Oi Odessa! Voiko tämän ottaa todesta!

Ukraina tarvitsee viisi miljoonaa päivässä pelkkään armeijan ylläpitämiseen (1) Tätä olemme mekin takaamassa EU-jäseninä.

Lisäksi European Bank for Reconstruction and Development (EBRD) sijoittaa 150 miljoonaa Ukrainan kaasuputkiin. Tämän rahan takaajana olemme me EU-kansalalaiset, me joilla ei ole sanavaltaa mihinkään. (2)

Ukrainan taistelua vapaudestaan on liihottanut tukemaan myös Obaman hallitus, joka lupasi myydä aseita hienon kuuloisen „Ukraine Freedom Support Act“ – ohjelman alla. (3) Hieno ele, mutta Obaman hallitus on luvannut maksaa vain „osan“ 350 miljoonan Dollarin asetoimituksesta, joten taas iskee EU-komissio kätensä syvälle sinunkin taskuun.

Tämä kaikki on kuin Liisa Ihmemaassa sadusta, koska jo tämän vuoden huhtikuussa IMF totesi, että Ukraina tarvitsee vähintään 12,6 miljardia Dollaria. Tämän summan oletettiin riittävän kuuden viikon tuonti-ja käyttökuluihin. (4) Samainen tutkimus esitti, että Ukrainan tarve seuravina aikoina lisääkin apua, koska yrityksillä ja pankeilla on yli 60 miljardia Dollaria velkaa, puhumattakaan valtionvelasta. EU-komissio on jo ehtinyt ilmoittaa, että talousapu jatkuu vuodelle 2015 keskeytymättömänä, joten EU-kansalaisten on aika neuloa taskunsa suut kiinni!

Keskiviikkona kävi Yatseniuk kertomassa viimeisiä Brysselissä ja valitti, ettei EUn jo antama 12 miljardia Euroa riitä pitämään ydinaseilla hampaisiin asti aseistautunutta uhkaa aisoissa. (5) Samalla „Yats“ kertoi Ukrainan noudattavan EU-komission ja IMFn vaatimia leikkauksia ja talouden tervehdyttämisohjeita. Hallitus on esimerkiksi lyhentänyt oppivelvolliuusaikaa 11 vuoden rajasta yhdeksään vuoteen, leikannut lasten ja sairaaloiden päivälliset pois, eläkkeiden alaikärajaa on nostettu miehillä viisi vuotta ja naisilla 10 vuotta, lisäksi korotukset eläkkeisiin on jäädytetty, vaikka inflaatio laukkaa villinä. Tämän leikkauskakun päälle siroitellaan vielä poliisin, syyttäjien ja tuomareiden palkka- ja virkojenleikkaukset, kansanedustajien vähentäminen 150 kappaleella 450 yhteismäärästä.

Omituinen uusi säästö on pienten ja keskisuurien yrittäjien kahden vuoden kestävä verottomuus.(6)

Näillä lääkkeillä Ukrainan hallitus aikoo uskotella EU-komissiolle, että on tulevaisuudessa vakavarainen ja maksaa saamansa avun ja velat pois, kuten Kreikkakin……..

Tähän on paha enää lisätä mitään! Keksi sinä hyvä lukija itsellesi sopivat kirosanat itse, niin säästyn omieni toistamiselta.

Kiitos
Hämis

Ps. En voi pyytää, mutta en myöskään estää, jos joku haluaa tukea vapaakulkijan taistoa totuuden puolesta. FI 51 5025 0220 1502 54 BIC OKOYFIHH Tilin omistaja Juha Hämäläinen
Linkit:
1.http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2014/12/17/fuenf-millionen-euro-pro-tag-fuer-die-armee-ukraine-fordert-neue-kredite-von-der-eu/
2.http://www.ebrd.com/cs/Satellite?c=Content&cid=1395241664026&d=Default&pagename=EBRD%2FContent%2FContentLayout
3.http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2014/12/17/obama-neue-sanktionen-gegen-russland-und-waffen-fuer-die-ukraine/
4.http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2014/11/30/iwf-ukraine-steht-vor-dem-wirtschaftlichen-kollaps/
5.http://www.euractiv.com/sections/europes-east/ukraine-appeals-eu-urgent-financial-aid-310840
6.http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2014/12/11/ukraine-kaempft-gegen-pleite-drastische-einschnitte-fuer-rentner-kranke-und-kinder/

Kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s