Troijalainen troijalaisessa ?

Kreikan Varoufakis on varmuudella tämän hetken puhutuin mies Euroopassa. Rakastettu ja paljon toivoa herättävä niille jotka toivovat Euro-tornin kaatumisen alkavan. Samalla mies on painajainen suurelle joukolle Euro-tornin puolustajia. Jo helmikuussa (1) oli varmaa, ettei Euro-ryhmä ja EU-komissio tullut miehen kanssa toimeen tai puhunut edes samaa kieltä. Tuolloin käydyissä kiivaissa keskusteluissa Jeroen Dijsselbloem kumartui Varoufakiksen korvan juureen kuiskaamaan: „Teiltä loppui juuri rahat“, joka oli tarkoitus olla uhkaus siitä, että „hanat sulkeutuu“ tai kotimaisittain „letkut irroitetaan“. Tämän uhkauksen Varoufakis otti vastaan rauhallisesti ja vastasi epäpolitikkomaisesti Beatlesin laulunsanoilla: “Money can’t buy me love“ . Tästä hetkestä alkaen oli Varoufakis vapaata riistaa ja vaikka miehen päästä ei luvattukkaan palkkiota kaikki Euro-rakastajat halusivat nähdä sen irtonaisena.

Tällä hetkellä Euro-ryhmän „kovanaamat“ Saksan VM Schäuble kärkenään yrittävät puskea läpi Tsipraksen hallituksen puolustuksesta. Samalla hyökkäävä joukkue vaatii Varoufakiksen „hyllytämistä“ epäpoliittikomaisen käytöksen takia. Dijsselbloem on protestoinut Varoufakiksen „ylimielistä“ toimintaa ja kuvaillut tämän „epäluotettavaksi“, „epäpäteväksi“ ja „realiteetit unohtavaksi“. Tämä näkyi myös neuvotteluissa, joita Dijsselbloem, Schäuble ja Tsipras (Ateena) kävivät perjantaina (20.2.2015) puhelimitse keskenään, vaikka Varoufakis oli fyysisesti Brysselissä.

Tuossa puhelussa Kreikan pääministeri Tsipras sai kuulla faktat ja Euro-ryhmän tekemän „Ota tai jätä – neuvottelutuloksen“. (2) Paperi, jonka tekijäksi paljastui EU:lle työskentelevä Declan Costello (Eu-komission ekonomisti). Paperin yksityiskohtia käytiin läpi puhelimessa ja Tsipras oli kuuleman mukaan hyväksynyt paperin muuttamalla vain yhden sanan. (3) Varoufakiksen järjestämä teatteri „vaihdetusta“ sopimuksesta aiheutti mukavan hässäkän, jossa syyteltiin kilvan toisiaan. Tämä hämmennys painoi Euron kurssia entisestään alas ja „devalvaatio-peikolla“ ratsastavat iloitsivat, vaikka „Euro on vakauden perikuva“ ja poistaa ISO-D pelin Euroopasta. Kaiken hässäkän seurauksena saatiin sopimus konkurssin siirtämisestä neljällä kuukaudella.
„On aika juhlia! (4)
„Vetää syvään henkeä“, kuten Deutsche Bank johtaja Alfred Herrhausen sanoi. Kreikkalaiset jatkavat EU-komission ja troikan määräämää „Waterboarding“-harjoitusta ja sinäkin maksat osuutesi käytetystä vedestä.
Toisaalta mustan savun nouseminen EU-kardinaalien kokouksesta oli tarkoittanut Helleenien konkurssia. Tämä olisi maksanut kardinaali Merkelille 93 miljardia, Italian kardinaali olisi joutunut selittämään 71,5 miljardin ja Ranskan kardinaali Hollande 62,1 miljardin kömmähdyksen veronmaksajilleen. Nyt ostetttiin aikaa keksiä selitys, ettei jouduttaisi ikävään improvisaatioon ja sitä yleensä seuraaviin komplikaatioihin. Suomen niskalenkki-kardinaalina riehunut „täystuho-Jykä“ ei halunnut kommentoida asiaa, vaan kantoi vastuun „nallekarhu“-kardinaalille Rinteeseen.“

Kreikan PM Tsipras voi istua herra Herrhausen:in viereen vetämään henkeä, koska sisäpoliittisesti Tsipras tarvitsee rauhaa ja aikaa. Syrizan sisällä on kytemässä todellinen pommi, joka kasvaa mitä enemmän Tsipras kumartelee Brysselin suuntaan. Kymmenet Syrizan kansanedustajat ovat jo ryhmittyneet 90-vuotiaan sotaveteraani Glegoksen taakse ja uhkaavat torppaavansa „mädät kompromissit“ EU:n kanssa. Yksi näistä Sofia Sakorafa Twiittasi jo sunnuntaina, ettei hallituksella ole „poliittista oikeutusta“ tehdä kompromissejä Brysselin kanssa syömällä lupauksiaan ja leikkaamalla tavoitteistaan.

Syriza-hallitus omaa tällä hetkellä 162 paikkaa 300 paikkaisessa eduskunnassa. Hallituskumppani ANEL pitää hallussaan näistä paikoista kolmeatoista. Syrizan tuntevien lähteiden mukaan Syrizan omissa riveissä, Tspiraksen myönnytyksiä vastustavia, on noin 30 edustajaa. Tilanne on Tsiprakselle erittäin tukala, koska hänen ja Varoufakiksen neuvottelema sopimus on tuotava Kreikan eduskunnan eteen äänestettäväksi. Tällä hetkellä näyttää pahasti siltä, että Tsipraksen linja ei saa riittävää tukea ja hallitus kaatuu ensimmäiseen äänestykseensä. (5)

Tämä saippuaooppera siis jatkuu hamaantulevaisuuteen, mutta vai siksi, ettei Euro-herrojen itsetunto kestä myöntää, että Euro oli virhe. Virhe joka tulee maksamaan niin ison siivun Euroopan hyvinvoinnista, ettei „rauhan unioniksi“ julistettu EU tule olemaan „rauhallinen“ loputtomiin! 

Vai onko mahdollista, että Varoufakis on troijalainen troijalaisessa ? (6)
Kiitos
Hämis
IPU:n ehdokas Pirkanmaalla 2015 vaaleissa.

Linkit:
1. http://www.topontiki.gr/article/96940/THeloun-to-kefali-tou-Giani-se-disko
2. https://vapaakulkija.wordpress.com/2015/02/25/kreikan-reformipaperi-eu-ekonomin-kasialaa/
3. http://www.sofokleous10.gr/top-story/302557-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%B5%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%AE-%CE%B2%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%86%CE%AC%CE%BA%CE%B7-%CE%B5%CF%80%CE%AF-%CF%80%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%B9-%CE%B6%CE%B7%CF%84%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%89%CF%80%CE%B1%CE%AF%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%84%CF%83%CE%AF%CF%80%CF%81%CE%B1
4. https://vapaakulkija.wordpress.com/2015/02/21/kreikka-jatkoon-peli-jatkukoon/
5. https://vapaakulkija.wordpress.com/2015/02/24/sy-ri-za-kolmiodraama/

6. https://vapaakulkija.wordpress.com/2015/02/18/kuka-on-yanis-varoufakis/

Kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s