Voittiko vapaus Pariisissa ?

Eurooppa kauhistui ja paheksui yhtenä rintamana Pariisin tapahtumia, mutta kuka lopulta voitti. Jo juhlallista mielenosoitusta suunnitellessa Brysselissä vedettin alinlaatikko auki ja esiin kaivettiin kolme vuotta valmisteltu paperi. Nyt on aika, kun Eurooppa on saanut oman 9-11 tapahtumansa. Lontoo tai Madrid ei riittänyt tai oli liian aikaisin tälle „kolme vuotta valmistellulle“ paperille.

Euroopassa on tehty 239 uutta anti-terrori lakia 9-11 tapahtumien jälkeen! Silti nämä toimet eivät vielä takaa sinunkaan turvallisuuttasi hyvä kansalainen. Sinua on suojeltava sinulta ja sinun kaltaisiltasi vielä tarkemmin, vaikka emme ole vielä unohtaneet natsi-Saksan, Neuvostoliiton tai DDR:n valvontaakaan. Tällä valvonnalla meitä ennen peloteltiin ja toisaalta kasvatettiin demokraattsta itsetuntoa kohti ylpeyttä. Mutta hiljalleen kriisi kriisin jälkeen demokratiamme varisee kuin Berlinin muuri aikoinaan.

Mikä on seuraava askel kohti turvaa Orwell-unionissamme ?

Ensimmäinen askel on lentotietojen tarkasteluun tarkoitettu (PNR) systeemi ja sitä seuraa puhelutietojen talletus vuosiksi, jotta tuvallisuudestamme vastaavat tahot voivat selvittää, kuka sinut murhasi ja kuka häntä auttoi. (1)

Lisäksi Schengen-alueen ulkorajoja ryhdytään tarkkailemaan tiukemmin. Tähän Saksan sisäministeri totesi Pariisissa, että: „Jokaisen EU-ulkorajan vartijan on tiedettävä mitä terroristilla, taistelualueelta tulevalla tai vain muuten vaaralliseksi luokiteltavalla on suunnitelmissaan.“ (2) Tämä kuulostaa hienolta, mutta………..

Lisää ja vapaampaa tiedonvaihtoa EU-maiden ja USAn viranomaisten välille. Kyllä luit oikein! USA ja EU ovat liittolaisia tässä sodassa terroria vastaan ja USA onkin kutsunut liittolaiset vieraakseen opiskelemaan NSA-kikat 18. päivä helmikuuta. (3)

EU sisällään rakentelee pilvilinnoja ja leikkii hiekakakuilla ja siksi lainaan heidän sivuiltaan(4) vain yhden lauseen, joka kuvaa toimintaa täysin. „How is the movement of illegal firearms currently regulated in the EU?“ Suomeksi tämä surkuhupaisa lause on: „Kuinka laittomien aseiden liikkuminen EUssa on säädelty tulevaisuudessa ?“ Nyt saa nauraa!

Suomen saamattoimia päättäjiä auttamaan tulee EUn anti-terrori-koordinaattorin Gilles de Kerchoven lausunto, jossa perätään tiukempia „lainsäädännön puitteissa“ tehtäviä toimia, jotka kohdistuu taistelualueita palaaviin sotilaisiin. (5) Tämä pelastaa monen suomalaisen poliitikon kasvot maahanmuuttaja-äänestäjiensä suuntaan, koska näistä teemoista on jo noussut teema Suomessa ja poterot kaivettu. Toivoa saattaa, että nuo käytöstä pois jäävät poterot saadaan taas pian käyttöön.

Italian pääministeri Matteo Renzi on myös noussut ääneen ja vaatii EUlle omaa salaista palvelua sanoilla: „Meillä on yhteinen valuutta ja meillä pitää myös olla yhteinen turvallisuus ja tiedustelupalvelu. Euroopan on yhdistyttävä terrorismia vastaan.“

Tämä kaikki kohina on herättänyt myös useat kansalaisliikkeet aktiivisiksi taistelemaan (7) vapauksiemme puolesta ja valvontaa vastaan. Pariisin mielenosoitus oli kunnianosoitus vapaudelle ja siitä maksetulle hinnalle.

Onko meidän pakko maksaa vapautemme vielä toisenkin kerran vapaudellamme ja montako kertaa vapaudella maksettuamme joudumme ostamaan sen takaisin hinnalla, jonka voi maksaa vain kerran.

Kiitos
Hämis

Ps. En voi pyytää, mutta en myöskään estää, jos joku haluaa tukea vapaakulkijan taistoa totuuden puolesta. FI 51 5025 0220 1502 54 BIC OKOYFIHH Tilin omistaja Juha Hämäläinen

Linkit:

1. https://netzpolitik.org/2015/239-anti-terror-massnahmen-nach-911-sind-nicht-genug-eu-innenminister-wollen-freiheitsrechte-weiter-einschraenken/
2. http://www.handelsblatt.com/politik/international/spitzenpolitiker-in-frankreich-mit-grenzkontrollen-gegen-den-terror/11212702.html
3. http://www.dw.de/data-sharing-tighter-eu-outer-border-urged-at-paris-talks/a-18184342
4. http://europa.eu/rapid/press-release_MEMO-15-3140_en.htm
5. https://netzpolitik.org/2014/aenderung-und-neuinterpretation-von-gesetzen-wegen-auslaendischer-kaempfer-lange-liste-der-massnahmen-von-eu-und-vn/
6. http://secile.eu/report-transposition-eu-counter-terrorism-measures/
7. https://netzpolitik.org/2015/charliehebdo-ngos-mahnen-zur-wahrung-freiheitlicher-werte/
8. https://euobserver.com/tickers/127166

Yksi vastaus artikkeliiin “Voittiko vapaus Pariisissa ?

Kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s