtube-videoita, joissa ”Alex” esiintyy. Haastetta pääministeriämme Cai-Göran Alexander Stubb:ia kohtaan kerätään Disney-päämajassa.
Kielletty video nähtävillä kunnes Disneyn lakimiehet iskevät!

„Alex:in“ haaste ei ole niin mittava, koska brändääminen ei ole viety niin pitkälle, kuin „Callen“ tapauksessa. Kuitenkin rahallinen korvaus tulee todennäköisesti olemaan vähintään samaaluokkaa, koska Disneyn brändäämä „Hessu Hopo“ on klassikkohahmo ja maailmanlaajuisesti tunnettu. Disney-konsernin tiedottaja oli huolissaan erityisesti siitä, että „Alex“ on nähty niin Wall Streetillä avaamassa pörssiä, kuin valkoisessa talossa kättelemässä Clintonia. Tämä ei tiedottajan mukaan sovi Hopolle brändättyyn „hiukan hölmö epäpoliittinen persaukinen“ – imagoon.

Kiitos ja (Hämiö)
Hämis

Linkit:
1. http://fi.wikipedia.org/wiki/Bloomsbury_Publishing
2. http://fi.wikipedia.org/wiki/Tavaramerkki
3. http://fi.wikipedia.org/wiki/The_Walt_Disney_Company
4. http://fi.wikipedia.org/wiki/Carl_Haglund
5. http://fi.wikipedia.org/wiki/Alexander_Stubb

3 vastausta artikkeliin “US-konsernit haastavat Suomen ministereitä oikeuteen!

  1. ”EU-vastainen mielenosoituspuhe 11.04.2015 klo 14
    Hyvät suomalaiset ystävät!

    Huomatkaa, että minä sanon, suomalaiset – en sano EU:laiset!! Sellaista väkeä ei ole olemassakaan kuin EU:laiset sen paremmin kuin on sellaistakaan väkeä, kuin USA:laiset, sillä näiden imperiumeilla ei ole kansaa, vaan alamaisia!!

    Me synnyimme vapaina, vapaassa maassa, vapaina kansalaisina. Ja 1995 se tapahtui. Eliitin syvin petos, isänmaa alennettiin Euroopan Imperiumin provinssiksi. Meidät myytiin muutamalla audikyydillä, parilla Brysselin-maljalla – halvalla meni Suomen kansan koti!!…””
    Koko artikkeli: http://anarkisti.vuodatus.net/lue/2015/04/eu-vastainen-mielenosoituspuhe-11-04-2015-klo-14

  2. Eikös tässä ole jo ripaus ironiaakin, kun yksi TTIP:in ylimmistä puolestapuhujista saa jo itsekin etukäteen maistaa omaa lääkettään!

Kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s