Mitä on demokratia ?

Niille jotka jakavat demokratiaa pommikoneista on demokratian periaate „One man, One Vote!“ Tässä periaatteessa piilee useampikin ongelma. Ensinkin „One“ muuttuu Suomen oloissa itsevaltiaan tapaiseksi „timpuriksi“, joka päättää pääministerin ominaisuudessa omasta erostaan, vaikka teki yhteisestä talostamme homepommin.

Toinen sana „Man“ on myös ongelmallinen, koska Suomi oli ensimmäinen maa, jossa myös naiset saivat äänioikeuden. „Man“ tulisi muuttaa härmän oloissa ”henkilöksi”. „Vote“ kääntyy suomeksi kätevään muotoon „ääni“. Tämän „äänen“ käyttöön on mahdollisuus Suomessa vain kerran neljässä vuodessa ja väliajoilla se muuttuu muotoon „turpa kiinni“.

Jos tarkastelemme demokratiaa syvemmälle, kuin yksikään tämän hetken valtapuolueista Suomessa on löydettävissä useita erimalleja. Kylämalli, jossa muinoin päätettiin 200 kyläläisen toimesta mitä kylässä tapahtui. Heimomalli tuhansilla päättäjillä oli jo sotaisempi ja aiheutti suuren metelin. Kreikkalaiset rakensivat tätä varten amfiteattereita, joissa äänentoisto oli parasta „kotiteatteri-tasoa“ ja tuhansien äänestyksen voiman voi hyvin kuvitella.

Tästä kaikesta on jäänyt muinaismuistona jäljelle „Sveitsin malli“, jossa asioista päätetään kansaäänestyksillä. Tosin Sveitsin lehdistö ja sähköiset mediat ovat säästyneet „poliittisenvalheen verkolta“ ja pysyttelevät hyvin lähellä totuutta, joka ohjaa äänestyksiä.

Palataan, kuitenkin takaisin kylätasolle ja annetaan demokratian vaikuttaa vain kylänraittitasolla. Nämä kokoukset eivät huoli rauhan Nobelistien kotkotuksista vaan suojatiestä hautausmaan kohdalle. Kyläparlamentti kokoontuu kerran kuussa illalla kahdesta neljään tuntiin. Aika sovitetaan niin, ettei samalla aikaa tule MM-kiekkoa, Putousta tai lottoarvontaa. Loma-aikana ja pahan ilman takia kokoukset perutaan. Äänestää ja ehdottaa äänestyksiä saavat kaikki täysi-ikäiset kyläläiset. Se joka muuttaa uutena kylään saa äänioikeuden kolmannen vuoden alusta.

Olisiko tämä jotain ?

Rouva Keränen olisi helppo saada tyytyväiseksi. Hän saisi suojatien hautausmaan kohdalle, vesipisteen ja kaksi kastelukannua yleisistä varoista. Tietysti olisi tehtävä jotain rusakoille, jotka söivät kukkaset hänen miehensä haudalta, mutta muuten rouva olisi helppohoitoinen. Lihakauppias Möttönen olisi toista mallia. Hän haluaa avata lihakaupan kylälle ja asettaa kylän paineen alle. Kyläläisten olisi kehuttava hänen makkaroitaan parhaiksi koko seudulla ja hän lahjoo jalkapallojoukkueen mainostamaan tuotteitaan ja äänestämään puolestaan. Möttönen käyttää demokratiaa omaksi hyväkseen, mutta meidän kylällä pidetään yhtä ja annamme Möttösen saada suosionsa. Tämä siksi, että Möttösen suosio on myös kylän suosiota!

Loimme juuri ensimmäisen tason omanhyödyn demokratiasta!

Tämän demokratian pystyisi murtamaan, vain osuuspankin johtaja, koska hänellä on rahaa lahjoa kaikki sadat kyläläiset. Mitä jos kyläläisiä olisi 2000 ? Tai 20.000 ?

