Kolminkertainen voittaja Saksa!

Saksa voittaa kaikki, mutta kuka maksaa voitot ? Tällä hetkellä Saksan teollisuus ja talous nauttii kolmen auringon hymystä. Ensimmäinen aurinko loistaa heikon Euron kautta. Toiseen aurinkoon on kirjoitettu „Halpa Öljy“ ja kolmas aurinko kantaa matalan koron nimeä.

1. Halpa Euro. (4)

Euro on laskenut Dollarin verrattuna hulppeat 28 centtiä. Tämä näkyy selvästi USA-kuluttajien käyttäytymisestä ja US-tuottajat ovat huolestuneet kehityksestä. (2)

Saksa on onnistunut laajalla rintamalla hyödyntämään tämän edun, mutta Suomen niin ikään vientivetoinen talous ei!

2. Halpa Öljy. (3)

Öljyn hinta on käytännössä puoliutunut ja mahdollistaa Saksan teollisuudelle rajun kustannusten laskun kautta kilpailukyvyn noston. Öljyn hinta on siis laskenut 50% ja Euro „vain“ 20%, mutta silti tämä ero mahdollistaa erittäin suuren edun Saksan viennille.

Tämäkin etu lankeaa samallalailla Suomenkin vientiteollisuuden hyödyksi, mutta jostain syystä meillä tätä vaikutusta ei ole huomattavissa.

3. Miinusmerkkiset korot

Saksa lainoittaa itseään nollakorolla ja tätä kautta teollisuuteen sijoitetut investoinnit kasvattavat verokertymää. Nollakorko on tuonut Saksan keskuspankin laskelmien mukaan valtionkassaan 42 miljardin säästöt.

Suomi lainaa jo miinuskorolla, mutta kasvua ei ole riittänyt Suomeen asti, vaikka Saksan tilastoiden kautta näyttää vahvasti kasvavalta taloudelta. Saksan vienti on kasvanut 916,5 miljardista ylös 1,13 biljoonaan. (5) Ja tästä johtunen on Saksan viennin ylijäämä ennätysluvuissa 217 miljardia (2014)
Onko niin, että suomalaiset politikot, teollisuus ja vienti ei osaa käyttää näitä instrumentteja yhtä hyvin hyödykseen vai rakentuuko Saksan saama etu muiden Euro-maiden kustannuksella ?
Kiitos
Hämis

Ps. En voi pyytää, mutta en myöskään estää, jos joku haluaa tukea vapaakulkijan taistoa totuuden puolesta. FI 51 5025 0220 1502 54 BIC OKOYFIHH Tilin omistaja Juha Hämäläinen

Linkit:
1. http://www.mmnews.de/index.php/boerse/36170-euro-zinsen
2. http://finanzmarktwelt.de/us-unternehmen-bekommen-dollar-staerke-zu-spueren-8388/
3. http://finanzmarktwelt.de/wp-content/uploads/2015/02/%C3%96l.png
4. http://finanzmarktwelt.de/wp-content/uploads/2015/02/Euro.png
5. https://www.destatis.de/DE/PresseService/Presse/Pressemitteilungen/2015/02/PD15_038_51.html;jsessionid=04D380CB7842BA8D18A6568CA6082BFF.cae1

Kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s