Erillaisuus on kohtalokasta!

Vantaalla asuva 21-vuotias Otto R. on joutunut pakkokeinolain uhriksi. Nuoren perheen ja opiskelukavereiden mukaan normaali nuori on haetu kotoaan assosiaalisen käytöksen takia tehtyjen ilmoitusten mukaan kuulusteluihin Vantaan poliisiasemalle Tikkurilaan.

Tikkurilan poliisi on vaitonainen tapahtuneen syistä. Päivystävä komissaari kertoo, että he toimivat sosiaaliviraston virka-apupyynnön takia. Nuoren epänormaali käytös ja siitä tehdyt nimettömät ilmoitukset ovat herättäneet „sosiaalitantat“ kerrotaan poliisista.

Oton kaveri Salla R. Kirjoittaa Face-seinällään: „Otto raukka. Niin mukava, aina iloinen ja auttavainen kaveri. Otto ei tarvinnut Facea tavatakseen tai keskustellakseen kavereidensa kanssa.“
Päivitys on saavuttanut mittavan huomion ja 3.902 tykkäystä. Pää-asiallisesti hymiöistä koostuvia vastauksiakin on kertynyt yli 500 kappaletta.

Vantaan sosiaalitoimen päivystävä sosiaalitantta raottaa salaisuudenverkkoa ja kertoo pienen suostuttelun (150€) jälkeen miksi Otto haettiin „turvaan itseltään“, kuten Liisa T-N. kertoo. „Olemme saaneet useita huolestuttavia ilmoituksia Otosta viimeisen puolen vuoden aikana.“ Kertoo Liisa Tiukka-Nuttura anonyymisti. „Otto omaa fotogeenisen ulkomuodon, hän on erittäin sosiaalinen, talossa jossa Otto asuu on nopea kuituinternet ja hänellä on kaksi tervettä kättä.“ Tilittää Liisa ja jatkaa: „Eikö ole siis melko omituista, suorastaan epäilyttävää, ettei Otto postaa sen seitsemän kertaa päivässä olemisiaan ja tekemisiään Faceen ?“

„Otolla ei ole myöskään Twitter, Xing, Google+ palvelemissa tiliä tai yleensä mitään tietoa itsestään internetissä. Tämä on erittäin huolestuttavaa ja herättää epäilyjä 21-vuotiaan nuoren ollessa kyseessä. Jos kohde olisi yli 40-vuotias emme olisi reagoineet näin vahvasti. Tuolloin olisi poliisi kenties asettanut kohteen vain tarkkailuun, mutta näin nuoren kohdalla olimme pakotettuja toimimaan pikaisesti.“ Selvästi hengästynyt Liisa kertoo luottamuksella.

Kysyttyämme mitä tapahtuu Otolle seuraavaksi kertoi Liisa, että: „Vaikka poliisi ei löytäisikään mitään yhteyksiä rikollisuuteen tai laittomiin suunnitelmiin Otto toimitetaan Helsinkiin psykiatriseen tarkastukseen ja arviointiin. Tämä on normaali käytäntö tälläisissä tapauksissa, koska käytös viittaa pahaan salailuun ja voi kätkeä taakseen ongelmia, joista Otto ei ole itsekkään selvillä.“

„Me Suomessa olemme tottuneet pitämään toisistamme huolta, jopa ennaltaehkäisevästi ja syrjäytymisen estäminen on meille sydämmen asia.“ Toteaa lopuksi selvästi itsestään ylpeä Leena Tiukka-Nuttura ja kehoittaa kaikkia nuoria tekemään itselleen Facebook-profiilin, jossa tekee päivityksiä vähintään viikottain ja pelaa ainakin „vihaisia lintujen“ turnauksia kavereidensa kanssa, ettei tarvitsisi käydä „kovaa tietä“ yhteiskunnalliseen tietoisuuteen ja hyväksyntään, kuten Otto.
Kiitos
Hämis

PS. Tässä kirjoituksessa on tavoiteltu SatiiriFonttia!

4 vastausta artikkeliin “Erillaisuus on kohtalokasta!

  1. Tahtoisin huomauttaa kielioppivirheistä. Kannattaa ottaa se huomioon kun yrittää keskittää provosoivalla tekstillä ihmisten huomion.

    1. Huomautus on hieno asia, mutta opettajan tulisi kenties myös näyttää korjauksen kohde. (Hämiö) Muuten nuhtelu menee ohi tälläisen sivistymättömästä peruskoululaisesta……

      Ja todella tekstiin perehtyneet huomasivat lopuksi liitetyn ”PS” kohdan viittauksen ”SATIIRIIN”.

      Hymyile Leevi, se helpottaa!

Kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s