Ei leikata, leikataan, ei leikata.

Kreikka on oikeutetusti päivän ykkösuutinen koko EU:n alueella. Kaikki asiantuntijat on kaivettu koloistaan ja spekulloidaan koko rahan edestä. Euroopan johtajat on ilmoittautuneet ääneen kaikki tavallaan. Esimerkiksi Ranskan Hollande (1) piti ovensa auki neuvotteluille, koska on kokenut kettu politiikan ja diplomatian kentillä. Meidän pääministeriksi vivutettu herra Stubb ei ole ilmeisesti kokenut, (2) koska on kuin pyöröovi kannoissaan Kreikan lainaleikkauksiin. Stubb esittää korkeintaan lainojen maksuajan pidennystä. Tämä on jo nyt hulppeat 30 vuotta, joka tarkoittaisi noin 900 miljoonan kuukausittaista lyhennystä 28 vuoden ajan, kun Suomen vastaava lyhennysohjelma olisi 350 miljoonaa kuussa 28 vuoden ajan(3)

Vai olisiko sittenkin syytä tehdä koko Eurooppaa koskeva (4) velkojenjärjestely ?

Se veloista. Ne saadaan järjestymään, jos vain politiikka haluaa ottaa valtansa takaisin markkinavoimilta.

Nyt voidaan keskittyä toisen Sirizan haluamaan muutokseen. IS (5) esittelee Sirizan leikkauslistaa ja sieltä löytyy kohta: „Irti Vapaus- ja kasvusopimuksesta; Euromaat ovat sopimuksella sitoutuneet pitämään budjettinsa tulot ja menot tasapainossa. Syrizan tavoite on ”vapauttaa julkiset investoinnit vakaus- ja kasvusopimuksen rajoituksista”. „

Tällä voidaan myös tarkoittaa troikan määrittelemiä muutoksia, joista sovittiin samalla, kuin Suomen surullisen kuuluisista „takuutuksista“ (6). Nämä Kreikalle määrätyt leikkaustoimet esitellään Suomen tuolloisen hallituksen esityksessä eduskunnan sivuilla (7).

„- puolustusvoimien asehankintojen leikkaaminen 300 miljoonalla eurolla“

Tämän leikkauksen tekeminen olisi helppoa, jos saksalaisten ja ranskalaisten varustelufirmojen lahjukset Kreikan puolustusministeriölle saataisiin kokonaisuudessaan takaisin valtionkassaan, josta ne ovat lopulta myös lähtöisin.

„„Real news“ lehden julkistamien asiakirjojen mukaan pelkästään Panos Evstathiou, joka oli asekauppias, oli jakanut vuosien 2002-2011 välillä 153 miljoonaa lahjuksina. „Vima“ lehden mukaan Kreikassa etsitään mijardin Euron lahjusvirtaa viimeisien 15 vuoden ajalta.“ (8)

„USA, Ranska ja Britit olivat „asemyyjän“ mukaan säästäväisiä lahjuksissaan, mutta Saksa ja Venäjä veivät lahjukset uudelle tasolle pyrkiessään markkinoille. Normaalit prosentit olivat „hintalistan“mukaan 8-10% kauppasummasta. Tämä kertoo meille korutonta sanomaansa, koska jokaisen miljardin päälle tuli 100 miljoonaa, joka laskutettiin Kreikan valtiolta.“ (9)

„500.000 – 600.000 Euro sai maksaa Panos Evstathiou, saksalaisen STN Atlas und Rheinmetall asiamies navigatio-ohjelmien uudistamiseen Typ 214 sukellusveneisiin ja kolmeen vanhempaan sukellusveneeseen 2,6 Mrd. Euro kokonaissummasta. Kantas todisti, että Evstathiou vuonna 1999 tehdyn sopimuksen, joka koski iltatorjuntasysteemin ASRAD-Stinger kokonaissummaltaan 139,7 Mio. Euro. Lahjukset sukellusveneiden ja ASRAD-ohjelmien osalta oli 1,5 Mio. Euro. „ (10)

Ja niin edelleen…..

Tämä pelleily tuli tosin esiin vasta 2012, vaikka sitä maksatettiin Kreikan kansalla tuolloin jo toista vuotta sosiaalitoimen, eläkkeiden ja palkkojen leikkauksilla. Toisaalta on olettava, että Saksan eduskunnalle oli selvääkin selvempää näiden asekauppojen summat niihin päälle lasketut lahjukset, koska Bundestag kuitenkin myöntää aseille myyntiluvat…..ja varmuudella näin suurissa kaupoissa oli myös Saksan pankkien tiedossa rahoittamiensa hankkeiden „pumpatut“ hinnat, joten on kai oikeutettua kysyä onko kohtuullista vaatia, että Kreikan kansan muutekin mitättömiä sosiaalipalveluita leikataan tämän porsastelun takia ?

Vai olisiko syytä maksattaa porsastelu kerrankin niillä joiden suupielet kiiltävät rasvasta ?
Bonukseksi laitetaan lopuksi linkki eduskunnassa käytyyn sananvaihtoon Kreikan toisen tukipaketin tiimoilta (11)

Kiitos
Hämis

Ps. En voi pyytää, mutta en myöskään estää, jos joku haluaa tukea vapaakulkijan taistoa totuuden puolesta. FI 51 5025 0220 1502 54 BIC OKOYFIHH Tilin omistaja Juha Hämäläinen
Linkit:
1. http://www.ts.fi/uutiset/ulkomaat/727281/Hollande+onnitteli+Kreikan+vaalivoittajaa+ja+toivoi+yhteistyota
2. http://demokraatti.fi/stubb-kreikan-kunnioitettava-aiempia-sitoumuksia/
3. https://vapaakulkija.wordpress.com/2015/01/21/haluatko-ostaa-oy-suomi-abn-omaksesi/
4. https://vapaakulkija.wordpress.com/2015/01/17/velkojen-tasaus-helpottaisi/
5. http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1422234831494.html
6. http://www.hs.fi/talous/a1368497773787
7. http://217.71.145.20/TRIPviewer/show.asp?tunniste=VNT+1/2012&base=ermuut&palvelin=www.eduskunta.fi&f=WORD
8. https://vapaakulkija.wordpress.com/2014/11/29/kreikka-aseita-lahjontaa-uhkailua-ja-velkaa-osa-1/
9. https://vapaakulkija.wordpress.com/2014/12/01/kreikka-aseita-lahjontaa-uhkailua-ja-velkaa-osa-2/
10. https://vapaakulkija.wordpress.com/2014/12/03/kreikka-aseita-lahjontaa-uhkailua-ja-velkaa-osa-3/
11. http://puheenvuorot.kansanmuisti.fi/istunnot/14-2012/16760-valtioneuvoston-tiedonanto-eduskunnalle-kreikan-valtion-velkajarjestelya-ja-kreikalle-annettavaa-lainoitusta-varten-euroopan-rahoitusvakausvalineen-varainhankinnalle-myonnettavasta-valtiontakauksesta

Yksi vastaus artikkeliiin “Ei leikata, leikataan, ei leikata.

Kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s