Keskiviikko kreikaksi.

Kreikka on nostanut itsensä Euroopan hyökkäjäksi vaihtopelaajasta, eikä suotta. EU-energiastrategian, johon ei kuulu yhteistyö Venäjän kanssa, keskipisteseen pelkän geopoliittisen sijaintinsa takia joutunut murheenkryyni Kreikka on saanut maataan itsenäisesti johtavat poliitikot.

Tätä muutosta kadehtii suurin osa Euroopan väestöstä, vaikkakin media yrittää kanavoida  tyytymättömyyden vihaa kohti kreikkalaisia, säästääksen maamme kyvyttömiä poliitikkoja. Suomessa vallalla oleva narina kreikkaisten tekemisiä ja tekemättä jättämisisä on itseasiassa tyytymättömyyttä omia herrastelijoita kohtaan, jotka ovat valmiita myymään kansansa selkänahan maan ulkopuolelle „ytimen herrojen“ päänsilityksiä ja virkanimityksiä vastaan.

Miten Kreikka pääsi tälle pelipaikalle ja mitä on vielä odotettavissa ?

Kreikka on keskeinen läpikulkupaikka energialle EU:n uudessa enegiastrategian suunnassa. Varsinkin nyt kun EU liittolaisineen meni sekoittamaan Ukrainan kaaokseen ja sai yhden energiavirran tyrehtymään Nabucco-putken tärkeys on korostunut ja tämä selviää oheisesta videosta. Tekstit asetuksista.

Syriza:n johtaja kiirehti heti valitsemisensa jälkeen Venäjän suurlähettilään luo. Tämä tuo oman mausteensa peliin varsinkin jos tuntee menneisyyttä. (1) EU:n politiikka ongelmalapsen hoidossa ei ole lisännyt sitoutumista äiti-Saksaa ja sen kovaa kuria suosivaan lastenhoitaja Merkeliin. Vielä vähemmän kiintymystä on saanut lastenkodin tiukkaakin tiukempi varainhoitaja Schäuble.

Jo menneisyys (1) on osoittanut Venäjän kiinnostuksen Kreikan auttamiseen. Apuun, jolla Venäjä kieltämättä saisi myös kasvatettua omaa vaikutusvaltaansa EU:n suhteen. Tämä tilanne, jossa EU on heiluttanut vitsaa ongelmalapsen pakaroilla, jo liikaakin, on Venäjän suhteen ideaali. Tällä hetkellä yksi kolmesta (37%) kreikkalaisesta näkisi mielummin yhteistyön johtajuudessa Venäjän, kuin EU:n, jota kannattaa vain joka viides (18%).

Tämän suunnanmuutoksen ymmärtää helposti, kun katsoo listaa Kreikan vientimaista. Kreikan elintarvikevienti keskittyy 41% osuudella Venäjälle. Tämänkin tien on EU poliittisessa kyvyttömyydessään hoitanut sivuun ja näin syventänyt Euro-kriisiä koko Euroopassa.

Tähän kaikkeen nivoutuneena olisi EU:n huomioitava muutama asia. Ensinnäkin jo mainittu vierailu Venäjän suurlähettilään luona. Kreikan energiaministerin Panagiotis Lafazaniksen lausahdus „Meillä ei ole mitään erimielisyyksiä Venäjän kanssa.“ sekä puolustuministeri Kammenoksen kutsu Venäjälle, jossa vierailun teema on „2016 Kreikan ja Venäjän yhteistyön vuosi“.

Kreikka on orthodoksinen maa, kuten Venäjäkin ja kyrilisiä aakkosia. Tätä maata ei saa taivutettua ”Rooman-uskoisten” johtoon ja kirjoittamaan roomalaisilla.

„Kapitalismissa ihmistä käyttää hyväkseen ihminen. Kommunismissa se on päin vastoin.“
Willy Brandt.

Kiitos
Hämis

Ps. En voi pyytää, mutta en myöskään estää, jos joku haluaa tukea vapaakulkijan taistoa totuuden puolesta. FI 51 5025 0220 1502 54 BIC OKOYFIHH Tilin omistaja Juha Hämäläinen

Linkit:
1. https://vapaakulkija.wordpress.com/2015/01/27/kreikan-seuraava-siirto-geopolitiikan-shakkilaudalla/

Kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s