Naisten aseet luvanvaraisiksi!

Viimeinkin on sisäministeriö kiinnittänyt huomiota myös naistenaseiden käyttöön ja sen tuomiin ongelmiin. Vuonna 2005 asetettu lautakunta on saanut selvityksensä valmiiksi ja vaatii naisellisien aseiden luvanvaraistamista. Valtiovarainministeriö tukee lupajärjestelyä, koska lautakunnan selvityksessä todettu on, että naisellisienaseiden väärinkäyttö voi johtaa, jopa veronkiertoon.

Sisäministeri antoi selvityksensä eduskunnalle eilen. Selvityksessä esitetään, että kaikille naisille ikäluokassa 16-65 asetettava koko maan kattava aseenkantolupa tulee voimaan mahdollisimman pian. Luvanvaraiseksi esitettiin mm. syviä kaula-aukkoja, viekoittelevaa silmäniskua ja lauseita, kuten „minä olen täysin avuton“ jne. Näissä ja useissa muissa tapauksissa on neitojen suoritettava sisäministeriön suosituksen mukaan erillinen aseenkantotesti saadakseen luvan käyttää aseitaan oikeaoppisesti ja ilman yhteiskunnallisesti negatiivistä vaikutusta.

Tässä malli Aseenkantoluvasta.

Untitled 2

Sisäministeri sanasta sanaan: „Kymmeniä vuosia tätä toimintaa on suvaittu Suomessa sillä seurauksella, että naisten esteetön aseiden käyttö on karannut käsistä. Lautakunnan selvityksestä käy ilmi, että tällä lupamenettelyllä ja luvan edellytyksenä olevalla kurssituksella voidaan säästää huomattavasti yhteiskunnankuluja. Esimerkiksi selivityksen mukaan liikenneonnettomuuksia tapahtuu harkitsemattoman aseen käytön takia, noin 250 kappaletta vuodessa, jos mukaan lasketaan myös jalankulkijoiden törmäykset liikennemerkkeihin ja muihin vastaaviin kiinteisiin kohteisiin päästään jo tuhansiin tapauksiin. Lisäksi tutkimus osittaa naisellisien aseiden väärinkäytön johtavan käsiryysyihin miesten välillä ja muihin vastaaviin poliisia ja terveydenhuoltoa kuormittaviin tapahtumiin.

Valtiovarainministeri nosti esiin toisen näkökannan lakiehdotuksen esittelyssä: „Kuten lautakunnan selvitysestä käy hyvin ilmi on tällä aseenkantoluvalla myös kansantaloudellista vaikutusta. Lautakunnan tutkimus on kiistatta todistanut, että naisellisien aseiden varomaton käyttö ja pahimmissa tapauksissa tarkoituksellinen väärinkäyttö on johtanut miesten käyttämiseen talouden harmaalla alueella. Tästä annetaan tutkimuksen kautta saatuja esimerkkejä, kuten taulujen ripustaminen, lumenluonti, tietokone ongelmien ratkaisu jne. Lisäargumenttina voidaan myös todeta, että tämä kurssittaminen lisää BKT:ta, luo kasvu- ja säästö-odotuksia ja näin auttaa meitä kansakuntana pitämään kiinni kahden A:n luottoluokituksesta, vaikka otammekin velkaa kurssittajien kurssittamiseksi ohjelman alussa.

Pääministeri otti saman suuntaisen kannan lakiehdotukseen: „Tämä „villi-itä“-menttaliteetti ei sovi lännen arvoille ja Suomi on sitoutunut läntisten arvojenlinjalle. Tästä syystä lakiehdotuksessamme on määrätty 20 tuntinen kurssi, jolla naiset opetetaan esimerkeillä ohjattuna aseiden lännen arvojen arvoista käyttämistä. Samalla opetetaan missä tilanteissa on oikeutettua käyttää aseita suojattomia miehiä kohtaan ja mitä aseita kulloinenkin nainen saa käyttää, esim Push-ups, korkokengät, lentosuukot jne.“

Työvoimaministeri esitteli yleänä lain työllistävää vaikutusta seuraavasti: „Tulemme tarvitsemaan uusia yrittäjäpohjaisia kouluttajia jokaiseen kuntaan ja tämä tuo miellyttäviä työpaikkoja.

Sisäministeri aikoo viedä asiaa vielä pidemmälle ja asettaa erityisen siveyspoliisin tutkimaan aseenkantolupia ja aseiden käyttöä. Lisäksi on tarkoitus karsia tätä ilmiötä, myös sosiaalisessa mediassa, johon asetettaan nettipoliiseille uusia virkoja vain tätä tarkoitusta varten ja avataan uusi puhelinpalvelu sekä nettikaavake, jolla voi tavallinen kansalainenkin ilmoittaa mahdollisista naisellisienaseiden väärinkäytöstä.

Lautakunnan, joka koostui kymmenestä miehestä, raportista käy ilmi, että mietintöaikana on tehty ensimmäiset koekoulutukset. Lautakunnan johtaja E.T. Ukenonen kertoo kokemuksiaan 30 ensimmäisen koekoulutetun kohdalta seuraavasti: „Joillain koehenkilöillä kurssin läpäiseminen tuotti tuskaa, koska kurssi on tehty erittäin vaativaksi. Joillain koehenkilöille suotiin mahdollisuus uusia tehtävät useampaan kertaan ja toisissa tapauksissa uskalsin tuskin katsoa sormieni läpi, mutta kaikkiaan erittäin mielenkiintoinen ja yhteiskunnallisesti merkittävä koe.“

Tämä on kirjoitettu sarkasmi-fontilla iloisemman perjantain toivossa.

Kiitos
Hämis

Kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s