Demokratia 2.0

Olen huolissani demokratiasta. Se on kuolemassa pois koko Euroopasta. Tosin jossain kohdin manteretta se ei ole koskaan päässyt kehtoa pidemmälle. Suomi valitettavasti kuuluu näihin kehtoon nukkuneisiin, vaikka minulle on aina kerrottu, että synnyin demokratiaan ja se on lottovoitto.

Seikkailuhaluni vei minut aikoinaan „sinne ytimeen“, jossa tein töitä ja oleskelin useammassakin maassa. Näistä yksi oli Sveitsi, joka lumosi minut, ei pelkästään kauneudellaan, vaan myös demokratiallaan. Sveitsissä ihmiset saavat vaikuttaa suoraan, jopa itse tekemillä lakialoitteilla ja äänestämällä kansanäänestyksissä heillä on mahdollisuus muuttaa maataan, ympäristöään ja elinolosuhteitaan.

Tätä ei valitettavasti voi kuvitella demokraattisen „kehtokuoleman“ kokeneeseen Suomeen, koska meillä puolueet ovat kaapanneet vallan. Nämä „sopivien“ edustajien suodattamiseen erikoistuneet laitokset ovat ajaneet omia asioitaan vähintään 90-luvulta lähtien. Samalla niiden jäsenet ovat levittäytyneet läpi yhteiskuntasysteemimme ja ainakin osittain syyllisiä Suomen demokratian tilaan tällä hetkellä. Tämä demokratian puute ja petettyjen äänestäjien määrä on helposti havainnoitavissa.

Viime eduskuntavaaleissa (2011) äänesti 2.939.571 kansalaista, kun äänioikeutettuja oli 4.210.748 kappaletta. Tämä tarkoittaa, että Suomessa oli jo tuolloin 1.271.177 politiikkaan pettynyttä tai muuten siitä vähät välittävää. Kuinka monta uutta pettynyttä nykyinen hallitus on saanut joukon jatkoksi jää nähtäväksi.

Suomen perustuslaki kertoo että valta Suomessa kuuluu kansalle, joka on demokratian perusta. Vekkulit „kehtolapsen“ ryöstäjät ovat kuitenkin lisänneet kansanvallan edustajiksi vaaleilla valitun eduskunnan. Tätäkin kutsutaan demokratiaksi, vaikkakin puolueiden kautta laimennetuksi versioksi. Edistyksellinen demokratia on termi jota Suomen tämän hetkisestä tilasta käytetään. Tuon tilan vieminen kohti suoraa demokratiaa tulee vaatimaan puolueiden myötämielisyyden. Tätä mahdollisuutta en pidä kovinkaan todennäköisenä, koska valta korruptoi ja aiheuttaa riippuvuuden.

Ainut mahdollisuus jolla Suomea voidaan viedä kohti suoraa demokratiaa olisi puolue tai kansanliike, joka olisi niin läpinäkyvä, että kansalaisten mielipiteet suodattuisivat suoraan sen läpi eduskuntaan. Liike jossa jokaisella jäsenellä olisi yhtäläiset oikeudet tuoda esiin yhteiskunnan epäkohtia ja eteen päin vietävistä asioista päätettäisiin liikkeen sisäisillä äänestyksillä.

Tietysti eduskuntatyössä on otettava huomioon, että suurin osa laeista ja säädöksistä tulee hallituksesta käsin. Hallituksen ehdotuksista voitaisiin äänestää liikkeen sisällä ja mahdolliset järjestön mandaatilla eduskunnassa istuvat henkilöt äänestäisivät kansan tahdon mukaan. Nämä uuden ajan „napinpainajat“ voisivat myös välittää suorien yhteyksiensä kautta kansan tietotaitoa asioissa, joista kansanedustajilla tai koko eduskunnalla ei ole mielikuvaa tai kokemusta.

Tämän unelmani toteuttamiseen tarvitaan iso määrä ihmisiä, aktiivisia ihmisiä, joita peräänkuulutan tällä kirjoituksella.

Haluatko vaikuttaa koko ajan, etkä pelkästään vain joka neljäs vuosi ?

Jos vastasit kyllä jaa tämä kirjoitus eteen päin ja herätä vieressä istuva siippasi, naapurisi, sukulaisesi ja kälyn kaima.

Minä tein lumipallon. Laitetaan se yhdessä pyörimään.

Kiitos
Hämis

Linkit:
http://www.stat.fi/tup/suoluk/suoluk_vaalit.html
http://tulospalvelu.vaalit.fi/EPV2014/fi/aoik_kokomaa.html

Kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s