Eurooppalaiset kasvavat eroon unionistaan.

Useissa Euroopan maissa kasvaa epäusko unioniamme kohtaan. Syyksi tähän kerrotaan kyselyissä unionin rakenne, läpinäkymättömyys ja talouskriisi. „Neuen Osnabrücker zeitung“ on teettänyt tutkimuksen, jossa kyseltiin ihmisten käsityksiä ja suhdetta EU:hun. Kysely kattoi 13 maata, joissa oli mukana myös Sveitsi ja Islanti, jotka eivät ole EU-maita.

Britit johtavat tyytymättömien listaa, koska 51% olisi valmiita eroamaan heti. Kaikissa kysely maissa tyytymättömiä oli 30%. Saksan kyselyyn vastanneista 27% haluaisi erota EUsta.

Koko kyselyyn vastanneista 64% halusi pysyä unionissa ja Saksassa vastaava luku oli 73%.

Kyselyn mukaan 26% ihmisistä tunsivat itsensä „vähemmän eurooppalaisiksi“, kuin 12 kuukautta aikaisemmin. Kun taas 14% oli lähentynyt eurooppalaisuutta. Saksassa 21% on siirtynyt etäämmälle Europpa-ajatuksesta. Suurin joukko joka tuntee etääntyneesä eurooppalaisuudesta on kreikkalaiset 52% osuudella. Britit hyvän kakkosena 43% osuudella. Ranska 35%, Belgia 27% ja Irlanti 26%. Pohjoismaat Tanska, Ruotsi ja Suomi tuntevat suurinta sidonnaisuutta Eurooppaan.

Samainen kysely kysyi vielä kuka on pääsyyllinen Euro-kriisiin. Koko Euroopan allueella 29% oli sitä mieltä, että kriisin syypää on pankit. Saksassa jopa 33% syytti pankkeja. Noin 20% nimesi syylliseksi kriisimaat kuten Kreikka tai Portugali.

Kyselyyn vastasi 12.750 henkilöä 13 maasta.

Kiitos
Hämis

Ps. En voi pyytää, mutta en myöskään estää, jos joku haluaa tukea vapaakulkijan taistoa totuuden puolesta. FI 51 5025 0220 1502 54 BIC OKOYFIHH Tilin omistaja Juha Hämäläinen

Linkki:
http://www.t-online.de/nachrichten/ausland/eu/id_72417850/in-europa-waechst-die-skepsis-gegenueber-der-eu.html

Kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s