Suomessa elää 5,5 miljoonaa ihmistä, joista äänioikeuttuja oli 4.210.748 (2011) mutta vain 200 näistä on tärkeitä demokratialle. Verrattuna kyläämme on määrä sama ja osuuspankin sijoitus määrältään suurempi, mutta toisalta voitotkin mahtavammat.

Äänestäjältä ei tarvitse enää kysyä, joka kokouksessa erikseen, koska he ovat valtakirjansa luovuttaneet äänestäessään. Edes äänestetyiltä edustajilta ei kysytä, koska he ovat puoluejohdon talutusnuorassa.

Edustajat nostavat tassunsa kun käsketään ja laskevat sen käskystä. Tavallisia sätkynukkeja koko lauma, jotka saavat palkkioksi luun ja joskus kinkkuakin, kuten kuuliainen koira konsanaan. Meitä itsevaltiaan tavoin johtavat pääministeritkin tietävät tämän ja käyttävät sitä hyväkseen, kuten lihakauppias konsanaan.

Kylässämme lihakauppias Möttösen ei kärsi kahmia liikaa, koska muuten kyläläiset auttaa sikalan omistaja Muttosen avaamaan kilpailevan kaupan. Koko Suomessa on kuitenkin valloillaan vastuuttomuuden ilmapiiri. Suurin häviö mitä demokratiassa voi edustajan kohdata on edustuksen menettäminen. Jokainen täysin epäonnistunutkin yksilö saa eläkkeensä maksettuna vahingonkärsineeltä. Jos tämä onneton yksilö ei ole munannut itseään puolueensa sisällä saattaa hän saada jopa hyvä palkkaisia luentoja pidettäväkseen ja aploodit kaupanpäälle.

Demokraatit ovat tehneet demokratiastamme itsepalvelukaupan, johon kansalaisilla ei ole asiaa. Puolueet jakaa hyvää toisilleen hyvässä yhteisymmärryksessä. Puolueen jäsen maksaa jäsenmaksunsa ja „tukkii turpansa“, koska puolueita johdetaan ylhäältä. Ylhäällä olevat myös päättävät ketkä pääsevät kiipeämään ylös.

Tämä malli on puoluediktatuuria ei demokratiaa.

Kaikki voisi olla myös toisin päin.

Edustaja on vastuussa vain äänestäjilleen, ei puolueelle tai edes itselleen. Jos äänestäjät ottaisivat edustajan johdon käsiinsä ei se toisi heikompaa tulosta, kuin nytkään. Tämän olettamuksen perustan sille tosiasialle, että kansan syvät rivit ovat kiinnostuneita itseään koskevista asioista useasti paljon syvemmin ja suuremmalla sydämellä, kuin puoluejohtajat.

Tässä tulisi tietysti eteen ongelma Suomen mediassa, joka on unohtanut journalismin totuuden nimissä, mutta nykyajan tiedonsiirtotekniikka ja kanslaismediat hoitaisivat pikaisesti puuttuvan aukon sivistykseen, jos se sallitaan. Lisäksi tässä auttaisi suuresti nykyäänkin kovasti perätty „läpinäkyvyys“ päätöksissä.

Suurin ongelma muodostuisi hallituksen muodostamisessa. Tähän mennessä vahvin puolue on etsinyt itselleen kumppanin tai kumppanit ja muodostanut hallituksen. Kun puolueiden valta kaadetaan on tähän keksittävä uusi tapa. Eduskunta ja hallitus olisi erotettava toisistaan kokonaan ja korvattava kenties presidentillä ja ministereillä, jotka kansa valitsee suorilla vaaleilla tehtäviinsä. Tietysti presidentille ja kansalle edustajiensa kautta olisi varattava mahdollisuus vaihtaa ministereitä tarvittaessa.

Näin hallituksen ollessa eduskunnan kautta kansan taskussa, eikä päin vastoin palautuisi demokratia pikaisesti takaisin omaan alkuperäiseen olomuotoonsa.

