Hesari julkaisi vahingossa journalistisen artikkelin!

Ehdottomasti sunnuntain kuumin Twitter-keskustelu on käyty Helsingin Sanomien julkaisemasta artikkelista, jossa on havaittavissa todellista, jopa faktoihin perustuvaa journalismia. Hesarille vapaana toimittajana toimivan herra Tosi Asia (nimi muutettu vahingonkorvauskanteen pelossa) tekemä juttu pääsi toimituspäälikön herra X:n (katso edelliset sulkeiset) seulasta läpi ja painettiin Hesarin sunnuntaipainoksen sivulle viisi. Artikkelissa ei ole löydettävissä mitään asiavirhettä, kuulopuheisiin ja johdatteluun viittavaa asiasisältöä. Edes yhtä pientä kirjoitusvirhettä ei ole artikkelista löydettävissä.

„Toimittaja on tuonut asian kylmästi ja asiapitoisesti esiin. Artikkelissa ei syyllistetä ketään, eikä se ohjaa lukijaa mihinkään ennalta sovittuun suuntaan. Lisäksi se perustuu vain ja ainoastaan faktoihin“ kertoo päivystävä toimituspäälikkö herra X (tiedät jo) ja jatkaa: „Tarina on poliittisesti neutraali, sukupuolineutraali, eikä sisällä kauhukuvia saati osoittelevaa syyllistämistä.“

„Tämä vapaa toimittaja on oikeasti tutkinut asiaa, josta kirjoittaa. Tarkistanut kaikki lähteet useastakin suunnasta ja tehnyt todellista journalismia.“ Kertoo päivystävä toimituspäälikkö herra X (Hämiö) hieman häpeillen ja kyynel silmäkulmassaan kiiltäen parahtaa lopuksi „Meidän pitkään vaalima ja hartaudella sekä ulkoisellaohjauksella luotu maine on vaarassa!“

Sisäpiiritietoihiemme nojaten ja Twitterissä käydyn keskustelun pohjalta (keskustelu sittemmin poistettu) olemme saaneet selville, että päätoimittaja on uhannut „koko revohkan“ irtisanomisilla, jos moinen kämmähdys toistuu. Lehden nettiversiosta kyseinen uutinen on poistettu ja huomiseen lehteen suunnitellaan kolmipäisen toimittajaryhmän toimesta näyttävää anteeksipyyntöä ja oikaisua.

Tämä on kirjoitettu ainakin puolittain satiirifontilla ja ilman sen tarkempaa tutkimusta kirjoituksen kohteesta tai lähdetarkastuksia.

Kaikki vastuu siirtyy siis lukiessa lukijalle ja kirjoitusvirheet voi löytäjä pitää!

Kiitos
Hämis

3 vastausta artikkeliin “Hesari julkaisi vahingossa journalistisen artikkelin!

  1. Vain yksi kysymys tulee esiin tuon luettuani: Kenellä on jäänyt lääkkeet ottamatta, Pravdalaisilla vai Hämiksellä? 😛

Kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s