Euro + matalat korot = aikapommi!

Research on Money in the Economy (ROME ) (1) on yksityinen taloustiedemiesten voittoa tavoittelematon taloudentutkimuslaitos. ROME on tehnyt tutkimuksen matalakorkojen vaikutuksesta säästäjiin. („Zins- und Wohlfahrtseffekte extremer Niedrigzinspolitik für die Sparer in Deutschland“)

Tämä tutkimus on noteerattu Frankfurtin pörssilehdessä ( Frankfurter Börsenzeitung )(2) ja siinä kerrotaan saksalaisien säästäjien häviävän 70 miljardia vuodessa matalien korkojen takia. Näitä menetyksiä ei kompensoi edes velkojen matalat korot, sillä erotukseksi jää edelleenin 39 miljardia vuodessa.

Matalat korot iskevät kaikkeen säästämiseen, joista tärkeimmät ovat erimuotoiset eläkkeet ja henkivakuutukset. Näillä kaikilla säästömuodoilla on tulevaisuudessa edessä suuria ongelmia, koska EKP-johtaja Mario Draghi painaa korkoja jo nollan alapuolelle. Näitä säästömuotoja Euro-alueella uhkaa sukupuutto, koska tuotto-odotukset laskevat ja alkavat lopulta syömään omaa pääomaansa miinusmerkkisillä koroilla.

Saksassa noin 100 henkivakuutusfirmaa omaa yli 800 miljardia pääomia. Nämä varat on sijoittanut 80 miljoonaa säästäjää. Varoista 89 % on sijoitettuna kiinteäkorkoisiin lainapapereihin. Tämän vuoden tammikuusta alkaen vakuutusyhtiöt takaavat 1,25% koron. Tämä takuu on uusissa sopimuksissa, mutta vanhat (1994-2000) sopimukset lupasivat neljää prosenttia ja yrityksien sopimuksista suurin osa on vanhoja sopimuksia. Keskimäärin kaikkien sopimuksien tuottolupaus on yli kolme prosenttia.

Saksan valtionlainoja myyvä valtiovarainministeri Schäuble sai viiden vuoden lainat kaupaksi nolla korolla ja 30 vuotisissakin on vain 0,94 % korkoa. Tämä on kestämätön yhtälö „kolme prosenttia“ luvanneille vakuutusyhtiöille. Tämän ymmärtää varmuudella kaikki. Silti „EKP-Mario „ taistelee markkinavoimia vastaan korkoaseella ja tekee vakuutusyhtiöiden lupauksista valheita.

Japanin esimerkki kertoo miten pitkää tunnelia Euro-junamme on ajamassa. Japanissa on nollakorko-buumia kokeiltu jo pidemmän aikaa. Se johti hillittömään valtion velkaan, joka on nyt 1.200 biljoonaa Yeniä (8,9 biljoonaa Euroa ). Velanmäärä vastaa 243% / bruttokansantuotteesta (vertailuksi Kreikka 175%). Japanin velka on suurimmissa määrin kotimaista japanilaisten eläkesäästäjien kautta. Vuonna 2000 viisi vakuutusyhtiötä joutui ongelmiin, kun korkotulot eivät kattaneet luvattuja tuottoja.

Japanin hallitus joutui tekemään takautuvan lain, jolla laskettiin tuottolupauksia. Tätä voisi kuvailla lailliseksi varkaudeksi ja se uhkaa pian myös Euro-alueen vakuutuksenmaksajia, jos „EKP-Mario“ ja hännystelijät jatkavat linjaansa.

Tämä „EKP:n tuolileikki“ johtaa siihen, että ne jotka luulivat laittavansa jotain säästöön tulevia eläkepäivään varten tulevat pettymään. Tämä pettymys tulee olemaan viimeinen naula keskiluokan arkkuun ja saattaa räjähtää koko systeemin silmille voimalla, jota on vaikea kuvitella.

EKP-Marion Euro-aluella suorittama tuolileikki ei uhkaa pelkästään Kreikan demokratiaa, koska kaikki Euromaat ovat odotushuoneessa päästäkseen saman „valetohtorin“ käsitttelyyn!

Kiitos
Hämis
IPU:n ehdokas Pirkanmaalla 2015 vaaleissa.

Ps. En voi pyytää, mutta en myöskään estää, jos joku haluaa tukea vapaakulkijan taistoa totuuden puolesta. FI 51 5025 0220 1502 54 BIC OKOYFIHH Tilin omistaja Juha Hämäläinen

Linkit:
1. http://www.rome-net.org

2. https://www.boersen-zeitung.de/index.php
3. http://www.frank-schaeffler.de/

Mainokset

2 vastausta artikkeliin “Euro + matalat korot = aikapommi!

    1. Kiitokset itsellesi. Kaikkeni yritän tuoda toisen näkökulman maailman asioihin, kun Suomen media on kahlehdittu julistamaan vain yhtä matraa……

Kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s