EU julkaisi TTIP-sopimuksia!

Ensimmäistä kertaa on EU-komissio julkaissut originaalia materiaalia TTIP-sopimusneuvotteluista. Saiko julkistamisen aikaan kansalaisten asettama paine vai tekikö komissio julkistuksen omaa hyvyyttään jää arvailun varaan. Asiakirjat ovat luettavissa, tosin vain Lontoon-murteella, linkissä numero yksi (1) linkkilistalla.

„Paljastuksen“ kohteena on erityisesti elintarviketurvallisuus ja kaupan helpotukset PK-yritysille.

EUn kauppakomissaari Cecilia Malmström suorittaa tällä „paljastuksella“ Jean-Claude Junckerin lupaamaa läpinäkyvyyttä. Kuitenkin on huomioitava, että esitetyt asiakirjat ovat EU-komission ehdotus USA:n neuvottelijoille.

EI siis lopullinen sopimus.

Erittäin teknisen ja monimutkaisen tekstiesimerkin lisäksi komissio on antanut meille luettavaksi „linjanvetoja“, joissa käsitellään vaatteiden merkitsemistä ja autoteollisuuden määräyksiä.

Lopullisia asiakirjoja komissio on luvannut esitellä vasta neuvotteluiden edistyessä ja silloin on jo liian myöhä vaikuttaa lopputulokseen.

Lisäksi on huomioitava, että TTIP on vain yksi sopimuksista joita valmistellaan EU:n ja USA:n välillä. Esimerkiksi TiSA-sopimuksesta ei ole julkisuuteen tippunut riviäkään.

https://vapaakulkija.wordpress.com/2014/11/25/mita-tiedat-tisa-sopimuksesta/

Sopimuksen vastustamisen lopettaminen olisi hulluutta, vaikka eripuolilla internettiä tällä välivoitolla juhlitaankin. Edelleenkin on syytä vaatia suureen ääneen täydellistä avoimuutta viimeistään lopullisen tekstin valmistuttua ja ennen viimeistä päätöstä EUn ja USAn vihkimistä yhdeksi suureksi riemuliitoksi, joka vuolee kultaa kaikille..…..

Kiitos
Hämis

Ps. En voi pyytää, mutta en myöskään estää, jos joku haluaa tukea vapaakulkijan taistoa totuuden puolesta. FI 51 5025 0220 1502 54 BIC OKOYFIHH Tilin omistaja Juha Hämäläinen
Linkit:
1. http://trade.ec.europa.eu/doclib/press/index.cfm?id=1230
2. http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/ttip-und-freihandel/eu-veroeffentlicht-originaldokumente-zum-ttip-freihandelsabkommen-13357387.html

2 vastausta artikkeliin “EU julkaisi TTIP-sopimuksia!

  1. Eiköhän nämä, salaiset sopimukset nimenomaan niitä perusteita miksi Jenkit haluavat kiirehtiä sopimuksen läpi vientiä.
    Sama peruste miksi ei olemassa oleva valtiovalta ja sen tahdon mukaan toimiva valtamedia halua julkistaa mitään aiheeseen liittyvää.
    Halutaan toistaa sama mitä tapahtui 90-luvulla kun kyseessä oli äänestys liittymisestä EU:hun, vastaavaa toimintamallia oli toteutettiin kun oli kyse Kreikan vakuuksista.
    Viime hetkellä, jos silloinkaan julkistetaan tarkkaan valittuja pätkiä joilla saadaan asiat näyttämään todellisuutta paremmalta.

  2. Liittyyköhän sopimuksiin ’Molotov-Ribbentrop’-tyyppisiä salaisia lisäpöytäkirjoja?
    Todelliset ’naruistavetäjät’ ovat varmasti pahuudessaan ja rikollisuudessaan ylivertaisia verrattana näihin kahteen, monien pahuuden ruumiillistumana pitämään herraan.

Kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s