Jenkit ostoksilla Sveitsissä ?

Sveitsin keskuspankin (SNB) osakkeet kimposivat 17% nousuun ja samaan aikaan nousi esiin amerikkalaisen sijoitusrahoston „Transamerica Series Trust:in“ nimi. Rahaston uskotaan aiheuttaneen kurssinousun ja omistavan noin 19% Sveitsin keskuspankista.

SNB-kurssi nousi hetkessä 180 Frangia uuteen ennätykseen 1248 Frangia. Tämän tason pankin osake saavutti viimeksi elokuussa 2011, kun Euro oli kriisinsä huipulla ja Frangi sidottuna Euroon. Pörssipäivän lopuksi kurssi oli vielä 8% plussalla.

Bloombergin mukaan on Transamerica Series Trust 30. syyskuuta 2014 ostanut 19 463 osaketta. Tämä määrä on 19,46 prosenttia ja ylittää Sveitsin sääntöjen mukaisen ilmoituskynnyksen (3%), mutta SNB-tiedottajan Walter Meierin mukaan edes SNB:n tiedossa ei ole mainitaa uudesta suuromistajasta.

SNB-säänöissä on pykälä, joka rajoittaa äänivaltaa yksityisomistajien osalta. Tämä sataan äänivaltaiseen osakkeeseen asetettu rajoitus ei koske Sveitsin liittotasavaltoja, joiden omistuksessa on 60% SNB-osakkeista. Tämä sääntö rauhoittaa ja suojaa tavallista sveitsiläistä veronmaksajaa, mutta käytäntö ja salailu on silti kummallista.

Tähän suureen ostosbuumiin asti suurin yksittäinen yksityinen SNB-omistaja oli saksalainen Theo Siegert. Hänellä oli omituksessaan 5% SNB-osakkeista. Yhteisöt kuten kanton Zürich, Waadt ja St.Gallen ovat painoarvoltaan suurimpia, vaikka eivät omista yhdessäkään, kuin 25% SNB-osakkeista. Credit Suisse pankki (1,15%) ja UBS (0,46%) ovat pieniä tekijöitä SNB-osakkaina, vaikka muuten nousevat pankkimaailman huipulle koollaan.

Tästä herää kysymys onko myös Sveitsin politiikot kämmänneet keskuspankkinsa ulkomaisiin käsiin ja miksi itsenäisen demokraattisen valtion keskuspankki on pörssiyhtiönä myytävissä ja ostettavissa kenen tahansa toimesta, jolle on annettu rahanluontioikeus ?

Suomen keskuspankki on puhelinkioskiin verrattava EKP-sivukonttori, jossa pääjohtajan puhelin, tietokone ja työpöytä voi sijaita Kainuun korvissa tai Bahamalla!

Haluatko sinä Suomelle itsenäisen keskuspankin, joka ei ota komentojaan Frankfurtin uudesta EKP-päämajasta ?

Äänestä viisaasti! Äänestä Demokratia 2.0 – ohjelmaa! Äänestät itseäsi!

http://ihmisyydenpuolesta.fi/eduskuntavaaliehdokkaat-2015/demokratia-2-0/

Koko kansaa ei lahjota niin helpolla, kuin EKP-johtoa, EU-komissiota ja tämän epädemokraattisen järjestön suomalaisia hännystelijöitä!
Kiitos
Hämis
Ehdokas IPU-listalla Pirkanmaalla numerolla 63.

PS: En saa enää kerjätä rahaa tililleni (FI 51 5025 0220 1502 54 BIC OKOYFIHH Tilin omistaja Juha Hämäläinen), joten jätän pyyntoni suorittamatta. Jos ihmettelet miksi näin löydät vastauksen täältä: https://vapaakulkija.wordpress.com/2015/03/12/kerjaaminen-kielletty/

Linkki:
http://www.bernerzeitung.ch/wirtschaft/unternehmen-und-konjunktur/Kaufte-USGesellschaft-ein-Fuenftel-der-NationalbankAktien/story/27375388

Kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s