Onko meillä pian mahdollisuus ajaa Suomeen „Demokratia 2.0“ ja astua uudelle tasolle edellä kävijä kansakuntana ?

Vai jatkammeko samaa rataa yhdeksän viisaan puoluejohtajan ja vastuunkantajan johdolla ?

Sinullakin on äänesi kevään vaaleissa. Anna sen kuulua koko neljä vuotta!

Äänestä viisaasti!

Kiitos
Hämis
IPU:n ehdokas Pirkanmaalla 2015 vaaleissa.
Ps. En voi pyytää, mutta en myöskään estää, jos joku haluaa tukea vapaakulkijan taistoa totuuden puolesta. FI 51 5025 0220 1502 54 BIC OKOYFIHH Tilin omistaja Juha Hämäläinen

3 vastausta artikkeliin “Mitä on demokratia ?

 1. Saadakseen Super-Neuvostoliitto-diktatuurin politrukin viran, Katainen raapaisi suomalaisten selkänahasta – korollista ulkomaanvelkaamme tietysti ’vastuullisesti’ lisäämällä – avustuspaketin konkurssikypsäksi tietämäänsä Kreikkaa rahoittaneiden keski-eurooppalaisten pankkigangsterien keinotteluvoittojen pelastamiseksi – ja pulinat pois!
  (EU-diktatuurillahan on alusta lähtien ollut vain demokratian kulissiksi pystytetty VALE-PARLAMENTTIKIN VAILLA demokratialle olennaista LAKIALOITE-OIKEUTTA).

  Tämän tilanteen pahenemiseen on Katainen varsin suuressa määrin myötävaikuttanut: velkakello.fi

 2. Hyvää pohjustusta eduskuntavaalien 2015 tärkeimpään asiaan. Suomen todellisen hallintamuodon ja hallitsijoiden esille saamiseksi sekä demokratiamme ”valuvikojen” saamiseksi pikakorjaukseen.

  Tässä kohteliaimmin yksi lisänäkökulmaa aiheeseen. Pätee ainakin lakisääteisten vakuutusten maailmassa. Niin työeläke- kuin vahinkovakuutuspuolella.

  Pohjoismaisillakin mittareilla mitattuna; Suomessa on vielä pitkä matka sellaiseen demokratiaan, jonka perustana on avoin ja puolueeton oikeuslaitos. Härskein kuvio on luotu lakisääteisten vakuutusten piiriin. Yli kaikkien totuttujen puolue-, aate-, etujärjestö- ja yhdistysrajojen!

  Matkaa rakenneuudistuksista suurimpaan on paljon jäljellä. Suomen suurin sanomalehti, Helsingin Sanomat, 27.2.2014, kiteytti suurimman rakenneuudistuksen tarpeen näin: ”Lainsäädäntövallan luovuttamista eduskunnalta ja ministeriöiltä korporaatioille kutsutaan korporatismiksi.”

  Mutta ei tuossa vielä ollut kaikki.

  Kun samat henkilöt ja organisaatiot käyttävät lainsäädäntö-, toimeenpano- ja tuomiovaltaa ollaan jo fasismissa. Vielä, kun kuviossa ovat mukana samanhenkisyyttä huokuvat laillisuusvalvojat (kuten Finanssivalvonta, oikeuskansleri, eduskunnan oikeusasiamies ja eduskunnan ihmisoikeuskeskus) niin ollaankin Suomessa ja finanssialan fasismissa.

  Väitteeni ovat tietysti kovia, mutta niin ovat näytökin. Ihmettelen miksi tiedotusvälineemme edelleen vaikenevat? Siis koko kuvan avaamisessa?

  Tässä hyviä avainsanoja avoimen internetin hakukoneille:
  porttikielto Poriin
  nelikantainen lainsäädäntömalli
  korporatismi 2017

  Aurinko iloisesti keskuudessamme paistakoot ja valtakoneistomme ytimet eri kanteilta valaiskoot!

Kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s