Joko se alkoi ?

Kreikan kolmannessa äänestyksessä kävi kuten odotettiinkin. Hallituksen ehdokas presidentiksi ei saanut riittävää kannatusta ja Kreikka ajautuu ennenaikaisiin vaaleihin. Hallituksen presidenttiehdokas Dimaksen olisi tullut saada 180 kannatusääntä. Kreikan eduskunnan 300 ääntä jakautuivat edellisien äänestysten mukaan 168 – 132, joka johtaa EUn ongelmalapsen Kreikan uusiin vaaleihin.

Perustuslain mukaan hallituksen on pakattava kimpsunsa 10 päivän sisällä ja uusien vaalien odotetaan olevan jo 25 tammikuuta. Näissä vaaleissa tulee kyselyiden mukaan voittamaan vasemmistopuolue SIRIZA, jota tukee kommunistipuolue KKE ja demokraattinen vasemmisto DIMAR. Nämä kolme yhdessä tulevat saavuttamaan mukavan eron turvin enemmistöhallituksen, joka saa haluamansa lait läpi ilman opposition apua.

Mitä SIRIZA-puolueen johtaja Tsiras on luvannut tehdä ?

Tsipras on luvannut lopettaa säästöpaketit, ajaa troikan ulos maasta, korottaa peruspalkan 750 € ja vaatia velkaleikkauksia helpottamaan talouden elpymistä. Tsipras on myös kaavaillut 11 milljardin kasvupakettia, jonka rahoitusksesta en olle saanut tarkkaa selvyyttä, joten se tulee todennäköisesti putoamaan lupauksista ulos.

Tsipraksen pitäessä sanansa on EUlla van kaksi vaihtoehtoa, joko EUsta tulee lopullisesti tulonsiirto-unioni tai Kreikka eroaa Eurosta. Saksan valtionvarainministeri Schäuble on jo ilmoittanut, että jo kreikkalaiset äänestävät „väärin“ ja Tsipras nousee valtaan Schäuble vääntää rahahanat kiinni.

Loppuluisu Eurolle on alkanut, koska Kreikasta on muodostumassa selvästi pattitilanne. Tilanteen epätoivoisuus on selvästi nähtävissä Ateenan pörssissä heti äänestystuloksen julkistamisen jälkeen. Jutta Urpilaisen „takuutuksia“ luvanneet kreikkalaiset pankit syöksyvät kaikki alas. Keskimääräisesti tällä hetkellä puhutaan 10 – 15% arvonmenetyksestä.

Näin se alkoi viimeksikin 2010 ja jatkui valuuttapaolla, joka ajoi maa lopulliseen turmioon.

Suosittelen varautumaan uuteen „rivitalopaloon“ ja harjoittelemaan „niskalenkkiä“.

Kiitos
Hämis

Ps. En voi pyytää, mutta en myöskään estää, jos joku haluaa tukea vapaakulkijan taistoa totuuden puolesta. FI 51 5025 0220 1502 54 BIC OKOYFIHH Tilin omistaja Juha Hämäläinen

Linkit:

http://www.zougla.gr/politiki/article/proedros-i-ekloges
http://www.zougla.gr/money/stockmarket/29

2 vastausta artikkeliin “Joko se alkoi ?

  1. Hienoa työtä ja hyviä blogeja. Näitä lukee mielellään, toisin kuin eu-uskovaisten iltalehtien samoja ”väritettyjä ja sensuroituja totuuksia”.

    Keep up the good work!

  2. Tsipraksen miljardit tulevat siitä, kun helleenien tasavallan velkaa leikataan niin putoavat lainanhoitokulutkin.

    Mikäli puolue pitää ohjelmansa niin tämä ei tule yhteisvaluutassa onnistumaan. Mikäli Tsipraksen ”pysymme eurossa” halutaan toteuttaa niin sitten sopii ottaa mallia Samaraksen hallituksen lääkkeistä.

Kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s