WHO: Roundup aiheuttaa syöpää!

Monsanto on kokenut kovan takaiskun. Tuore WHO – tutkimus lyö täysilaidallisen Monsanton hittituotetta RoudUp:ia kohti. RoundUp on todettu WHO – tutkimuksessa aiheuttavan syöpää. Tämä uusi tutkimus lakaisee kaikki tähän mennessä tehdyt tutkimukset pyödältä julistaen ne valheellisiksi. Monsanto on reagoinut tilanteseen tavanomaista käytöstä hermostuneemmin. (3)

Monsanton maineen saamasta kolhusta ilmoitti ensimmäisenä „Bloomberg“ (1). Tässä jutussa viitataan uuteen tutkimukseen (2), joka yhdistää RoundUp:in ja syövän. Tutkimuksen tiedon Monsantolle tekee erityisen vaaralliseksi se, ettei tutkimus tule vain „jostain yliopistosta“, vaan WHOlta. Yliopistotutkimukset Monsanto on tähän mennessä kaatunut vastatutkimuksella ja suvereenisti hallitsemillaan medioilla varsin nopeasti.

Tutkimus julkistettiin perjantaina International Agency for Research on Cancer, (IARC) nettisivulla ja toimeksiantajana häärivä WHO ei ole helposti ohitettavissa. Ensimmäiseksi aiheesta kirjoitti „Lancet Oncology“ (2) niminen ammattijulkaisu. Tuossa jutussa puhutaan „rajoitetusta mahdollisuudesta“ RounUp:in yhteydestä keuhkosyöpään ja imusolmukesyöpään labratooriorotilla.

Tutkimuksia on tehty tietojen mukaan jo vuodesta 2001 alkaen niin USA:ssa, Kanadassa, kuin Ruotsissa. Sairauksien todetaan kohtaavan yksittäistapauksia ja koko väestölle ei uskota aiheutuvan suurempaa riskiä. Monsanton päälobbaajan Phillip Millerin kommentti ihmettelee miten WHO on tuonut „noin dramaattisen“ tutkimustuloksen julkisuuteen ja vetoaa saksalaiseen tutkimukseen viime vuodelta. Tämä saksalainen tutkimus päästi RoundUp – kasvinsuojelumyrkyn pannasta ja totesi sen olevan vaaraton.

Todellisuudessa on Monsanton „tähtimyrkkyä“ arvosteltu jo vuosia. Tutkimukset ovat osoittaneet sen iskevän ihmisen ruoansulatukseen haitallisesti. (4). Näistä tutkimuksista huolimatta ovat EU:n ja USA:n viranomaiset tulkinneet RoundUp-myrkyn olevan „mitättömän vaarallinen“ ihmisille, vaikka useat kansalaisjärjestöt ovat vaatineet tiukempaa (5) seulaa myrkyille.

Erityisesti huolestuttavaksi tutkimustiedon tekee Euroopan elintarvikeviraston (EFSA) tutkimus, jossa todetaan, että noin 45% eurooppalaisia elintarvikkeita on todettavissa torjunta-aineita. (6) koko EU:n, Norjan ja Islannin kattavassa tutkimuksessa kerättiin vuonna 2013 noin 81.000 näytettä.
Näytteeksi kerättiin keräkaalia, mansikoita ja sianlihaa. 97,4 % näytteistä läpäisi tutkimuksen, koska niissä ei ollut jäänteitä tai jäänteet olivat alle suositusten. Joka neljännessä näytteessä oli kuitenkin havaittavissa useampaa, kuin yhtä torjunta-ainetta. Parmassa sijaitseva tutkimuskeskus luokittelee elintarvikkeiden sisältämien torjunta-aineiden haitan ihmiselle „vähäiseksi“ kertakäytössä ja „epätodennäköiseksi“ pitkäaikaiskäytössä.

WHO:n ulostulo on ensimmäinen kansainvälisen järjestön hyökkäys Monsantoa vastaan. Monsantolle tämän hyökkäyksen tekee erittäin haitalliseksi se, että hyökkäyksen kohteena on Monsanton „lippulaiva“ RoundUp. Tuote jolla Monsanto tekee suurimman osan 16 miljardin liikevaihdostaan. Tämä WHO:n hyökkäys voi johtaa parhaimmillaan siihen, että Monsanto pakotetaan muuttamaan tuotteitaan.

Kyynisesti (reaalimaailmallisesti) ajateltuna hyökkäys johtaa todennäköisesti siihen, että Monsanto nostaa lobbauskoneistonsa iskuvoimaa. Lobbausarmeija iskee juuri sinne missä demokratia on heikommillaan, eli EU-parlamenttin ja kansallisiin parlamentteihin.

Lobbauskoneistoa vastaan on vain yksi keino!

Suora demokratia!

Äänestä viisaasti!
http://ihmisyydenpuolesta.fi/eduskuntavaaliehdokkaat-2015/demokratia-2-0/

Koko kansaa ei lahjota niin helpolla, kuin kahtasataa helppoheikkiä!
Kiitos
Hämis
Ehdokas IPU-listalla Pirkanmaalla numerolla 63.

PS: En saa enää kerjätä rahaa tililleni (FI 51 5025 0220 1502 54 BIC OKOYFIHH Tilin omistaja Juha Hämäläinen), joten jätän pyyntoni suorittamatta. Jos ihmettelet miksi näin löydät vastauksen täältä: https://vapaakulkija.wordpress.com/2015/03/12/kerjaaminen-kielletty/
Linkit:
1. http://www.bloomberg.com/news/articles/2015-03-20/who-classifies-monsanto-s-glyphosate-as-probably-carcinogenic-
2. http://www.thelancet.com/journals/lanonc/article/PIIS1470-2045%2815%2970134-8/abstract
3. http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2015/03/21/who-studie-roundup-von-monsanto-kann-krebs-ausloesen/
4. http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2014/05/03/neue-studie-roundup-von-monsanto-greift-verdauung-an/
5. http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/04/25/eu-verordnung-zum-saatgut-langsam-stirbt-die-artenvielfalt/
6. http://orf.at/m/stories/2268718/

Kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s