Kreikka kokoelma.

Kreikka on oikeutetusti otsikoissa ja jakaa Suomen mielipiteitä kahteen leiriin. Olen seurannut Kreikan tapahtumia hyvin läheltä, joissain tapahtumissa, jopa sisäpiirissä, jo kymmenen vuoden ajan. Tässä blogissa yritän selvittää tapahtumia ja tapahtumattomia wanhojen blogieni kautta, niin itselleni, kuin teille hyvät lukijat.

Palataan vuoteen 2004, jolloin pitkä PASOK-dynastia sai nokilleen ja ruoriin tarttui Nea Dimokratian Karamanlis. Karamanlis aloitti talouden siivouksen ensimmäisellä kaudellaan ja kipeistä leikkauksista huolimatta sai vahvistuksen linjalleen ja uuden kauden 2008. Tämä uudistusten ja taloudenkasvun kausi loppui kuitenkin lyhyeen vuonna 2009. (1).

Kreikka-kriisi ja Kreikan roikottaminen Eurossa ja siihen liittyvät toimet on esitetty meille pelkästään taloudellisina syinä, vaikka Kreikan-kriisiin erottamattomana liittyvä Kyproksen kriisi on Euroopan taloudelle prosenttuaalisesti melko mitätön ja Suomen taloudelle merkityksetön. Todellinen syy, johon kuuluu myös valitettava rähinä Ukrainassa, on energia.
„ EU:n suurvalta haaveet ovat katkolla. Energiaköyhä suurvaltakotka on kutistumassa omassa kuivassa lätäkössään räpiköiväksi varpuseksi. Turkin suututtanut EUn apu kurdeille on kääntänyt Turkin itään ja Venäjän suuntaan“ (2).

Talouden merkitys on yksinkertaisesti selitettävisssä „Grexit:in ollessa ainut vaihtoehto Kreikan pääsemiseksi jaloilleen on muiden Euro-maiden varauduttava kantamaan 83% Kreikan veloista. Kyllä luit oikein 83% mitättömästä 320 miljardin velkapotista on Euro-maiden harteilla. Tämän kohtuuttoman lastin on siirtänyt yksityisten sijoittajien sylistä veronmaksajien harteille Euroopan poliittinen eliitti, joka halusi hinnalla millä hyvänsä pitää unelmansa suurvalta EUsta.“ (3)

”Kaikkien sisäsiittoisien ongelmien lisäksi on EUlla ja EKPllä ulkoisiakin ongelmia. Nämäkin ongelmat on omalla tavallaan itseaiheutettuja EU-komission myötäillessä USA-pakotelinjaa (5) Venäjä suuntaan. EKP joutuu pelastamaan Euroopan pankkeja jotka ovat saaneet kipeää taseisiinsa pakoitteiden myötä. Näistä luvuista oli tietoa jo viime vuoden puolella, mutta tilanne on entisestään huonontunut, kun Ukraina-investointien lisäksi taseisiin alkaa sataa miinusia Venäjä-investoinneista.“ (4)

Saksassa on jo kuultu järjenääniä: „Saksalaisen IFO-instituutin johtaja Hans-Werner Sinn uskoo, että hallituksen vaihto Kreikassa ei uhkaa Euroa. „Kreikan ero olisi pienempi paha, kuin vaihtoehtona oleva tulonsiirtounioni.“ Myös Saksan kansleri Merkel on kertonut mielipiteensä: „Kreikka ei enää ole uhka Euro-järjestelmälle ja Euro-maat eivät enää ole sidottuja Kreikan pelastukseen.“ (5)

Tähän kaikkeen kirsikaksi kuuluu ehdottomasti Euroopan Nato-maiden onneton politiikka EU-kanditaatin Turkin osalta. „Erdogan lähetti Brysseliin viestin, että ”sen tulisi hoitaa omia asioitaan”. Ja lisäsi, ”ettei Turkkia kiinnosta ottaako EU sen jäseneksi vai ei, eikä tule kiinnittämään Brysselin puhinaan suurta huomiota.” (6)

Suklaarouhe koristelkoon koko komeuden, jonka kaikki väittää olevan vain kreikkalaisten veronkierron ja muutoshaluttomuuden syytä ja kukaan ei osannut asiaa ennustaa saati tietää miten asiat kehittyvät. „Faktaa Saksan aseviennistä: Saksa on aseviennin kolmannella tilalla maailmassa yhdentoista prosentin osuudella (USA 30% Venäjä 23%). Saksan viennistä 15% suuntautui Kreikkaan (2006-2008)“ ja „ Saksan SPD-politiikkoja epäillään lahjuksista Kreikan asekaupoissa. Asekonserni Krauss-Maffei Wegman on myynyt Kreikalle kahdella miljardilla Leopard 2-tankkeja ja rynnäkkötykkejä. Kahden entisen SPD-kansanedustajan epäillään saaneen konsernilta yli viisi miljoonaa Euroa.
Varustelukonserni on tietojen mukaan maksanut SPD-edustajille Dagmar Luuk ja Heiz-Alfred Steiner vuosien 2000-2005 välillä yli viisi miljoonaan Euroa. Konserni suostui syytteiden alla erityistilintarkastukseen. Tässä tarkastuksessa ilmeni, että edellämainitut kaksi herraa ovat saaneet kyseisen summan konsernilta. Maksut on suoritettu ilman erityistä syytä tai työsuoritusta.“ (7)

Suomen ja Kreikan yhdistävänä tekijänä on riemu-unionimme EU ja vaikka Keskustan Euro-Olli on aikoinaan (2010) esittänyt, ettei Kreikan tukijat kärsi tappiota tulee tämä solidaarisuus tappamaan Suomen valtion solidaarisuuden omia kanslaisiaan kohtaan. (8)

Tämän solidaarisuuden vienti on tehty sinunkin nimissä Keskustan, Sosiaalidemokraattien, Kokoomuksen ja hännystelijäpuolueiden toimesta.

Jos haluat muutoksen Suomi-linjaan valmistaudu äänestämään EU-vastaisista pienpuolueista ISOJA!

Kiitos
Hämis

Ps. En voi pyytää, mutta en myöskään estää, jos joku haluaa tukea vapaakulkijan taistoa totuuden puolesta. FI 51 5025 0220 1502 54 BIC OKOYFIHH Tilin omistaja Juha Hämäläinen

Linkit:
1. https://vapaakulkija.wordpress.com/2015/01/27/kreikan-seuraava-siirto-geopolitiikan-shakkilaudalla/
2. https://vapaakulkija.wordpress.com/2015/01/17/eun-suunnitelmat-kaatuu/
3. https://vapaakulkija.wordpress.com/2015/01/13/kuka-pelkaa-grexit-miesta/
4. https://vapaakulkija.wordpress.com/2015/01/03/suunnitelmaa-b-ei-ole-olemassa/
5. https://vapaakulkija.wordpress.com/2015/01/02/lopputurnaus-kreikassa/
6. https://vapaakulkija.wordpress.com/2014/12/15/suomi-vaarassa-junassa/
7. https://vapaakulkija.wordpress.com/2014/05/23/korruptoituneita-leopardeja-solidaarisesti/
8. https://vapaakulkija.wordpress.com/2014/12/13/yhdellekaan-avustavalle-maalle-ei-aiheudu-tappioita-tama-on-varmaa/

Kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s