Kreikan seuraava siirto geopolitiikan shakkilaudalla.

Poikkean hieman totutusta linjastani, joka perustuu linkkeihin ja niistä kerättyyn tietoon. Tässä blogissa perustan esittämäni kokemaani, näkemääni ja kuulemaani ja näihin perustuviin päättelemiini. Ne vuodet jotka Kreikassa vietin ovat mahdottomia linkata tähän todisteeksi, joten luokitellaan tämä vaikka ennustukselliseksi takautumaksi.

Saattaa olla, että joissain vanhoissa blogeissani on hörinöitäni tukeviakin linkkejä, mutta myönnän, että olen liian laiska niitä etsimään. Toistan siis vielä kerran, että tuleva Kreikka-politiikan tilkkutäkki on muistinvarainen käsityö ja jatkan samaa tilkkutäkkiä omilla henkilökohtaisilla mietteillä.

Syrisa voitti Tsipraksen johdolla vaalit ja valitsi hallituskumppanikseen Kammenoksen ANEL-puolueesta. ANEL on entisien (lue pois potkittujen) PASOK ja ND kansanedustajien puolue. Tämä puolue sai alkunsa jo Papandreoun „kaaos”-hallituksen aikoihin, kun hallituksen linjaa vastaan äänestäneet saivat lähteä puolueestaan. Kammenos oli vuoteen 2011 Nea Dimokratia – puolueessa, mutta sai myös lähteä ja siirtyi ANEL:iin.

Kammenos on kovin EU-kriittinen ja korruption vastainen, joka ilmeni jo Papandreoun hallituksen aikana. Mies teki syytöksiä Jorgos Papandreoua ja tämän veljeä kohtaan. Näillä syytöksillä oli myös pohja ja todisteita, että Papandreoun veljekset tekivät Kreikan valtiolainojen luottotakuuvakuutuksilla kauppaa jopa 28 miljardin arvosta. Mitä tälle tapaukselle kuuluu en tiedä. Se on kaikessa hiljaisuudessa vaiettu pois tai juuttunut Kreikan oikeuslaitokseen, mutta se ei ole pääasia. Tällä kaikella halusin kertoa hieman Kreikan tämän hetkisestä puolustusministeristä ja Tsipraksen hallituskumppanista.

Tsipraksen hallitus tulee saamaan kaiken mitä Euroopassa ja Suomessa ihmetellään suureen ääneen ja kotoiset politikot joutuvat syömään sanansa. Kenties katkerat kyyneleet tuovat suolansa siihen hatulliseen, jonka johtajamme itse ovat täyttäneet populistisella ehdottomalla „EI ARMOA“ lausahduksella. Tätä jäämme odottamaan ilolla, vaikka se maksaakin hyvinvointia myös niiltä, jotka eivät äänestäneet niskalenkeilevää vastuutakantavaa rivitalopalokuntaa.

Kreikka on erittäin tärkeä EU:lle ja syy ei ole itse EU tai edes Euro, vaikka herramme sylilapsiaan mielellään suojelevatkin. Kreikka on geopoliittinen solmukohta, jota ilman EU ei tule toimeen. Varsinkin kun EU:n Nato-maat saivat myös Turkin Erdoganin sanomaan „Fuck EU!“ ja kääntymään Venäjän suuntaan lahjoittamalla aseita Turkin arkkiviholliselle kurdien PKK-järjestölle. Turkki on kuitenkin käynyt omaa sisällissotaansa PK-sissejä vastaan jo 30-vuotta. Tämä kaikki ottamatta kantaa konfliktin moraaliseen puoleen.

Kreikan kautta suunniteltu Nabucco-kaasuputki on ainut syy miksi Kreikkaa on roikotettu Euron kautta EU:ssa ja tullaan roikottamaan jatkossakin. Muut Euro-maat maksavat yhteisvastuullisesti kaiken mitä Tsipraksen hallitus kehtaa pyytää. Nabucco on Junckerin ja silloisen EU-johtajan Barusson lempilapsi ja sitä juhlittiin aikoinaan suureleisesti. Tämän putken oli tarkoitus korvata jo tuolloin blogattu South Stream ja tuoda Azerbaitzanin kaasu EU-koneelle, jolla ei omia varastoja ole. Nyt Ukrainan kohelluksen jälkeen tärkeämpi, kuin koskaan, koska pelkä North Stream ei riitä ja V-Venäjän läpi kulkevaa putkea verottaa Puola ja myös Ukraina kiihtyvällä tahdilla. South Stream on haudattu ja jenkkien laivaamat kaasut tulee maksamaan mansikoita, joita talvella ei juuri ole.

Tämä geopolitiikasta nyt kerron mitä tulee tapahtumaan tulevaisuudessa.

Kuten sanottu Kreikka saa EU:lta mitä haluaa, koska on yksin kertaisesti Euroopan hengissä pysymisen kannalta liian tärkeä. Siinä ei auta kenenkään nikottelut ja purnaamiset, koska Merkelin johtama Saksan „talousihme“ tarvitsee energiaa pyöriäkseen.

