Hellittely on tuloksetonta!

Onko Suomessa sukupolvien ajan hyssytelty ja hellitty lapsia turhaan ja jopa laittomasti ?

Tähän kysymykseen vastaa tuore Helsingin yliopiston tutkimus. Tutkimus todistaa, ettei leikkikentällä tai pyörällä kaatuneen lapsen hyssyttely ja helliminen vaikuta ruhjeiden parantumiseen. Vanhemmat jotka jatkossakin käyttävät „pois suutelun“ tai „anna, kun puhallan kivun pois“ – kaltaisia hoitomuotoja voidaan tuomita valelääkinnästä ilman asianmukaista lupaa.

Tutkimuksessa tarkkailtiin sadan lapsen ruhjeiden paranemista. Puolet lapsista saivat osakseen hyssyttelyä, hellintää, joitain ruhjeita jopa puhalleltiin ja suukoteltiin. Verrokkiryhmän ruhjeita ei käsitelty mitenkään. Tulos yllätti tutkijat! Molempien ryhmien ruhjeet parantuivat samassa ajassa.

„Tämä todistaa, että hyssyttelyn ja puhaltelun parantava voima perustuu pelkästään placebo-vaikutukseen“ kertoo tutkimusjohtaja tohtori K. I. USAnhenki ja jatkaa; „Vanhempien hyssyttelyn vaikutus on sama, kuin homeopatialla, eli nolla. Myös suukottelu ja puhaltelu on viratonta ja saattaa vaarantaa lapsen terveyden lisävahingoille. Tämän olen todistanut jo vuonna 2007 edellisessä tekemässäni nollatutkimuksessa.“

THL on jo ohjeistanut lastentarha- ja peruskouluhenkilökunnan uusilla ohjeilla ruhjeiden varalta ja tuonut sivuilleen ilmiantokaavakkeen, jolla kateelliset naapurit voivat ilmiantaa vaaralliset hyssyttelijät ja puhaltelijat. Lääkäriliitto on luomassa vapaaehtoisjoukkoja (Doktors against hyssyhyssy and PuhPuh), joiden on tarkoitus jalkautua leikkipuistoihin tarkkailemaan tilannetta, kunnes kansalaisaktiivit eri lääkintä-alan järjestöistä kuten SPR jne. saavat aikaan koko maan kattavan koulutuskurssituksen.

Lisäksi THL ja Valvira on asettanut valtioneuvoston ohjeiden mukaan yhteisen lautakunnan miettimään olisiko joitain lastenlauluja, kuten monelle tuttu „Karhunpoika sairastaa“ kiellettävä, koska sen sanoituksessa mainitaan mm. „raakamaito“, „helliminen“ ja „uni sekä vehnäkorppu“ lääkinnällisessä tarkoituksessa. Ohessa kohta kenties kielletty lastenlaulu:

Hyssyttele, suukottele ja hali lastasi, kun vielä on mahdollista!
Kiitos
Hämis
IPU Pirkanmaan ehdokas numerolla 63

Ps. Valtioneuvosto on myös pyytänyt Suomalaisuuden liiton ja THL:n yhteislausuntoa Kalevalan parannusloitsuista, jotka THL-tutkija M.A. Rinatoosa on mieltänyt verbaaliseksi parantamiseksi, joka on verrannollinen edellä mainitun tutkimuksen placebo-hoitoon! Ohessa tutkimukseen valittuja Kalevalan parannusrunoja, joista jotkut on lähetetty lausuntokierrokselle myös tasa-arvovaltuutetun toimistoon.

”Jos ei minussa miestä liene,
Niin panen parempiani
Tämän pulman purkajaksi,
Kauhean kaottajaksi.”
(Runo 17: 257—260)

”Vielä voiteli vikoja,
Noita vammoja valeli
Yheksillä voitehilla,
Kaheksilla katsehilla.”
(Runo 45:315—318)

Yksi vastaus artikkeliiin “Hellittely on tuloksetonta!

Kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s