Risk-pelin Ukraina versio julkaistu!

Lautapelifirma Hasbro on julkaissut suositusta „Risk“-pelistään (1) odotetun „Ukraina-version“. „Risk – Ukraina“ – pelissä voi neljä pelaajalla (USA, Venäjä, EU ja Nato) pelata sijaissotaa (2) Ukrainan kartalla. Tässä loputtomassa noppaorgiassa taistellaan Krimin niemimaasta, Donbassin alueista ja EU-vapaakauppasopimuksista sekä USA-johtoisten energiayhtiöiden valtauksista ja muista Ukrainan luonnonvaroista.

Erikoista pelissä on ettei Kievin hallitus tai separatistit ole pääroolissa. Pelissä nämä „sijaisnäyttelijät“ ovat sotilaita (1piste) panssareita (5pistettä) ja Grad-raketinheittimiä (10pistettä), joita taustavoimat siirtelee pelilaudalla edestakaisin.

Risk-fanit tottuvat uuteen „takapiruvaihteeseen“ erittäin nopeasti, koska sääntöjä ei ole ratkaisevasti muutettu. Uusista säännöistä mainittakoon, että jokaista „sotilasyksikköä“ kohti on pelilaudalta poistettava viisi „siviiliyksikköä“ ja peli loppuu, kun pelilaudalta loppuu ukrainalaiset siviilit.

„Risk“ pelille luonteen omaisen 8 – 37 tunnin peliajan jälkeen voittajaksi julistetaan se taho, joka on saanut parhaan hyödyn sisällissodasta. Uusista tehtäväkorteista mainittakoon oman taistelutahon „profiloituminen“ tehtävässä, käsiksi pääsy luonnonvaroihin, vaikutusvalta-alueen lisääminen, kotimaisen aseteollisuuden vahvistaminen ja niemimaa-alueiden valloittaminen.

Hasbro on ilmoittanut lehdistötiedotteessaan, että jos „Ukraina-edition“ otetaan hyvin vastaan on seuraavaksi markkinoille tulossa mm. Monopolyn Ateena-versio nimeltään „Acropoly“, jossa kaikki pelaajat aloittavat mahtavan velkataakan kanssa käteisen tilaan. Lisäksi on suunnitteilla Cluedon uusi „Ferguson-edition“, jossa mustamies on aina syyllinen sekä ISIS-shakki, jossa kuningatar seuraa kuningastaan aina kaksi ruutua takana, hevoset on korvattu kameleilla ja sotilaat kahdeksalla itsemurhapommittajalla.

Hauskaa sadepäivän peli-iltaa kaikille toivoo:

Hämis
IPU Pirkanmaan ehdokas numerolla 63 hyvillä mielin ja kieli poskessa (Hämiö)

Linkit:
1. http://fi.wikipedia.org/wiki/Risk_%28peli%29 http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/e5/Risk_Legacy.jpg
2. http://fi.wikipedia.org/wiki/Sijaissota

Kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s