Jos taas EU-komission herrat taas kerran lyövät päänsä mäntyyn ja kieltäytyvät, kuten Saksan Schäuble ja meidän oma papukaija Stubb jo kertoivat tekevänsä on olemassa toinenkin tie. Tätä tietä varten on myös suunnitelma valmiina. Tsipraksen huhutaan pyytäneen 2004-2009 Kreikkaa hallinnutta Karamanlista Nea Dimokratia puolueesta presidentiksi. Tämä uutinen sekoittaa tavan ihmisen pään täysin, koska ND on Syrizan päävastustaja, mutta kaikella on selityksensä.

Karamanlis aloitti jo 2004 kovan kurin Kreikassa ja suuntautui hyvin pian etsimään uusia markkinoita. Tämä „markkinaonki“ sai tärpin Venäjällä ja alkoi kiivas yhteistyö. South Stream:in sivuhaara Alexsandroupoliin ja suuri kaasusatama kuului suunnitelmiin. Tämän lisäksi tuli matkailua suorien lentojen muodossa enevissä määrin Venäjän suunnasta. Venäjä tarjosi myös lainoja ja teki tarjouksia Kreika infrakohteista ja valtionyrityksistä. Kaikki nämä toiveet torppasi EU-komissio tavalla tai toisella ja uhkaili Karamanliksen eroamaan 2009 voitettuaan 2008 vaalit. Vuoden enemmistöhalituksen johtamisen jälkeen!

Karamanlis omaa edelleenkin yhteytensä Venäjälle ja muistaa varmuudella, koska minäkin muistan, ne kaikki tarjoukset, jotka joutui hylkäämään, koska ne eivät sopineet EU-komission suunnitelmiin. Uskoisin, että Karamanliksella on vielä tarjoukset, suunnitelmat ja piirrustukset tallessa ja odottaa niiden toteutuvan viimeinkin, jotta maansa pelastuisi. Näistä tarjouksista muutaman mainitakseni voisi kertoa Kreikan rautatieyhtiön ostotarjouksen, koska tätä valtionlainoilla tyhjäksi pumpattua yritystä kaupataan edelleenkin. Toiseksi erittäin hienosti tilanteen geo- ja energiapoliittiseen shakkiin sopiva esimerkki olkoon Kreikan kaksi valtiollista maakaasu- ja öljy-yritystä. Näistä Gasprom teki tarjouksen 2.2 miljardia, mutta EU-komission mielestä olisi parempi myydä yritykset turkkilais-azerbeitzanilaiselle yritykselle 400 miljoonan hintaan. Tämä johtunee edellä mainitusta Nabucco-sopimuksesta ja kenties siihen liittyvistä lehmänkaupoista. Uskoisin myös että Karamanlis muistaa Gaspromin tekemän tarjouksen Aegean meren öljyetsinnöistä. Tämä tarjous oli 60-40% ja Gasprom olisi sijoittanut alkupääoman. Kaikki tämä siis Karamanliksen hallituksen aikana, joten voi hyvin kuvitella, että herra on hieman katkera ja valmis Tsipraksen seläntakana tekemään sen valmiiksi mikä jäi kesken.

Kaikkea tätä tietoa ja joitain muita yksityiskohtia vasten olen valmis väittämään, että Kreikka ajettiin tarkoituksella konkurssiin ja yritettiin myydä vähiten tarjoavalle vain ja ainoastaan sen takia, ettei EU-komission globaalistien haaveet suurvallasta valuisi hukkaan.

Lisäksi esitän väitteen, että EU-komission valta Kreikan yli on mennyttä ja nyt pallo on Tsipraksella ja kaikesta päätellen hän pelaa erittäin hyvin tätä peliä……..

Siis kaikessa lyhykäisyydessään: Joko EU maksaa kaiken sössimänsä suosiolla tai Kreikka kääntyy itään ja pyllistää koko EU-komissiolle, Euroopalle ja Eurolle.

Kummassakin tapauksessa en voi syyttää kreikkalaisia, vaikka kanssa suomalaiset sen iltapulujen kiihottamana tekeekin. Toivon että joku uusi kasvo kanssa ihmisistä ymmärtää kantani tässä syyllisyysasiassa ja alkaa toimimaan estääkseen sen eteen, ettei Suomi joudu kokemaan Kreikan kohtaloa.

Bonus loppuun lukeneille: Italian lehdissä on ollut huhuja, että Kreikan valtiolainojen leikkauspäätös on jo tehty edellisessä „Eurogroupin“ kokouksessa ja oli varmuudella myös Samaraksen tiedossa. Tätä tietoa hän ei kuitenkaan saanut käyttää, koska sen toimeenpanoa lykätään tärkeiden vaalien yli tai sitten tieto on ankka. Jos tieto pitää paikkansa alkaa Suomessa ministereiden tuolit hehkumaan (Hämiö)

Kiitos
Hämis

Tästä turinasta en kerjää mitää. Tämä kirjoittaminen helpotti siinä määrin.

Kiitos vielä kerran kaikille melkein sadalle tuhannelle lukijalleni.

3 vastausta artikkeliin “Kreikan seuraava siirto geopolitiikan shakkilaudalla.

  1. Erittäin hyvää tekstiä jälleen kerran!Kunpa lehdet meillä ottaisivat nämä jutut julkaisuun mutta kun ei…Onko sulla Twitter tiliä?Haluaisin seurata jos sinne näitä twiittaat?@m1xaz

Kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s