Euroopan NSA tänne ja heti!

Otsikon tapaan huutaa Italian pääministeri Matteo Renzi (1), vaikka Brysselissä on jo yksi salainen palvelu-organisatio, joka nielee vuosittain satoja miljoonia Euroja. „Meillä on yhteinen valuutta ja meille on kehitettävä myös yhteinen turvallisuus- ja tiedustelupalvelu terrorsimia vastaan“ (2) Sanoo Renzi.

Brysselissä on tällä hetkellä jo yhteensä kuusi yksikköä käsittäen 1300 työntekijää (3) jotka voitaisiin yhdistää yhdeksi tiedustelupalveluksi. Europol ja Frontex ovat näistä kuudesta tunnetuimmat ja Intelligence Analysis Center , Satellite Center , Intelligence Directorate ja Situation Room neljä vähemmän tunnettua. Nämä kaikki kuuluvat ulkoisenturvallisuuden toimistoon (EAD).

Tämän kuuden koplan budjetti on 230 miljoonaa vuositasolla. Ongelmaksi nähdään, ettei EU-parlamentilla ole varsinaista puhe- tai kontrollivaltaa näiden toimijoiden ylle.

Tämän lisäksi kansalliset palvelut jakavat tietojaan EU-turvallisuuspalvelulle INTCEN:lle. (4) IntCen tekee vuosittain noin 200 strategista tilannearviointia ja noin 50 erikoisraporttia, näin kertoo EU-parlamentin tiedote (5)

Ranska on reagoinut Pariisin iskuihin ja haluaa tuoda pikaisesti oman version USA:n „Patriot Act:ista“. Tämän kertoi julkisuuteen Hollande jo eilen. (6,7,8).

Ihmisoikeusaktivistit ovat huolissaan oikeuksien rajoittamisesta, mutta se tuskin estää EU-linjan jatkamista ja USA:n lakien kopioimista ja tuomista käytäntöön Euroopan unionissamme.

Kaikkinensa tämä Pariisin ampumakohtaus oli kohtalokas ensisijaisesti hyökkäyksessä kuolleille, mutta tulee olemaan kohtalokas myös henkiinjääneille, jos sananvapauden puolustamisen rinnalle ei nosteta myös muita henkilökohtaisia vapauksia, joita hallituksemme läpi koko Euroopan on rajoittanut askel askeleelta lisää ja lisää, kunnes tulemme tilanteeseen josta ei ole paluuta!

Taistelkaa vapauksienne puolesta, koska niiden pois antaminen ei tee elämästänne sen turvallisempaa.

Kiitos
Hämis

Ps. En voi pyytää, mutta en myöskään estää, jos joku haluaa tukea vapaakulkijan taistoa totuuden puolesta. FI 51 5025 0220 1502 54 BIC OKOYFIHH Tilin omistaja Juha Hämäläinen
Linkit:
1. http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2015/01/12/nach-den-anschlaegen-italien-fordert-einen-geheimdienst-fuer-die-eu/
2. http://www.eubusiness.com/news-eu/france-attacks.zf1
3. http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/05/08/die-spione-bruessels-eu-baut-eigenen-geheimdienst-auf/
4. http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/11/06/nsa-skandal-nun-will-auch-die-eu-eine-eigene-armee-von-spionen/
5. http://www.europarl.europa.eu/sides/getAllAnswers.do?reference=E-2012-006018&language=DE
6. http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2015/01/12/anti-terror-gesetze-frankreich-plant-eigenen-patriot-act/
7. http://www.college-de-france.fr/site/mireille-delmas-marty/activites.htm
8. http://www.lemonde.fr/police-justice/article/2015/01/12/la-tentation-d-un-patriot-act-a-la-francaise_4554308_1653578.html

Yksi vastaus artikkeliiin “Euroopan NSA tänne ja heti!

  1. Ah, se suuresti ylistetty ”demokraattinen” EU – jolla on vain demokratian kulissiksi
    pystytetty VALE-PARLAMENTTIKIN VAILLA demokratialle olennaista LAKIALOITE-OIKEUTTA!

Kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s